30/9/2012 08:51 | Door JDH, www.belga.be

Krachtige aardbeving treft Zuidwesten van Colombia

Een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter heeft zondag een bergachtige streek in het zuidwesten van Colombia getroffen. Dat wordt gemeld door het Amerikaans Geofysisch Instituut (USGS).


Het epicentrum van de beving werd 20 kilometer ten oosten van de stad La Vega en 326 kilometer ten noordoosten van Quito (Ecuador) gesitueerd. De haard bevond zich op een diepte van 150,4 kilometer. De aardbeving deed zich voor om 11.31 uur (lokale tijd), aldus het USGS. Er bestaat nog geen duidelijkheid over eventuele slachtoffers.

Skype
2Opmerking
30 sep 2012 19:27
avatar
godverdoemme  dien onnozelaar(patrick geryl)heeft gelijk gehad! hopelijk ni met 21/12!
1 okt 2012 00:09
avatar
Zo onnozel zou ik die Geryl dus zeker niet durven noemen: hij had inderdaad op deze zondagvoormiddag een aardbeving berekend van minstens 7 op de schaal van Richter. Dat belooft voor 21 december... 
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Ook Google experimenteert met leveringen per drone

  Internetconcern Google experimenteert, net als onlinewinkelketen Amazon, met leveringen van goederen door drones. De onbemande vliegtuigjes zijn al uitgetest in Australië, zo geeft Google toe in de Duitse krant Berliner Zeitung van vrijdag. De drones kunnen bijvoorbeeld ingezet worden in moeilijk toegankelijke gebieden of in grootsteden met overbelast verkeer.

 • Franse heethoofd van vliegtuig Miami-Parijs gezet na irritatie over rugleuning voor hem

  Een 61 jarige Parijzenaar die woensdagavond aan boord ging van vlucht 62 van American Airlines van Miami naar Parijs, heeft ervoor gezorgd dat het vliegtuig een tussenlanding moest maken in Boston om hem van boord te zetten. De Franse heethoofd verloor alle kalmte omdat de passagier voor hem de rugleuning van haar stoel had laten zakken. De Parijzenaar zal zich voor de rechter in Boston moeten verantwoorden.

 • "Al-Nusra Front zit achter gevangenname 43 VN-blauwhelmen op Golanhoogte"

  De Verenigde Staten hebben het met al-Qaida gelieerde al-Nusra Front er donderdag van beschuldigd om samen met andere gewapende groeperingen verantwoordelijk te zijn voor de gevangenname van 43 VN-blauwhelmen op de Golanhoogte tussen Syrië en Israël.

 • Crisis Oekraïne - Geen militaire actie van VS in Oekraïne, maar Obama en Merkel dreigen met meer sancties

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdagavond gezegd dat de Verenigde Staten "geen militaire actie zullen ondernemen om het Oekraïense probleem op te lossen". Obama herhaalde wel het engagement van de NAVO aan haar leden in de regio.

 • VS hebben nog geen strategie bepaald voor IS in Syrië

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdagavond gezegd dat de VS nog geen strategie vastgelegd hebben om de militanten van Islamitische Staat (IS) aan te pakken in Syrië. "De focus van de VS blijft erin bestaan om de terroristische groepering te verslaan in Irak, maar daarvoor is ook een stabiele situatie in Syrië nodig, als deel van een regionaal antwoord op de dreiging", aldus Obama.

 • Aan de oostelijke kusten van Japan heeft zich vanavond een krachtige aardbeving voorgedaan, zo heeft het Amerikaans Geofysisch Instituut (USGS) gemeld.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.