25/6/2012 11:34 | Door MVL, www.belga.be

Man komt om na val van Eiffeltoren

Afgelopen nacht is een onbekende man van de Eiffeltoren in Parijs gevallen en omgekomen. Het is nog onduidelijk of het om een ongeval of een zelfdoding gaat, aldus een woordvoerder van de Parijse politie. De man was gisteren tegen 22.40 uur opgemerkt toen hij tussen het tweede en derde verdiep van de 324 meter hoge toren omhoogklom. Daarop werd de omgeving van het bekende bouwwerk ontruimd.


Man komt om na val van Eiffeltoren

Een speciale eenheid van de politie klom naar de man, die in het Engels met zelfmoord zou gedreigd hebben. Iets later viel hij op het tweede platform. Hij was op slag dood. Volgens de woordvoerder was de man 25 jaar oud. Zijn nationaliteit is evenwel niet bekendgemaakt. Hij had een rugzak bij zich, maar informatie over de inhoud ervan werd ook niet vrijgegeven. In 2011 onthaalde de Eiffeltoren meer dan 7 miljoen mensen, een record. In de loop van zijn geschiedenis kende de toren ook steeds zelfmoordpogingen. De uitbater bracht daarom hoge omheiningen aan op de platformen. Er wordt ook gewerkt aan de ijzeren constructie, om het eerste platform op zestig meter hoogte te moderniseren.

Skype
1Reactie
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

  • Het Amerikaanse leger heeft voor het eerst sinds de start van de Amerikaanse luchtaanvallen tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) een maand geleden een luchtaanval uitgevoerd op een stelling van de jihadisten in de buurt van Bagdad. Dat meldt het Amerikaanse leger. De luchtaanval werd uitgevoerd ten zuidwesten van de Iraakse hoofdstad, aldus het US Central Command (Centcom) dat de Amerikaanse militaire operaties in het Midden-Oosten en Centraal-Azië overziet.

  • Het Amerikaanse leger heeft voor het eerst sinds de start van de Amerikaanse luchtaanvallen tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) een maand geleden een luchtaanval uitgevoerd op een stelling van de jihadisten in de buurt van Bagdad. Dat heeft een Amerikaanse verantwoordelijke gezegd, zo meldt het Franse persagentschap AFP. De aanval kadert in de recent aangekondigde ruimere strategie tegen IS.

  • In de Amerikaanse stad Philadelphia is een 25-jarige vrouw op de openbare weg doodgeschoten. Dat gebeurde toen onbekende daders op een voorbijrijdende wagen vuurden. De vrouw, die negen maanden zwanger was, zou een toevallig slachtoffer zijn geweest en kreeg een kogel in het gezicht, zo meldt de politie maandag. Ze stierf enkele uren later in het ziekenhuis en ook haar ongeboren baby overleefde de schietpartij niet.

  • Leider van de Moslimbroeders opnieuw tot levenslang veroordeeld

    De leider van de Moslimbroederschap in Egypte, Mohammed Badie, is maandag opnieuw tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Een strafrechtbank in Gizeh heeft Badie en 14 andere leidinggevende islamisten tot levenslang veroordeeld. Dat meldde de webpresentatie van de staatskrant al-Ahram. Het Openbaar Ministerie had de islamisten ervan beschuldigd, hun aanhangers na de val van de islamistische president Mohammed Morsi in juni vorig jaar tot geweld te hebben opgehitst.

  • In de door een religieus conflict geteisterde Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) zijn maandag de vredestroepen van de Verenigde Naties aan hun opdracht begonnen. De momenteel 7.600 manschappen tellende Minusca (United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in the Central African Republic) moeten de stabilisering vooruithelpen in het land, waar de voorbije 18 maanden bij gevechten tussen moslimrebellen en christelijke burgerwachten duizenden mensen om het leven zijn gekomen.

  • Portugese minister krijgt voorwaardelijke celstraf voor vriendjespolitiek

    Wegens het verstrekken van een overheidsopdracht aan een vriend zonder dat een openbare aanbesteding werd geschreven, is gewezen minister van Onderwijs Maria de Lurdes Rodrigues in Portugal tot een gevangenisstraf van drieëneenhalf jaar voorwaardelijk veroordeeld. De strafrechtbank in Lissabon legde Rodrigues bovendien een geldboete van 30.000 euro op. Dat meldde het staatspersagentschap Lusa maandag onder aanhaling van justitiekringen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.