13/7/2012 02:03 | Door FUL, www.belga.be

Onderzoek naar doodsbedreigingen door politieman tegen Michelle Obama

De Secret Service, de politiedienst die de Amerikaanse president en zijn gezin moet beschermen, opent een onderzoek naar een politieagent uit Washington die doodsbedreigingen zou hebben geuit tegen First Lady Michelle Obama.


Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post zou de motoragent, die deel uitmaakt van een eenheid die soms opgeroepen wordt om de officiële konvooien te begeleiden, woensdag gezegd hebben dat hij een wapen zou gebruiken tegen de presidentsvrouw. Een collega meldde dat aan zijn oversten. De motoragent werd alvast overgeplaatst. "We hebben een verklaring gekregen over ongepaste uitlatingen. We onderzoeken momenteel de aard van de uitlatingen", zei een woordvoerder van de politie van Washington. "We zijn op de hoogte van het incident en we zullen het onderzoeken", verklaarde ook de woordvoerder van de Secret Service.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Noord-Korea noemt Verenigde Staten een "mensenrechtenkerkhof"

  Noord-Korea heeft woensdag het democratische voorbeeld van de Verenigde Staten in twijfel getrokken, bijna drie weken nadat de jonge zwarte Michael Brown omkwam door een politiekogel in Ferguson. Een woordvoerder van de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken, geciteerd door het officiële persagentschap KCNA, noemde de Verenigde Staten een "mensenrechtenkerkhof". "Amerika is een land dat op een schaamteloze manier de mensenrechten schendt, waar burgers slachtoffer worden van discriminatie en vernedering op basis van hun huidskleur en waar ze permanent vrezen neergeschoten te worden."

 • Staakt-het-vuren houdt stand, meldt Israëlisch leger

  Sinds het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas dinsdagavond om 19 uur plaatselijke tijd in werking trad, zijn er geen raketten meer afgevuurd op Israël. Dat meldt een woordvoerder van het Israëlische leger woensdagochtend. Na 50 dagen gevechten en meer dan 2.200 doden sloten de twee strijdende partijen dinsdag in Cairo een permanent staakt-het-vuren.

 • Maddie - Scotland Yard wil doorgaan met onderzoek in Portugal

  De Britse politie heeft de Portugese autoriteiten gevraagd om nieuwe stappen te mogen ondernemen in het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine McCann. Dat heeft het Portugese openbaar ministerie dinsdag laten weten.

 • Zeven landen hebben wapens beloofd aan Koerden in Irak

  Behalve de Verenigde Staten hebben zeven landen beloofd wapens te leveren aan de Koerden in het noorden van Irak, in hun strijd tegen de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel aangekondigd. Het gaat om Albanië, Canada, Kroatië, Denemarken, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

 • Nederland herdenkt op 10 november vliegramp boven Oost-Oekraïne

  In Nederland komt er op 10 november een nationale herdenking voor de slachtoffers van de vliegramp in Oost-Oekraïne, waarbij op 17 juli 298 mensen omkwamen. Premier Mark Rutte heeft dat gezegd na een bijeenkomst voor de nabestaanden van de slachtoffers. De herdenking vindt plaats in de RAI in Amsterdam.

 • Grensovergangen in Gaza worden geopend voor humanitaire hulp en heropbouw

  Het staakt-het-vuren dat dinsdag om 18 uur Belgische tijd is ingegaan in de Gazastrook, bepaalt onder meer dat de grensovergangen tussen Israël en de Palestijnse enclave onmiddellijk worden geopend zodat humanitaire hulp en middelen voor heropbouw snel de Gazastrook binnen kunnen. Dat heeft het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. Caïro heeft het staakt-het-vuren bemiddeld.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.