01/6/2012 10:53 | Door MVL, www.belga.be

Interpol vaardigt arrestatiebevel uit tegen Luka Rocco Magnotta

Interpol heeft een internationale arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Luka Rocco Magnotta, een 29-jarige Canadees die ervan verdacht wordt in Montreal een man te hebben vermoord en diens lichaamsdelen naar verschillende politieke partijen te hebben gestuurd. Nadien zette hij een video met zijn misdaad op het internet.


Interpol vaardigt arrestatiebevel uit tegen Luka Rocco Magnotta

"Op vraag van de Canadese autoriteiten heeft Interpol een 'global alert' uitgegeven voor Luka Rocco Magnotta. Hij kreeg de rode status", meldde de politiedienst donderdag vanuit Lyon. De rode status is de hoogste. Dinsdag werden een voet en een hand van een mens aangetroffen in twee postpakketten: één bestemd voor de zetel van de in Ottawa regerende Conservatieve Partij, het andere voor de liberale oppositiepartij. In een elf minuten durende video, die de verdachte op 25 mei op twee websites plaatste, is te zien hoe Magnotta een man vermoordt met een ijspriem. Het stoffelijk overschot wordt vervolgens ontdaan van ledematen, waarna Magnotta er seksuele activiteiten mee uitvoert. De biseksuele voormalige pornoacteur en stripper gaat ook door het leven als Eric Clinton Newman of Vladimir Romanov. Interpol vermoedt dat Magnotta naar het buitenland gevlucht is. De politie van Montreal denkt dat hij mogelijk in Frankrijk zit.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Opnieuw acht Palestijnen gedood ondanks wapenstilstand

  In de buurt van Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, zijn ondanks de pas begonnen wapenstilstand opnieuw acht Palestijnen gedood bij Israëlisch artilleriegeschut. Dat heeft een Palestijnse medische bron gezegd.

 • Greenpeace-schip Arctic Sunrise heeft Rusland verlaten

  Het Greenpeace-schip Arctic Sunrise heeft vandaag de haven van de Russische stad Moermansk verlaten en koers gezet naar Amsterdam. Het schip, dat onder Nederlandse vlag voer, lag al maanden aan de ketting in de havenstad nadat het in september 2013 tijdens een protestactie tegen een olieplatform van Gazprom met bemanning en al door de Russen werd geënterd.

 • Ter dood veroordeelde Soedanese vrouw aangekomen in VS

  In het Amerikaanse Philadelphia is de Soedanese vrouw aangekomen die in Soedan aanvankelijk ter dood veroordeeld was na haar weigering om zich tot de islam te bekeren maar vervolgens werd vrijgelaten na internationaal protest. De vrouw was vergezeld van haar twee kinderen en echtgenoot. Meriam Ibrahim Tehya Ishag werd bij haar aankomst opgewacht door de burgemeester van Philadelphia, die haar een schaalmodel van de Liberty Bell overhandigde, het symbool van vrijheid en de Amerikaanse onafhankelijkheid.

 • In Algiers heeft zich vandaag om 06.11 uur Belgische tijd een aardbeving voorgedaan met een kracht van 5,6 op de schaal van Richter. De beving zorgde voor paniek bij de bewoners.

 • Drie dagen durende wapenstilstand begonnen in Gazastrook

  Voor het eerst sinds de start van het conflict in de Gazastrook hebben Israël en Hamas een drie dagen durend staakt-het-vuren geaccepteerd. De wapenstilstand ging vanochtend om 07.00 uur Belgische tijd (08.00 uur plaatselijke tijd) in. Volgens journalisten van het Franse persagentschap AFP in Gaza-Stad werd er in de vroege uurtjes vandaag nog hevig gebombardeerd, maar verstomden bij het begin van het staakt-het-vuren alle oorlogsgeluiden.

 • Minstens 24 mensen omgekomen bij gasexplosie in Taiwan

  Bij een serie gasexplosies in Kaohsiung, in het zuiden van Taiwan, zijn donderdagnacht minstens 24 mensen om het leven gekomen en vielen er ook 270 gewonden. Dat bevestigden de lokale autoriteiten vrijdag.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.