08/4/2012 02:09 | Door MUA, www.belga.be

Paus veroordeelt "discriminatie en vervolging" van christenen in de wereld

Paus Benedictus XVI heeft zondag in Rome naar aanleiding van zijn "Urbi et Orbi" de "discriminatie en vervolging van christelijke gemeenschappen" veroordeeld, voornamelijk in het Midden-Oosten. Hij riep op tot meer religieuze tolerantie.


Paus veroordeelt "discriminatie en vervolging" van christenen in de wereld

Duizenden gelovigen waren afgezakt naar het Sint-Pietersplein in Rome om de mis te volgen, onder een openklarende hemel. Nadien verscheen de paus op het balkon van de Sint-Pietersbasiliek. Benedictus XVI had ook aandacht voor Syrië. Hij vroeg het bloedvergieten daar te beëindigen en riep het land op onmiddellijk het pad van "respect, dialoog en verzoening" in te slaan, zoals gevraagd door de internationale gemeenschap. Voorts hoopt de paus dat Israëli en Palestijnen het vredesproces weer opnemen. Over Mali zei de kerkvorst dat er een einde moet komen aan de onrust. Hetzelfde geldt voor Nigeria, waar christenen de laatste tijd het doelwit zijn van aanslagen. Naar goede gewoonte drukte de paus, die deze maand 85 wordt, tot slot zijn paaswensen uit in 65 talen. Later zondag reist hij naar de pauselijke zomerresidentie in Castel Gandolfo, ten zuiden van Rome, waar hij een paar dagen zal rusten.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Door aanhoudende regen zijn aan de voet van de Alpen in Zuid-Duitsland vele wegen door overstromingen versperd. Ook kelders liepen onder water. Vooral in het westen van Oberbayern waren brandweerploegen urenlang aan de slag om het overtollige water weg te pompen.

 • Zeker 31 doden na aardverschuiving in India

  Het dodental van de verwoestende aardverschuiving in het westen van India is vandaag verder opgelopen tot 31. Hevige regen belemmert de reddingswerken ernstig en maakt het bijzonder moeilijk om mensen terug te vinden in de modder.

 • Vroegere assistent van Britse prins Philip van kindermisbruik beschuldigd

  De vroegere persoonlijke assistent van prins Philip, de man van de Britse koningin Elizabeth, is in staat van beschuldiging gesteld voor seksueel misbruik van een minderjarige in de jaren zeventig, zo heeft het Brits parket bekendgemaakt.

 • VN-mensenrechtencommissaris beschuldigt Israël van bewust schenden internationaal recht

  Navi Pillay, de hoge commissaris van de Verenigde Naties voor de mensenrechten, heeft Israël er vandaag van beschuldigd opzettelijk het internationaal recht te schenden bij de oorlog tegen Hamas in de Gazastrook.

 • Israël vastberaden tunnels in Gaza te vernietigen, "met of zonder staakt-het-vuren"

  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag duidelijk gemaakt dat het offensief in de Gazastrook doorgaat. Voorstellen voor een wapenstilstand zijn enkel aanvaardbaar als Israël daarin de mogelijkheid krijgt om de "terreurtunnels" in de Gazastrook te blijven vernietigen, zo kondigde de premier aan bij de start van regeringsoverleg in Tel Aviv.

 • Oekraïens parlement stemt in met politiemissie naar plek van de ramp

  Het parlement van Oekraïne heeft vandaag besloten dat er een grote politiemissie komt naar het rampgebied waar twee weken geleden vlucht MH17 neerstortte. Doel is het vinden van menselijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Nederland en Australië lieten al weten dat er tientallen politiemensen en forensische experts van hen aan die missie zullen deelnemen als Oekraïne instemt.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.