13/7/2012 02:03 | Door FUL, www.belga.be

Onderzoek naar doodsbedreigingen door politieman tegen Michelle Obama

De Secret Service, de politiedienst die de Amerikaanse president en zijn gezin moet beschermen, opent een onderzoek naar een politieagent uit Washington die doodsbedreigingen zou hebben geuit tegen First Lady Michelle Obama.


Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post zou de motoragent, die deel uitmaakt van een eenheid die soms opgeroepen wordt om de officiële konvooien te begeleiden, woensdag gezegd hebben dat hij een wapen zou gebruiken tegen de presidentsvrouw. Een collega meldde dat aan zijn oversten. De motoragent werd alvast overgeplaatst. "We hebben een verklaring gekregen over ongepaste uitlatingen. We onderzoeken momenteel de aard van de uitlatingen", zei een woordvoerder van de politie van Washington. "We zijn op de hoogte van het incident en we zullen het onderzoeken", verklaarde ook de woordvoerder van de Secret Service.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Stembureaus open voor historische volksraadpleging over Schotse onafhankelijkheid

  In Schotland zijn om 07.00 uur lokale tijd (08.00 uur Belgische tijd) de stembureaus open gegaan voor een historisch referendum over onafhankelijkheid. Meer dan vier miljoen inwoners van het land kunnen kiezen of ze al dan niet deel blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk.

 • Bij een grootschalige antiterreuroperatie in Australië zijn donderdag in totaal vijftien mensen opgepakt. Minstens één persoon werd aangeklaagd en verschijnt later op de dag voor de rechter. Het gaat om de grootste antiterreuractie ooit in Australië. Meer dan 800 politieagenten namen deel aan de actie die gepaard ging met huiszoekingen in Sydney en Brisbane. Vermoed wordt dat minstens een aantal verdachten banden hebben met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

 • Referendum Schotland - Obama uit op Twitter de hoop dat Verenigd Koninkrijk "sterk en verenigd" blijft

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag, aan de vooravond van het referendum over de Schotse onafhankelijkheid, in een tweet de hoop geuit dat het Verenigd Koninkrijk "sterk en verenigd" blijft.

 • In Australië is momenteel een grootschalige antiterreuractie aan de gang. Volgens televisiezender ABC gaat het mogelijk om de grootste antiterreuroperatie ooit in het land. In Brisbane en Sydney viel de politie donderdagochtend plaatselijke tijd op tal van plaatsen binnen. De actie is gericht tegen verdachten die vermoedelijk banden hebben met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Volgens het Australische persagentschap AAP werden in Sydney verschillende mensen opgepakt.

 • Dreiging IS - Huis van Afgevaardigden keurt plan Obama goed dat hulp belooft aan Syrische rebellen

  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag het plan van president Barack Obama goedgekeurd om de gematigde Syrische rebellen ter hulp te snellen. Het voorstel moet wel nog worden goedgekeurd door de senaat, al zou dat geen problemen moeten opleveren. Het plan kadert in de strategie van Obama tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

 • Obama: geen grondtroepen naar Irak

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft alle speculaties weerlegd en stuurt geen grondtroepen naar Irak. "Als de opperbevelhebber van de strijdkrachten zal ik jullie en de rest van onze strijdkrachten niet verplichten tot een nieuwe oorlog op het terrein in Irak." Dat zei Obama vandaag tijdens een bezoek aan de troepen van het centraal commando in Tampa (Florida), dat onder meer bevoegd is voor Irak en Syrië. Tegelijkertijd waarschuwde hij de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) voor de lange arm van het Amerikaans leger. "Onze reikwijdte is groot, uiteindelijk zullen we jullie vinden".

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.