24/9/2012 03:03 | Door DLA, www.belga.be

Overstromingen jagen meer dan miljoen mensen op de vlucht in India

Overstromingen en grondverschuivingen veroorzaakt door overvloedige moessonregens hebben in het noordoosten van India meer dan een miljoen mensen uit hun woning verjaagd. De overheid vreest voor een gezondheidscrisis, zo meldde het Indiase agentschap voor het beheer van natuurrampen.


Overstromingen jagen meer dan miljoen mensen op de vlucht in India

Volgens dat agentschap zijn momenteel 18 van de 27 districten van de deelstaat Assam door overstromingen getroffen. Boosdoener is de Brahmaputra-rivier, die door de moessonregens uit zijn oevers is getreden en die ongeveer 2.000 dorpen heeft overstroomd. De voorbije dagen hebben die overstromingen in de aan Bangladesh grenzende deelstaat minstens elf mensenlevens geëist.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Air Algérie heeft contact verloren met vliegtuig in Burkina Faso

  De luchtvaartmaatschappij Air Algérie heeft vandaag het contact verloren met een van zijn toestellen, 50 minuten nadat het vliegtuig was opgestegen in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij meegedeeld.

 • Onrust in Noorwegen over mogelijke terreuraanval

  Het Noorse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vandaag de bevolking ingelicht over een mogelijke terreuraanval door Syriëgangers. Er is een dreiging, die zich echter niet op concrete doelen richt, aldus Vidar Refvik van de Noorse politie tijdens een persconferentie deze voormiddag.

 • Bussen enkel voor vrouwen in het Indiase Guwahati

  In de Indiase stad Guwahati rijden vanaf vandaag tien bussen waar enkel nog vrouwen mogen opstappen. Zo moet voorkomen worden dat ze niet meer voortdurend worden lastiggevallen door mannen, die bijvoorbeeld tegen hen aanschurken of hen aangapen, schrijft de Shillong Times. In de vrouwenbussen zijn uitsluitend vrouwelijke controleurs en assistenten actief, enkel de chauffeur is voorlopig nog van het mannelijke geslacht. Momenteel worden vrouwelijk buschauffeurs opgeleid.

 • "VS hebben geen enkel bewijs gegeven voor betrokkenheid separatisten"

  De VS hebben geen enkel bewijs gegeven voor hun bewering dat pro-Russische separatisten betrokken waren bij het neerhalen van vlucht MH17 boven het oosten van Oekraïne. Dat heeft de Russische viceminster van Defensie, Anatoli Antonov, vandaag verklaard.

 • Ter dood veroordeelde Soedanese vrouw aangekomen in Italië

  De Soedanese vrouw die veroordeeld was tot 100 zweepslagen voor overspel en tot de dood voor geloofsverzaking is vanochtend aangekomen in Rome met een vlucht van de Italiaanse regering.

 • De strijdende partijen in de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben een akkoord ondertekend dat een einde moet maken een gewelddadig conflict dat meer dan een jaar lang heeft gewoed. Dat heeft het persbureau Agence Centrafrique Presse vandaag meegedeeld.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met snoep(©Kunst met snoep)

   Kunstenaar Jason Mecier uit San Francisco maakte voor zijn nieuwe tentoonstelling 'Candylebrity' in Los Angeles portretten van de allergrootste sterren. Maar in plaats van verf en een borstel gebruikte hij snoepgoed en een lijmpistool.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.