06/8/2012 12:41 | Door MVL, www.belga.be

Robotjeep Curiosity geland - afdaling te beluisteren

De afdaling van de Amerikaanse robotjeep Curiosity in de atmosfeer van Mars is dankzij bij het Europese vluchtleidingscentrum ESOC in Darmstadt binnengelopen signalen ook voor iedereen te beluisteren, zo hebben het Duitse en het Europese Ruimtevaartbureau, DLR en ESA, gemeld.


Robotjeep Curiosity geland - afdaling te beluisteren

De Europese sonde Mars Express ving al tien minuten voor de duik in de atmosfeer signalen op van de Curiosity en stuurde ze naar de grond door. De signalen van de zeven minuten durende afdaling zijn achteraf omgezet in voor de mens hoorbare frequenties en zijn in een audiofile van ongeveer 19 seconden gegoten. Op http://blogs.esa.int/mex/files/2012/08/Audio_MELACOM_B_MSL_EDL.mp3 is een geruis als van een kruising tussen een stofzuiger en een slecht afgestemde radio te horen, met tussenin "fwiets" en "beeps" als van een synthesizer of bij het spelen met een door vervormpedalen gejaagde elektrische gitaar.

Skype
1Reactie
6 aug 2012 23:03
avatar
grote leugens , zoals destijds op de maan ! om de russen en de chinezen op te jagen !
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Laatste 24 uur 34 burgerdoden gevallen in oosten van Oekraïne

  Bij gevechten tussen pro-Russische separatisten en regeringstroepen in de streek rond Donetsk, in het oosten van Oekraïne, zijn de voorbije 24 uur 34 mensen omgekomen. Dat meldt de plaatselijke regering vandaag. Er vielen ook 29 gewonden.

 • Grond voor hek rond Griekse villa Willem-Alexander kostte half miljoen

  Twee stroken grond rond de Griekse vakantievilla van de Nederlandse koning Willem-Alexander hebben de Nederlandse staat afgelopen jaar 461.000 euro gekost. Dat blijkt vandaag uit documenten die RTL Nieuws in handen heeft. Het bedrag werd betaald aan een buurvrouw, zodat op die stukken grond (van 1.034 en 376 vierkante meter) een beveiligingshek geplaatst kan worden.

 • De IJslandse civiele bescherming heeft vandaag laten weten dat in de afgelopen nacht de evacuatie van het gebied rond de vulkaan Bardarbunga afgerond is. De activiteit in de vulkaan is momenteel stabiel. Of er een uitbarsting komt, is nog altijd onduidelijk.

 • Hollande pleit voor internationale conferentie over Irak en IS

  De Franse president François Hollande wil een internationale conferentie houden over veiligheid in Irak. Hij noemt de dreiging van de extremistische terreurgroep Islamitische Staat (IS) groter dan die van al-Qaida in 2001.

 • Turkse minister van Buitenlandse Zaken waarschijnlijk nieuwe premier

  Huidig minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu wordt waarschijnlijk de nieuwe premier van Turkije, zegt aftredend Turks president Abdullah Gül. "Het lijkt erop" dat Davutoglu de job van Recep Tayyip Erdogan, die op 28 augustus ingezworen wordt als nieuw president, overneemt, zei Gül gisterenavond aan Turkse journalisten.

 • Manifestanten bezetten Pakistaans parlement

  Duizenden aanhangers van oppositieleiders Imran Khan en Tahir ul-Qadri zijn er vandaag in geslaagd het Pakistaanse parlement binnen te dringen. Ze willen op die manier hun eis om het vertrek van de regering van premier Nawaz Sharif kracht bij zetten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's (©Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's )

  De Hasseltse Manon Whetly gooit objecten en vloeistoffen in de lucht en neemt er dan kunstige foto's van. Die publiceert ze sinds enkele jaren op haar Instagram account.Vandaag rekent ze op bijna 30.000 volgers en verzamelt ze met iedere foto duizenden likes.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.