24/7/2012 03:45 | Door PLS, www.belga.be

OS 2012 - 1.200 soldaten extra voor veiligheid

Om voor de veiligheid te zorgen op de Olympische Spelen in Londen worden 1.200 bijkomende soldaten ingeschakeld, zo heeft de Britse minister van Cultuur, Jeremy Hunt, dinsdag aangekondigd. Hunt is ook belast met de Zomerspelen die van 27 juli tot 12 augustus plaatsvinden.


De regering plaatste deze militairen vorige week in reserve om op alles voorbereid te zijn, nadat de veiligheidsfirma G4S niet in staat was gebleken alle 10.400 privébewakers te leveren voor de uitzonderlijke beveiliging van de OS. Hunt verzekerde dat het opstellen van de extra soldaten geen verband hield met nieuwe problemen met G4S. De Britse staat moest een eerste keer bijspringen op 12 juli door op de valreep 3.500 bijkomende soldaten in te zetten. In een mededeling zegt G4S dinsdag dat het de beslissing van de regering "begrijpt" en de kosten zal dragen van de extra inzet. De firma heeft tot dusver 5.800 bewakers naar de olympische sites gestuurd. In totaal moeten voor de OS bijna 40.000 manschappen gemobiliseerd worden in het kader van de grootste veiligheidsvoorzieningen in vredestijd in Groot-Brittannië.

Skype
1Reactie
24 jul 2012 17:15
avatar
Een noodzakelijke ingreep die nog maar eens het gevolg is van hoe erg de angst tussen volkeren en landen heerst op onze aardbol.
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Stembureaus open voor historische volksraadpleging over Schotse onafhankelijkheid

  In Schotland zijn om 07.00 uur lokale tijd (08.00 uur Belgische tijd) de stembureaus open gegaan voor een historisch referendum over onafhankelijkheid. Meer dan vier miljoen inwoners van het land kunnen kiezen of ze al dan niet deel blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk.

 • Bij een grootschalige antiterreuroperatie in Australië zijn donderdag in totaal vijftien mensen opgepakt. Minstens één persoon werd aangeklaagd en verschijnt later op de dag voor de rechter. Het gaat om de grootste antiterreuractie ooit in Australië. Meer dan 800 politieagenten namen deel aan de actie die gepaard ging met huiszoekingen in Sydney en Brisbane. Vermoed wordt dat minstens een aantal verdachten banden hebben met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

 • Referendum Schotland - Obama uit op Twitter de hoop dat Verenigd Koninkrijk "sterk en verenigd" blijft

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag, aan de vooravond van het referendum over de Schotse onafhankelijkheid, in een tweet de hoop geuit dat het Verenigd Koninkrijk "sterk en verenigd" blijft.

 • In Australië is momenteel een grootschalige antiterreuractie aan de gang. Volgens televisiezender ABC gaat het mogelijk om de grootste antiterreuroperatie ooit in het land. In Brisbane en Sydney viel de politie donderdagochtend plaatselijke tijd op tal van plaatsen binnen. De actie is gericht tegen verdachten die vermoedelijk banden hebben met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Volgens het Australische persagentschap AAP werden in Sydney verschillende mensen opgepakt.

 • Dreiging IS - Huis van Afgevaardigden keurt plan Obama goed dat hulp belooft aan Syrische rebellen

  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag het plan van president Barack Obama goedgekeurd om de gematigde Syrische rebellen ter hulp te snellen. Het voorstel moet wel nog worden goedgekeurd door de senaat, al zou dat geen problemen moeten opleveren. Het plan kadert in de strategie van Obama tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

 • Obama: geen grondtroepen naar Irak

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft alle speculaties weerlegd en stuurt geen grondtroepen naar Irak. "Als de opperbevelhebber van de strijdkrachten zal ik jullie en de rest van onze strijdkrachten niet verplichten tot een nieuwe oorlog op het terrein in Irak." Dat zei Obama vandaag tijdens een bezoek aan de troepen van het centraal commando in Tampa (Florida), dat onder meer bevoegd is voor Irak en Syrië. Tegelijkertijd waarschuwde hij de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) voor de lange arm van het Amerikaans leger. "Onze reikwijdte is groot, uiteindelijk zullen we jullie vinden".

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.