30/9/2012 08:51 | Door JDH, www.belga.be

Krachtige aardbeving treft Zuidwesten van Colombia

Een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter heeft zondag een bergachtige streek in het zuidwesten van Colombia getroffen. Dat wordt gemeld door het Amerikaans Geofysisch Instituut (USGS).


Het epicentrum van de beving werd 20 kilometer ten oosten van de stad La Vega en 326 kilometer ten noordoosten van Quito (Ecuador) gesitueerd. De haard bevond zich op een diepte van 150,4 kilometer. De aardbeving deed zich voor om 11.31 uur (lokale tijd), aldus het USGS. Er bestaat nog geen duidelijkheid over eventuele slachtoffers.

Skype
2Opmerking
30 sep 2012 19:27
avatar
godverdoemme  dien onnozelaar(patrick geryl)heeft gelijk gehad! hopelijk ni met 21/12!
1 okt 2012 00:09
avatar
Zo onnozel zou ik die Geryl dus zeker niet durven noemen: hij had inderdaad op deze zondagvoormiddag een aardbeving berekend van minstens 7 op de schaal van Richter. Dat belooft voor 21 december... 
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

  • Schotten stemmen tegen onafhankelijkheid

    In het referendum van donderdag hebben de Schotten zich uitgesproken tegen de onafhankelijkheid. Na het tellen van de stemmen in 26 van de 32 regio's beschikt het nee-kamp over 54,30 procent van de stemmen. De voorstanders van een Schotse onafhankelijkheid blijven voorlopig steken op 45,70 procent. De kans dat die verhoudingen nog drastisch veranderen, lijkt erg klein. De Schotse vicepremier Nicola Sturgeon gaf de nederlaag al toe op de BBC en verklaarde "erg teleurgesteld" te zijn.

  • De eerste resultaten van het referendum over de Schotse onafhankelijkheid geven de tegenstanders van een afsplitsing een lichte voorsprong. Er zijn voorlopig wel enkel resultaten binnen voor eerder kleine regio's en de verhoudingen wijzigen voortdurend. De opkomst voor de volksraadpleging lag met gemiddeld 86 procent over het algemeen erg hoog. Na het tellen van de stemmen in elf van de 32 regio's ligt het nee-kamp op kop met 53 procent.

  • Referendum Schotland - Hoge opkomst voor volksraadpleging

    De opkomst bij het referendum over de Schotse onafhankelijkheid lag donderdag erg hoog, zo blijkt uit officiële cijfers. In South Ayrshire, in het zuidwesten van Schotland, trok 86,1 procent van de inwoners naar de stembus. In Midlothian was dat 86,8 procent en in Stirling zelfs 90,1 procent. Ook in andere regio's werden gelijkaardige cijfers opgetekend, met uitzondering van Glasgow, de grootste stad van Schotland, waar 'slechts' 75 procent van de inwoners een stem uitbracht.

  • In de Amerikaanse staat Florida heeft een man zijn dochter en haar zes kinderen doodgeschoten. De dader pleegde vervolgens zelfmoord. De kinderen waren tussen de tien maanden en tien jaar oud, zo meldt de plaatselijke politie.

  • In Schotland beginnen de eerste resultaten na het referendum van donderdag binnen te druppelen. In Clackmannanshire, in het midden van Schotland, stemde 46 procent voor de Schotse onafhankelijkheid en 54 procent tegen. De opkomst bedroeg er 88,6 procent.

  • Prognoses en ramingen zoals bij algemene verkiezingen zijn er niet na het Schotse referendum van donderdag, maar uit een rondvraag zou moeten blijken dat tegenstanders van een splitsing de bovenhand hebben gehaald. Het onderzoeksbureau YouGov bevroeg na afloop van het referendum 1.828 kiezers en 800 briefstemmers: 54 procent gaf aan zich tegen een Schotse onafhankelijkheid te hebben uitgesproken. Zo'n 46 procent antwoordde met "ja" op de vraag of Schotland een onafhankelijk land moet worden. Het instituut benadrukte tegelijkertijd zelf dat het verre van een klassieke verkiezingspeiling betreft.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.