18/9/2012 05:40 | Door ANA, www.belga.be

Twee vrouwelijke politieagenten doodgeschoten bij operatie in Manchester

In het Engelse Manchester zijn vandaag twee niet nader genoemde politieagentes bij een operatie tegen een moordverdachte - één van de meest gezochte lieden van Groot-Brittannië - om het leven gekomen, zo heeft de politie bekendgemaakt.


Twee vrouwelijke politieagenten doodgeschoten bij operatie in Manchester

Het ging volgens de politie om een routineklus in Hattersley in de regio Manchester. De vrouwelijke agenten waren ongewapend. Buren hoorden meerdere schoten en een explosie. Die laatste zou van een granaat zijn geweest, aldus SkyNews op gezag van ooggetuigen. Hoe de twee agentes precies zijn omgekomen legde de politie vooralsnog niet uit. Eén van hen overleed ter plaatse, de andere in het ziekenhuis. Kort daarna wandelde de 29-jarige Dale Cregan een nabijgelegen politiepost binnen om zich aan te geven, meldde Sky. De politie zocht hem in verband met afzonderlijke aanvallen met wapens en een granaat waarbij een vader en een zoon zijn omgekomen.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten hebben in Oost-Oekraïne 73 gevangenen uitgewisseld. Dit gebeurde op ongeveer 60 km van de Oost-Oekraïense stad Donetsk. Dat melden verschillende Russische persagentschappen zondag op basis van informatie van de rebellen.

 • De artsen Nick Zwinkels (31) en Erdi Huizenga (39), die in Sierra Leone mogelijk ebola hebben opgelopen, zijn terug in Nederland. Ze landden zondag op Schiphol. Dat meldde de Lion Heart Foundation, waarvoor de twee in Afrika waren. Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het ministerie van Volksgezondheid bevestigen de aankomst.

 • Merkel noemt Jodendom onderdeel van Duitse identiteit

  Het Jodendom maakt integraal onderdeel uit van de Duitse identiteit. Dat zei bondskanselier Angela Merkel zondag tijdens een grote optocht met 4.000 deelnemers in Berlijn, tegen het antisemitisme.

 • Cameron belooft de vernietiging van IS

  De Britse premier David Cameron beloofde om Islamitische Staat (IS) te vernietigen. Om hierin te slagen, gaat Cameron er alles aan doen om een internationale troepenmacht op de been te brengen. Dat zei hij na het crisisoverleg naar aanleiding van de onthoofding van een Britse gijzelaar door IS.

 • Kiev beschuldigt pro-Russische rebellen ervan staakt-het-vuren te bedreigen

  "Wat de terroristen doen, bedreigt de realisatie van het vredesplan van de Oekraïense president", zegt Petro Porosjenko. In vrij forse taal haalt de woordvoerder van het Oekraïense leger uit naar de pro-Russische rebellen die volgens hem posities van het leger onder vuur blijven nemen. Het staakt-het-vuren dat op 5 september werd overeengekomen, wordt zo bedreigd, zei hij. Vrijdagavond en -nacht werd nog de luchthaven van Donetsk belegerd.

 • De Italiaanse kustwacht heeft de afgelopen uren meer dan 1.300 bootvluchtelingen gered uit de Middellandse Zee. Dat melden de Italiaanse autoriteiten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.