20/6/2012 01:48 | Door MVL, www.belga.be

Man gijzelt vier mensen in bank in Toulouse

Een man die zich uitgeeft als lid van het terreurnetwerk al-Qaida, heeft vier mensen gegijzeld in de Franse stad Toulouse. Dat is vernomen van politiebronnen. Hij zou onderhandelingen eisen met de speciale eenheid Raid van de Franse politie.


De man zou een schot afgevuurd hebben en vervolgens vier mensen gegijzeld hebben, onder wie de directeur van het bankagentschap. De bank ligt niet ver van de plek waar de jonge Franse jihadist Mohamed Merah woonde. Die hield in maart van dit jaar heel Frankrijk in de ban van de terreur door in Toulouse en Montauban drie militairen van Maghrebijnse origine, drie Joodse kinderen en een leraar dood te schieten. Merah, die zich ook uitgaf als lid van al-Qaida, werd op 22 maart uiteindelijk gedood bij de bestorming door de Raid van het appartement waar hij zich verscholen had.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Steve Jobsscholen razend populair in Nederland

  De zogeheten Steve Jobsscholen, waar kinderen het onderwijs met de iPad volgen, blijken populair in Nederland. Hun aantal is verdrievoudigd, meldt dagblad Trouw.

 • Al meer dan 1.500 doden door ebola-epidemie, mogelijk tot 20.000 gevallen

  Al 3.069 mensen zijn in vier West-Afrikaanse landen besmet geraakt met het ebolavirus. Van hen zijn er 1.552 overleden, blijkt uit de nieuwe balans die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag in Genève bekendmaakte. Het gaat om de cijfers van 26 augustus. Uit de cijfers blijkt dat de verspreiding van de epidemie "verder blijft versnellen". De WHO vreest dat er tot 20.000 mensen besmet kunnen raken, maar hoopt de verspreiding over drie maanden te kunnen stoppen.

 • Nog meer dan drie maanden te gaan, maar nu al demonstratie tegen Zwarte Piet in Amsterdam

  Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hebben nog maar net de administratie en de opkuis van vorig jaar achter de rug of er is al geprotesteerd tegen de rechterhand van de Sint. Ongeveer 100 mensen hebben donderdagochtend gedemonstreerd bij het Amsterdamse stadhuis. Zij zijn boos op burgemeester Eberhard van der Laan die bezwaar heeft gemaakt tegen een uitspraak dat hij de vergunning voor de komende sinterklaasintocht opnieuw moet bekijken.

 • De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) is donderdag om 11 uur een speciale vergadering gestart over de "Russische schendingen in Oekraïne". Dat heeft de Amerikaanse missie bij de in Wenen gebaseerde organisatie gemeld. De berichten over de directe betrokkenheid van Russische soldaten in het oosten van Oekraïne blijven intussen toenemen. Op tv-zender Rossija-24 zei separatistenleider Andrej Sasjartsjenko donderdag dat ze "er nooit een geheim van gemaakt hebben dat er vele Russen meevechten. Zonder hun hulp zouden we het zeer moeilijk hebben."

 • Uzi-incident beroert de gemoederen in VS

  In de Verenigde Staten is een discussie ontstaan na het incident waarbij een negenjarig meisje maandag per ongeluk haar schietinstructeur doodschoot met een automatisch Uzi-pistool. De meeste Amerikanen zijn het erover eens dat kinderen met wapens mogen vuren onder gecontroleerde omstandigheden, maar een Uzi gaat voor sommigen toch te ver.

 • Een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Sunwing, dat van Toronto op weg was naar Cuba, moest woensdag rechtsomkeert maken vanwege twee dronken en "oncontroleerbare" vrouwen aan boord. Het toestel werd daarbij geëscorteerd door twee F-18-gevechtsvliegtuigen. Dat is vernomen uit eensluidende bronnen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.