01/11/2012 09:39 | Door ANA, www.belga.be

Vrijspraak voor Griekse journalist die 'Zwitserse lijst' publiceerde

Justitie in Griekenland heeft deze avond een journalist vrijgesproken die werd beschuldigd van schending van private gegevens. De 46-jarige televisiejournalist Costas Vaxevanis, onderzoeksjournalist voor het magazine 'Hot Doc', had een lijst gepubliceerd van (rijke) Grieken met bankrekeningen in Zwitserland, van wie vermoed wordt dat zij belastingen ontduiken.


Vrijspraak voor Griekse journalist die 'Zwitserse lijst' publiceerde

Justitie in Griekenland heeft deze avond een journalist vrijgesproken die werd beschuldigd van schending van private gegevens. De 46-jarige televisiejournalist Costas Vaxevanis, onderzoeksjournalist voor het magazine 'Hot Doc', had een lijst gepubliceerd van (rijke) Grieken met bankrekeningen in Zwitserland, van wie vermoed wordt dat zij belastingen ontduiken. Over die kwestie, waarbij een aantal politici zeiden die beruchte lijst "kwijtgespeeld" te hebben, wordt in Griekenland verhit gedebatteerd. De openbare aanklager had een veroordeling van Vaxevanis geëist.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Veroordeling Nederlandse kindermisbruiker Robert M. blijft gehandhaafd

  De veroordeling van de Nederlandse kindermisbruiker Robert M. blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad, de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland, vandaag in cassatie besloten. M. is veroordeeld tot 19 jaar cel en terbeschikkingstelling (tbs) wegens misbruik van tientallen zeer jonge kinderen.

 • Een man heeft in de voormiddag in de rechtbank van Kopenhagen het vuur geopend. Daarbij kwam één persoon om het leven, een tweede raakte levensgevaarlijk gewond. De schutter, wiens motieven nog niet bekend zijn, verschool zich daarop in de buurt van het stadhuis van de Deense hoofdstad. De politie zette de buurt af en kon hem oppakken.

 • In Frankrijk onderschept diplomatiek voertuig van Vaticaan vervoerde cocaïne en cannabis

  Nabij het Franse Chambéry is zondag een diplomatiek voertuig van het Vaticaan onderschept dat drugs vervoerde, zo is vandaag uit gerechtelijke bron vernomen.

 • Franse politie valt binnen in gekende gokclub in Parijs

  In de Aviation Club (ACF) aan de Champs-Elysées in Parijs, één van de belangrijkste gokclubs van Frankrijk, zijn er vandaag huiszoekingen en is een tiental mensen in voorlopige hechtenis genomen, zo is uit politiebron vernomen.

 • Minder honger in de wereld dan 20 jaar geleden

  In de periode 2012 tot 2014 leden over de hele wereld meer dan tweehonderd miljoen mensen minder honger dan zowat twintig jaar geleden, zo hebben drie diensten van de Verenigde Naties vandaag in een gezamenlijk rapport bekendgemaakt.

 • Bij de aanrijdingen op de A58 tussen de Nederlandse steden Goes en Middelburg vanochtend zijn twee mensen omgekomen. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. Eerder had de politie laten weten dat "een fors aantal gewonden" gevallen is. Bij verschillende kettingbotsingen waren ruim 150 auto's betrokken. Tientallen ambulances zijn aanwezig of onderweg. De ongevallen zijn te wijten aan dichte mist.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.