24/9/2012 02:57 | Door DLA, www.belga.be

OVSE maakt in Warschau balans op van mensenrechten in Europa

In Warschau is vandaag de jaarlijkse Mensenrechtenconferentie van de OVSE geopend. Riccardo Migliori, voorzitter van de Parlementaire Assemblee bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, waarschuwde dat de mensenrechten de voorbije jaren op het achterplan zijn geraakt. "De OVSE heeft zich van zijn wortels afgekeerd."


OVSE maakt in Warschau balans op van mensenrechten in Europa

"Als de grondrechten niet verdedigd worden, is de veiligheidsgemeenschap maar een façade", zei de gewezen Poolse minister van Buitenlandse Zaken Adam Daniel Rotfeld dan weer in zijn beginselrede. Ongeveer 1.000 deelnemers uit 56 OVSE-staten zijn tot 5 oktober aanwezig op de conferentie in Warschau. De centrale thema's zijn vrije verkiezingen, persvrijheid en de bescherming van minderheden.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Lichamen piloten Italiaanse gevechtstoestellen teruggevonden na botsing

  In de centraal-Italiaanse regio Marche zijn de lichamen van de vier piloten van de Italiaanse gevechtsvliegtuigen gevonden die dinsdag met elkaar in botsing kwamen en neerstortten. Dat maakte de Italiaanse luchtmacht zaterdag bekend.

 • "Eerste vrachtwagens hulpkonvooi opnieuw in Rusland"

  De eerste vrachtwagens van het Russische humanitaire konvooi zijn zaterdag opnieuw op Russisch grondgebied aangekomen, zo berichtten de Russische persagentschappen.

 • Galileo-satellieten niet in voorziene baan om de Aarde

  Twee Galileo-satellieten die vrijdag door een Sojoez-raket vanuit Frans-Guyana zijn gelanceerd, hebben de voorziene baan om de Aarde niet bereikt. Dat maakte het Europese lanceerbedrijf Arianespace zaterdag bekend.

 • Nicolas Maduro, de president van Venezuela, heeft de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu een "moderne Herodes" genoemd. Dat was een koning van het vroegere Judea die de moord op jongetjes in Bethlehem zou bevolen hebben. Maduro stelde voor Palestijnse kinderen die door het conflict in de Gazastrook wezen zijn geworden, verzorging aan te bieden en op te vangen.

 • Chaled Maschaal, topman van Hamas die in het buitenland leeft, heeft de betrokkenheid van enkele leden van zijn Palestijnse militantenorganisatie bij de ontvoering van drie Israëlische jongeren toegegeven, al was de top van Hamas naar eigen zeggen niet op de hoogte. "We wisten op voorhand niets van deze daad die een aantal van de Hamas-militanten hebben uitgevoerd", zei Maschaal aan Yahoo News in een gesprek dat zaterdag werd gepubliceerd. "Maar we beseffen dat de mensen door de bezetting en de onderdrukking gefrustreerd raken en al het mogelijke ondernemen."

 • Twee burgers zijn zaterdag omgekomen in het centrum van het Oost-Oekraïense Donetsk, het bolwerk van de rebellen. Dat berichtte een journalist van het Franse persagentschap AFP.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.