06/10/2012 11:20 | Door HED, www.belga.be

Opnieuw heen en weer geschoten tussen Turkije en Syrië

Het Turkse leger heeft zaterdagochtend opnieuw geschoten richting Syrië, nadat een obus vanuit Syrië vlakbij het Turkse dorpje Güveççi was beland. Daarbij vielen geen slachtoffers, zo meldt het Turkse agentschap Anatolie.


Sinds een ernstig incident in Akçakale woensdag het leven kostte aan vijf Turkse burgers in een grensdorp, reageert Turkije systematisch met artillerievuur op Syrische schoten. De obus die nabij Güveççi terechtkwam, was afkomstig van het nabijgelegen Syrische Khirbet al-Joz. Daar zijn gevechten aan de gang tussen de rebellen en het Syrische leger. Donderdag zette het Turkse parlement het licht op groen om indien nodig militaire operaties te ondernemen tegen Syrië. Op dezelfde dag veroordeelde de VN-Veiligheidsraad de Syrische schoten op Turkije. De buurlanden werden tot terughoudendheid aangemaand.

Skype
0Opmerking

meer artikels

  • Een Australisch echtpaar heeft een draagmoeder in Thailand laten zitten met haar baby die aan het syndroom van Down lijdt en alleen het gezonde tweelingzusje meegenomen. Dat hebben Australische media bericht. De zaak zorgt voor veel commotie in het land. Het jongetje van zes maanden heeft ook dringend een hartoperatie nodig. Daarvoor is al meer dan 85.000 euro ingezameld.

  • Bij een aardverschuiving en overstromingen in het noordoosten van Nepal, kwamen minstens acht mensen om het leven, 18 anderen raakten gewond. Dat berichten lokale media zaterdag. Verschillende mensen konden worden gered, onder wie een Belg, schrijft het Duitse persagentschap dpa.

  • Gaza - Jongste raids maken minstens 100 doden

    Bij de jongste operaties van het Israëlische leger op de Gazastrook, na de verdwijning van een Israëlisch soldaat, zijn er alweer minstens 107 Palestijnen om het leven gekomen. Dat zeggen de hulpdiensten. Bij de slachtoffers waren ook kinderen.

  • Bij een ontploffing zaterdagmorgen in een metaalfabriek in het oosten van China zijn 65 mensen om het leven gekomen. Dat heeft een lokale openbare omroep gemeld. Het aantal gewonden is voorlopig nog onbekend, maar volgens het officiële Chinese persbureau Xinhua gaat het om minstens 100 mensen.

  • De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa Group heeft beslist om tot en met zondag geen vliegtuigen meer te laten vliegen over Irak. Hierdoor worden vluchten naar Erbil, in het noorden van Irak, geannuleerd. Normaal gezien vliegt Lufthansa tweemaal per week naar Erbil, dochtermaatschappij Austrian Airlines zelfs dagelijks. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

  • De deelnemers aan de VS-Afrika top in Washington volgende week die uit de landen komen waar het Ebolavirus lelijk huis houdt, zullen een medische controle moeten ondergaan wanneer ze aankomen in de VS. Dat heeft president Barack Obama vrijdag (plaatselijke tijd) aangekondigd

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.