24/9/2012 03:08 | Door DLA, www.belga.be

Veiligheidspersoneel MIVB krijgt meer bevoegdheden

De meer dan 200 veiligheidsagenten bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB hebben voortaan de bevoegdheid om de identiteitskaart van reizigers te vragen. Bij feiten kan het veiligheidspersoneel individuen ook maximaal 2 uur staande houden. Dat meldt de MIVB in een perscommuniqué.


Veiligheidspersoneel MIVB krijgt meer bevoegdheden

Dankzij nieuwe wettelijke bepalingen worden de bevoegdheden van het veiligheidspersoneel uitgebreid. Bij inbreuken kan de MIVB-veiligheidsdienst naar de identiteitskaart van de reiziger vragen en hem tot 30 minuten staande houden wanneer die zich niet wenst te identificeren. Wie een misdaad of 'gemeenrechtelijk wanbedrijf' begaat, anderen of zichzelf in gevaar brengt, kan door het veiligheidspersoneel tot maximaal 2 uur staande gehouden worden in plaats van een halfuur vroeger. De veiligheidsagenten mogen voortaan ook optreden aan bus- en tramhaltes en tussenkomen op de openbare weg in de omgeving van het voertuig in afwachting van de komst van de politie. Er volgt een informatiecampagne om de reizigers op te hoogte te brengen van de veranderingen.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • "The Imitation Game" over Britse codekraker wint filmfestival van Toronto

  Op het internationale filmfestival van Toronto heeft de film "Imitation Game" zondag de publieksprijs gekregen. De prent verhaalt over de Britse wiskundige Alan Turing die er in slaagde om de Duitse codes te kraken en zo de val van Hitler zou hebben bespoedigd. De rol van de codekraker wordt vertolkt door Benedict Cumberbatch, die volgens critici een puike prestatie neerzette. Regisseur van dienst is de Noor Morten Tyldum.

 • Het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten hebben in Oost-Oekraïne 73 gevangenen uitgewisseld. Dit gebeurde op ongeveer 60 km van de Oost-Oekraïense stad Donetsk. Dat melden verschillende Russische persagentschappen zondag op basis van informatie van de rebellen.

 • De artsen Nick Zwinkels (31) en Erdi Huizenga (39), die in Sierra Leone mogelijk ebola hebben opgelopen, zijn terug in Nederland. Ze landden zondag op Schiphol. Dat meldde de Lion Heart Foundation, waarvoor de twee in Afrika waren. Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het ministerie van Volksgezondheid bevestigen de aankomst.

 • Merkel noemt Jodendom onderdeel van Duitse identiteit

  Het Jodendom maakt integraal onderdeel uit van de Duitse identiteit. Dat zei bondskanselier Angela Merkel zondag tijdens een grote optocht met 4.000 deelnemers in Berlijn, tegen het antisemitisme.

 • Cameron belooft de vernietiging van IS

  De Britse premier David Cameron beloofde om Islamitische Staat (IS) te vernietigen. Om hierin te slagen, gaat Cameron er alles aan doen om een internationale troepenmacht op de been te brengen. Dat zei hij na het crisisoverleg naar aanleiding van de onthoofding van een Britse gijzelaar door IS.

 • Kiev beschuldigt pro-Russische rebellen ervan staakt-het-vuren te bedreigen

  "Wat de terroristen doen, bedreigt de realisatie van het vredesplan van de Oekraïense president", zegt Petro Porosjenko. In vrij forse taal haalt de woordvoerder van het Oekraïense leger uit naar de pro-Russische rebellen die volgens hem posities van het leger onder vuur blijven nemen. Het staakt-het-vuren dat op 5 september werd overeengekomen, wordt zo bedreigd, zei hij. Vrijdagavond en -nacht werd nog de luchthaven van Donetsk belegerd.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.