15/6/2012 11:48 | Door MUA, www.belga.be

Vier kinderen gedood bij gezinsdrama in Nedersaksen

Bij een gezinsdrama in Ilsede, een gemeente in de Duitse deelstaat Nedersaksen, heeft een man donderdagavond zijn vier jonge kinderen om het leven gebracht. Dat meldt de officier van justitie van de stad Hildesheim vrijdag. De 36-jarige man raakte nadien zwaargewond toen hj zelfmoord wilde plegen.


Aan de basis van het drama lagen echtelijke problemen. De echtgenote van de dader bevond zich in het buitenland toen ze donderdag een verontrustend sms'je kreeg van de man. Ze verwittigde familieleden, die op hun beurt de politie alarmeerden. In het huis aangekomen troffen agenten de lichamen aan van de 12-jarige dochter en de drie zonen van 5 tot 9 jaar. De man liet een afscheidsbrief achter en ligt in het ziekenhuis. Hij kon nog niet ondervraagd worden.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Vrouw en dochter militaire leider Hamas bij luchtaanval gedood

  Bij een Israëlische luchtaanval in de Gazastrook zijn de echtgenote en dochter van Mohammed Deif, leider van de militaire vleugel van Hamas, gedood. Mussa Abu Marsuk, delegatieleider van de radicaal-islamistische organisatie bij de onderhandelingen over een wapenstand in Caïro, bevestigde hun dood. De identiteit van een derde dode is nog onduidelijk, aldus Israëlische media. Een Israëlische minister heeft vandaag al gezegd dat Deif, als leider van de al-Qassambridages, een "legitiem doelwit is om te vermoorden".

 • Zoektocht naar MH370 begint opnieuw over "ongeveer een maand"

  De onderzeese zoektocht naar het wrak van vlucht MH370 van Malaysia Airlines hervat over "ongeveer een maand". Dat heeft de Australische premier, Tony Abbott, aangekondigd. Het vliegtuig verdween in maart, op weg van Kuala Lumpur naar Peking, met aan boord 239 mensen. "We gaan nu de waarschijnlijke zone van de impact op en neer verkennen. Het gaat om een gebied van goed 60.000 vierkante kilometer zeebodem langs de westkust van Australië", zei Abbott aan de publieke omroep ABC.

 • Japanse 111-jarige is nu oudste man ter wereld

  Een 111-jarige Japanner is vandaag door Guinness World Records erkend als de oudste op aarde levende man. Sakari Momoi, een vroegere leraar landbouwchemie, werd 's werelds oudste man na het overlijden in juni van een Amerikaan van dezelfde leeftijd. "Ik zou graag nog twee jaar blijven leven", zei Momoi tijdens een ceremonie in het ziekenhuis in Tokio waar hij verzorgd wordt.

 • Minstens achttien doden na hevige regenval in Japan

  Aardverschuivingen en overstromingen hebben in en rondom de Japanse stad Hiroshima al aan minstens achttien mensen het leven gekost. Nog eens dertien mensen zijn vermist, zo meldt televisiezender NKH woensdag.

 • Ebola - Liberia voert avondklok in

  In een poging om de verspreiding van het ebola-virus te stoppen wordt vanaf woensdag de avondklok ingevoerd in het West-Afrikaanse land Liberia. Dat heeft presidente Ellen Johnson Sirleaf aangekondigd. Daarnaast worden twee wijken, waarvan één in de hoofstad Monrovia, in quarantaine geplaatst.

 • Gaza - Nieuw geweld eist drie mensenlevens

  Het heroplaaien van het geweld in de Gazastrook heeft minstens drie Palestijnse mensenlevens geëist, zo is dinsdagavond vernomen bij ziekenhuizen in de Gazastrook. Nog voor het verstrijken van het staakt-het-vuren werden dinsdag vanuit Gaza opnieuw raketten afgevuurd op Israël, dat antwoordde met nieuwe luchtaanvallen. Israël heeft zijn onderhandelingsteam inmiddels teruggeroepen uit Caïro.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's (©Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's )

  De Hasseltse Manon Whetly gooit objecten en vloeistoffen in de lucht en neemt er dan kunstige foto's van. Die publiceert ze sinds enkele jaren op haar Instagram account.Vandaag rekent ze op bijna 30.000 volgers en verzamelt ze met iedere foto duizenden likes.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.