20/6/2012 01:48 | Door MVL, www.belga.be

Man gijzelt vier mensen in bank in Toulouse

Een man die zich uitgeeft als lid van het terreurnetwerk al-Qaida, heeft vier mensen gegijzeld in de Franse stad Toulouse. Dat is vernomen van politiebronnen. Hij zou onderhandelingen eisen met de speciale eenheid Raid van de Franse politie.


De man zou een schot afgevuurd hebben en vervolgens vier mensen gegijzeld hebben, onder wie de directeur van het bankagentschap. De bank ligt niet ver van de plek waar de jonge Franse jihadist Mohamed Merah woonde. Die hield in maart van dit jaar heel Frankrijk in de ban van de terreur door in Toulouse en Montauban drie militairen van Maghrebijnse origine, drie Joodse kinderen en een leraar dood te schieten. Merah, die zich ook uitgaf als lid van al-Qaida, werd op 22 maart uiteindelijk gedood bij de bestorming door de Raid van het appartement waar hij zich verscholen had.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Zwarte dozen van Maleisische Boeing MH17 aangekomen in Groot-Brittannië

  De zwarte dozen van de neergestorte Boeing 777 van Malaysia Airlines zijn vandaag in Groot-Brittannië aangekomen, zo maakte de Oekraïense onderzoekscommissie naar de vliegramp bekend. De dozen waren gisteren overgedragen aan de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Die laat ze in Farnborough uitlezen door een gespecialiseerd instituut.

 • Laatste reis voor Costa Concordia

  Twee en een half jaar na de ramp met de Costa Concordia, voor het Italiaanse eiland Giglio, vertrekt het cruiseschip vandaag voor haar laatste reis. Het schip wordt naar Genua gesleept om daar ontmanteld te worden. Bij de schipbreuk, in januari 2012, kwamen 32 mensen om. Kort na de start van het manoeuvre was al te zien hoe de Costa Concordia draaide en wegbewoog van het eiland. Tegen de middag moet het schip Giglio verlaten hebben en koers zetten naar Genua.

 • Eerste vliegtuig met lichamen van vliegramp onderweg naar Nederland

  Het eerste vliegtuig met lichamen van slachtoffers van de vliegtuigcrash van vorige week, is vertrokken naar Nederland. Het militaire vliegtuig steeg op iets voor 11 uur vanochtend van het internationale vliegveld van Charkov.

 • Op het internationale vliegveld van Charkov, in Oost-Oekraïne, is deze voormiddag een ceremonie begonnen voor de slachtoffers van de vliegramp van vorige week.

 • In de afgelopen nacht zijn op de Gazastrook zeker 15 Palestijnen en twee Israëlische soldaten omgekomen. Dat brengt de Palestijnse dodentol, op de 16e dag van het Israëlisch offensief, op meer dan 640, maakte de woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza, Ashraf al-Qedra, vandaag bekend. Meer dan 4.000 mensen zijn gewond geraakt. Aan Israëlische kant vielen 31 doden, onder wie 29 militairen.

 • Bij het zwaar verkeersongeval met een passagiersbusje in Frankrijk zijn vier kinderen, een man en een begeleider om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans. Eerder was er sprake van vijf overleden kinderen en een begeleidster.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met snoep(©Kunst met snoep)

   Kunstenaar Jason Mecier uit San Francisco maakte voor zijn nieuwe tentoonstelling 'Candylebrity' in Los Angeles portretten van de allergrootste sterren. Maar in plaats van verf en een borstel gebruikte hij snoepgoed en een lijmpistool.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.