05/5/2012 03:55 | Door GEL, www.belga.be

Tien jaar cel voor beulen van kindbruid in Afghanistan

De beulen van de 15-jarige Afghaanse kindbruid Sahar Gul zijn veroordeeld tot 10 jaar gevangenis. Dat heeft een verantwoordelijke bekendgemaakt. Het meisje werd gedurende zes maanden gefolterd door haar schoonfamilie. De schokkende zaak kreeg wereldwijd aandacht.


Tien jaar cel voor beulen van kindbruid in Afghanistan

Sahar Gul zat zes maanden lang opgesloten in het toilet van het huis van haar echtgenoot waaraan ze was uitgehuwelijkt. De tiener werd geslagen en vertoonde brandwonden. In december werd ze na de maandenlange kalvarie aangetroffen in de woning in de provincie Baghlan. Het opperste gerechtshof van Afghanistan heeft dinsdag de schoonvader, de schoonmoeder en de schoonzus veroordeeld tot elk 10 jaar gevangenisstraf, zo maakte de woordvoerder van het hof bekend. Een Afghaanse groep die strijdt voor vrouwenrechten en de jonge vrouw tijdens het proces bijstond, is niet tevreden met de uitspraak en zal beroep aantekenen, zo liet Huma Safi, de directrice van de vereniging, weten. "Hoe kan je 10 jaar cel opleggen voor het folteren van een vrouw, bijna tot de dood? ", vraagt ze. De echtgenoot van Sahar en haar schoonbroer worden eveneens beschuldigd van folteringen, maar zijn nog steeds voortvluchtig.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • In een race tegen de tijd zoekt de Britse politie een jongen die door zijn ouders uit een ziekenhuis in Southampton is gehaald. De 5-jarige jongen moet kunstmatig gevoed worden en de batterijen voor zijn voedingsapparaat zullen het vandaag nog begeven, zo deelden de politie en het ziekenhuis in Southampton mee. De jongen zou zich in Frankrijk bevinden.

 • Groot-Brittannië verhoogt terreuralarm

  Tegen de achtergrond van de oorlog in Syrië en Irak heeft Groot-Brittannië voor het eerst sinds 2011 zijn niveau van terreurdreiging verhoogd naar "ernstig", het op één na hoogste niveau op een schaal van vijf. Daarmee wordt een poging tot een terreuraanslag in Groot-Brittannië als "hoogstwaarschijnlijk" ingeschat.

 • Moskou bereikt "principe-akkoord" met Kiev over 2de humanitair konvooi

  Oekraïne gaat "in principe akkoord" met het sturen van een tweede Russisch humanitair konvooi naar het oosten van Oekraïne, zo heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, vrijdag verklaard.

 • Enkele uren na het afkondigen van de code rood voor de luchtvaart in verband met een scheurvormige uitbarsting van de vulkaan Bardarbunga, heeft de IJslandse meteorologische dienst de waarschuwing vrijdag naar oranje verlaagd.

 • Een in de voorbije dagen in Nederland opgepakte jihadronselaar heeft eerder een veroordeling opgelopen voor het doodschudden van een baby. Dit heeft de commerciële zender RTL vrijdag gemeld.

 • Bijna 2.600 doden in Oekraïens conflict

  Bij het conflict in het oosten van Oekraïne zijn volgens de Verenigde Naties al bijna 2.600 mensen omgekomen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.