30/10/2012 09:09 | Door DLA, www.belga.be

Sandy - Ontploffing in New Yorks transformatorstation

In New York heeft zich maandagavond (lokale tijd), terwijl de cycloon Sandy de miljoenenstad trof, een ontploffing in een transformatorstation voorgedaan. Op afbeeldingen is een grote vuurbal uit de installatie in de Lower East Side in Manhattan te zien. Vooralsnog is niets bekend over mogelijke gewonden. Door de cycloon zijn ook zeven metrotunnels in de stad onder water gelopen.


Sandy - Ontploffing in New Yorks transformatorstation

In New York heeft zich maandagavond (lokale tijd), terwijl de cycloon Sandy de miljoenenstad trof, een ontploffing in een transformatorstation voorgedaan. Op afbeeldingen is een grote vuurbal uit de installatie in de Lower East Side in Manhattan te zien. Vooralsnog is niets bekend over mogelijke gewonden. Door de cycloon zijn ook zeven metrotunnels in de stad onder water gelopen.Manhattan kampt al met talrijke stroomuitvallen. Minstens 660.000 mensen zitten er zonder stroom na de doortocht van Sandy. Uit voorzorg was in sommige stadsdelen de elektriciteit afgesloten, maar het net werd ook onderbroken door omgevallen bomen. Alleen al de ontploffing, waarvan de oorzaak nog onduidelijk is, zet 250.000 mensen in Lower Manhattan en Brooklyn zonder stroom. Volgens de Amerikaanse media is de ontploffing het gevolg van de storm. Door Sandy zijn ook zeven metrotunnels in de stad overstroomd. "De New Yorkse metro bestaat 108 jaar, maar heeft nog nooit zo'n verwoestende catastrofe gezien zoals die van vorige nacht", aldus Joseph Lhota, directeur van de Metropolitan Transportation Authority (MTA). De tunnels bevinden zich voornamelijk onder de East River. De MTA zette de metrodiensten zondagavond al uit voorzorg stop. Elders in de stad plooide de storm een hoge bouwkraan naast een wolkenkrabber dubbel, aldus de zender CNN. Een deel van de straat onder de kraan werd door de hulpdiensten afgesloten, omdat de kraanarm vervaarlijk heen en weer zwaait.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • De Oekraïense topvoetbalclub Shakhtar Donetsk heeft zaterdag bekendgemaakt dat zijn ultramodern stadion voor het eerst beschadigd is geraakt door het geweld in het oosten van het land.

 • Bij het bijna tegelijkertijd afgaan van drie bomauto's in de noordelijke Iraakse stad Kirkoek zijn zaterdag minstens twintig mensen omgekomen en 65 verwond, aldus de politie en een arts.

 • IJsland geeft waarschuwing "rood" voor de luchtvaart

  De IJslandse autoriteiten hebben de waarschuwing "rood" voor de luchtvaart gegeven in verband met de vulkaan Bardarbunga, zo heeft de Britse openbare omroep BBC zaterdag bericht.

 • "Oorlog is niet onze keuze"

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft bij haar bezoek in Kiev een "tweezijdige wapenstilstand" gevraagd om het conflict in het oosten van Oekraïne op te lossen. De Oekraïense president Petro Porosjenko beklemtoonde ook aan zijn vredesplan vast te houden. "Oorlog is niet onze keuze, maar wordt ons van buitenaf opgelegd."

 • Zes tot negen maanden nodig om ebola-verspreiding halt toe te roepen

  De ebola-epidemie verspreidt zich nu in zo'n snel tempo dat zes tot negen maanden nodig zijn om haar een halt toe te roepen. Zo waarschuwde een verantwoordelijke van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Liberia, het door de epidemie zwaarst getroffen land.

 • Hamas wil Palestijnen aansluiten bij Internationaal Strafhof

  De Palestijnse islamitische beweging Hamas heeft het voorstel van de Palestijnse leider Mahmoed Abbas ondertekend om lidmaatschap bij het Internationaal Strafhof (ICC) aan te vragen. Dat maakte de nummer twee van het politieke kantoor van Hamas, Moussa Abou Marzouq, bekend op Facebook. Voor dat Strafhof zouden de Palestijnen Israël kunnen vervolgen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.