30/6/2012 08:14 | Door KAV, www.belga.be

Syrië-conferentie: akkoord over transitieplan, zegt Annan

De wereldmogendheden zijn het zaterdag in Genève eens geworden over een transitieregering voor Syrië, zo heeft internationaal bemiddelaar Kofi Annan aangekondigd. Hij zei dat in het plan geen oproep staat aan de Syrische president Bashar al-Assad om af te treden. In de overgangsregering is wel degelijk plaats voor leden van de huidige regering, klonk het.


Syrië-conferentie: akkoord over transitieplan, zegt Annan

Eerder hadden diplomaten aangegeven dat er geen akkoord uit de bus was gekomen.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • IS publiceert tweede video met Britse gijzelaar

  Op het internet is een tweede video opgedoken met de Britse journalist John Cantlie, die door de Islamitische Staat (IS) wordt gegijzeld. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC vandaag. De tweede video komt een week na een eerste video met de journalist, die in 2012 in Syrië werd ontvoerd. Op de beelden is Cantlie te zien in oranje kledij. Hij hekelde de luchtaanvallen van de VS op IS-stellingen en zei dat zijn regering hem in de steek heeft gelaten.

 • Het Israëlische leger heeft vanochtend een Syrisch gevechtsvliegtuig neergeschoten boven de Golanhoogte. Dat deelde het Israëlische leger (IDF) mee.

 • Rebellen starten met terugtrekking artillerie in Oost-Oekraïne

  De rebellen in het oosten van Oekraïne zijn naar eigen zeggen gestart met de terugtrekking van hun zwaar militair materiaal, op plaatsen waar het Oekraïense leger hetzelfde heeft gedaan. Dat is een gevolg van de onderhandelingen in het Wit-Russische Minsk. Niettemin is volgens journalisten van het persagentschap AFP met artillerie geschoten op het gebied van de luchthaven van Donetsk.

 • Jordanië heeft vandaag bevestigd dat het deelneemt aan de luchtaanvallen van de coalitie tegen de terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Syrië. De VS hadden eerder aangekondigd luchtaanvallen uit te voeren op IS, samen met "Arabische partners". Volgens de Amerikaanse pers nemen verder ook nog Bahrein, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten deel.

 • Oeigoerse regeringscriticus krijgt levenslange celstraf in China

  De Oeigoerse regeringscriticus en professor economie in Peking, Ilham Tohti, is vandaag in de Chinese regio Xinjiang veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens "separatisme". Dat maakte zijn advocaat Li Fangping bekend.

 • Israëlische soldaten hebben de vermoedelijke ontvoerders gedood van drie Israëlische jongeren bij een vuurgevecht op de Westelijke Jordaanoever. Dat kondigde de woordvoerder van het Israëlische leger (IDF), Peter Lerner, aan op twitter. De ontvoeringen waren een belangrijke gebeurtenis bij de escalatie van het recente conflict in de Gazastrook.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Guinness World Records 2015(©Guinness World Records 2015)

  Het Guinness Book of World Records 2015 zal vanaf 11 september in de schappen liggen, maar wij mogen alvast een aantal nieuwe binnenbomers uit deze jaarlijkse bestseller verklappen.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.