03/7/2012 06:31 | Door KAV, www.belga.be

Huiszoekingen in woning, advocatenkantoor en kantoren van Nicolas Sarkozy

Agenten van de financiële brigade van de Franse politie en rechter Jean-Michel Gentil hebben dinsdagmorgen op verschillende plaatsen huiszoekingen verricht in gebouwen in Parijs die aan ex-president Nicolas Sarkozy zijn gelinkt. Dat heeft het avondblad Le Monde op zijn website bericht.


Huiszoekingen in woning, advocatenkantoor en kantoren van Nicolas Sarkozy

Het betrof de woning van het echtpaar Sarkozy-Bruni, het advocatenkantoor Arnaud, Claude et associés waarin de ex-president aandelen heeft, en de nieuwe kantoren die hij als ex-staatshoofd ter beschikking heeft gekregen. Rechter Gentil voert een onderzoek naar veronderstelde illegale financiering van de presidentscampagne van Sarkozy in 2007 door Liliane Bettencourt. De strafrechtelijke immuniteit van Sarkozy liep af op 16 juni.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • VN-mensenrechtencommissaris beschuldigt Israël van bewust schenden internationaal recht

  Navi Pillay, de hoge commissaris van de Verenigde Naties voor de mensenrechten, heeft Israël er vandaag van beschuldigd opzettelijk het internationaal recht te schenden bij de oorlog tegen Hamas in de Gazastrook.

 • Israël vastberaden tunnels in Gaza te vernietigen, "met of zonder staakt-het-vuren"

  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag duidelijk gemaakt dat het offensief in de Gazastrook doorgaat. Voorstellen voor een wapenstilstand zijn enkel aanvaardbaar als Israël daarin de mogelijkheid krijgt om de "terreurtunnels" in de Gazastrook te blijven vernietigen, zo kondigde de premier aan bij de start van regeringsoverleg in Tel Aviv.

 • Oekraïens parlement stemt in met politiemissie naar plek van de ramp

  Het parlement van Oekraïne heeft vandaag besloten dat er een grote politiemissie komt naar het rampgebied waar twee weken geleden vlucht MH17 neerstortte. Doel is het vinden van menselijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Nederland en Australië lieten al weten dat er tientallen politiemensen en forensische experts van hen aan die missie zullen deelnemen als Oekraïne instemt.

 • Sierra Leone roept ebola-epdidemie tot noodtoestand uit

  Na Liberia heeft ook Sierre Leone de zware ebola-epidemie tot een noodtoestand uitgeroepen.

 • Het Oekraïense leger heeft donderdag aangekondigd dat het zijn offensief tegen de pro-Russische separatisten in het oosten van het land voor één dag zal opschorten. Dat gebeurt op vraag van Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de VN, die wil dat internationale experts toegang krijgen tot de plaats waar vlucht MH17 was neergestort.

 • Crash MH17: "Nog altijd 80 lichamen niet geborgen"

  Op de plek waar 2 weken geleden het vliegtuig van Malaysia Airlines neerstortte in Oekraïne, zouden nog altijd 80 lijken niet zijn geborgen. Volgens de Australische minister Julie Bishop van Buitenlandse Zaken blijkt dat uit nieuwe informatie.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.