30/4/2012 11:01 | Door VDH, www.belga.be

Hof van Cleve valt zwaar terug in wereldranglijst

In de lijst van 50 beste restaurants ter wereld, die maandagavond wordt voorgesteld in Londen door het befaamde "Restaurant Magazine", is het Hof van Cleve zwaar gezakt in de rangschikking.


Hof van Cleve valt zwaar terug in wereldranglijst

Het driesterren-establissement van kok Peter Goossens uit Kruishoutem zakte van een vijftiende plaats in 2011 naar plaats 42 dit jaar. Hof Van Cleve staat al zeven jaar in de rangschikking en geldt als de absolute top van ons land. Hof Van Cleve wordt door de restaurantgids geprezen om de mooie presentatie van het eten, "één van de mooiste van de hele lijst".

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • De Verenigde Staten gaan hun arsenaal aan landmijnen vernietigen en zullen ook geen antipersoonsmijnen meer inzetten, met uitzondering dan van de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea. Dat heeft het Witte Huis dinsdag plaatselijke tijd meegedeeld. Washington had eerder dit jaar al aangekondigd geen landmijnen meer te zullen produceren of kopen.

 • VN-Klimaattop - Drie grote palmolieproducenten engageren zich tegen ontbossing

  Drie van de voornaamste palmolieproducenten hebben dinsdag in New York hun medewerking toegezegd in de strijd tegen de ontbossing. Dat gebeurde in de marge van de VN-klimaattop in de Amerikaanse stad. Ook beloofden de ondernemingen Wilmar, Golden Agri-Resources en Cargill dat ze Indonesië zullen aanmoedigen om maatregelen in die richting te nemen.

 • De Australische politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag plaatselijke tijd een jongeman doodgeschoten die net daarvoor twee politieagenten had neergestoken voor een commissariaat in Endeavour Hills, een buitenwijk van Melbourne. De getroffen politieagenten werden overgebracht naar het ziekenhuis, maar hun toestand is stabiel. De aanval op de agenten kwam er één dag nadat de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) had opgeroepen om "op eender welke manier" Australische burgers te doden.

 • De internationale gemeenschap "kan niet het hoofd bieden aan alle crisissen". Dat zegt uittredend minister van Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille dinsdag in New York, waar de internationale gemeenschap samen zit om oplossingen te vinden voor de vele crisishaarden in de wereld. De humanitaire crisis in Syrië en het ebolavirus gaan de reactiecapaciteit te boven, luidt het.

 • Eerste sterfgeval door chikungunya-koorts in Zuid-Amerika

  Zuid-Amerika heeft een eerste sterfgeval door chikungunya-koorts geregistreerd. Een elf maanden oude baby in Colombia kwam om door het door muggen overgedragen virus. Dat verklaarde de Colombiaanse gezondheidszorg maandag, aldus de krant El Tiempo. Het kindje raakte bij een oponthoud in Venezuela geïnfecteerd. In Colombia werden tot nog toe bijna 1.900 gevallen van chikunguya-koorts gemeld, de meeste aan de grens met Venezuela.

 • Deel van in april ontvoerde Nigeriaanse meisjes vrij

  Een deel van de meer dan tweehonderd Nigeriaanse schoolmeisjes die in april werden ontvoerd door strijders van de islamistische rebellenbeweging Boko Haram, is weer vrij. Dat heeft een woordvoerder van het Nigeriaanse leger bevestigd, zo meldt de Britse nieuwszender BBC.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Guinness World Records 2015(©Guinness World Records 2015)

  Het Guinness Book of World Records 2015 zal vanaf 11 september in de schappen liggen, maar wij mogen alvast een aantal nieuwe binnenbomers uit deze jaarlijkse bestseller verklappen.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.