01/11/2012 09:39 | Door ANA, www.belga.be

Vrijspraak voor Griekse journalist die 'Zwitserse lijst' publiceerde

Justitie in Griekenland heeft deze avond een journalist vrijgesproken die werd beschuldigd van schending van private gegevens. De 46-jarige televisiejournalist Costas Vaxevanis, onderzoeksjournalist voor het magazine 'Hot Doc', had een lijst gepubliceerd van (rijke) Grieken met bankrekeningen in Zwitserland, van wie vermoed wordt dat zij belastingen ontduiken.


Vrijspraak voor Griekse journalist die 'Zwitserse lijst' publiceerde

Justitie in Griekenland heeft deze avond een journalist vrijgesproken die werd beschuldigd van schending van private gegevens. De 46-jarige televisiejournalist Costas Vaxevanis, onderzoeksjournalist voor het magazine 'Hot Doc', had een lijst gepubliceerd van (rijke) Grieken met bankrekeningen in Zwitserland, van wie vermoed wordt dat zij belastingen ontduiken. Over die kwestie, waarbij een aantal politici zeiden die beruchte lijst "kwijtgespeeld" te hebben, wordt in Griekenland verhit gedebatteerd. De openbare aanklager had een veroordeling van Vaxevanis geëist.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Israëlisch offensief op Gaza gaat onverminderd voort

  Het Israëlische leger bombardeert ook vandaag, op de vijftiende dag van het offensief, de Gazastrook met volle kracht. Vanochtend kwamen zeker twintig Palestijnen, onder wie negen vrouwen, om het leven bij die aanvallen. Daarmee komt de teller op meer dan dodelijke 600 slachtoffers, onder wie een steeds groter aandeel vrouwen en kinderen. Het aantal gewonden bedraagt ondertussen 3.700. Het ziet er overigens niet naar uit dat er snel een bestand zal komen.

 • Meer dan 700 miljoen vrouwen op deze wereld zijn reeds op kinderleeftijd uitgehuwelijkt en de cijfers zijn de afgelopen drie decennia nauwelijks teruggedrongen. Dat meldt het VN-kinderfonds Unicef vandaag naar aanleiding van een top in Londen over kinderhuwelijken en genitale verminking.

 • Crash passagiersvliegtuig - Kiev roept betrokken landen op politie naar crashsite MH17 te sturen

  Regeringen met onderdanen die overleden zijn bij de crash van het passagiersvliegtuig in Oekraïne, moeten agenten sturen naar de plaats van de crash om de "onschendbaarheid" van de site te bewaren. Dat heeft het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag laten weten. De oproep geldt dus ook voor België, aangezien zes landgenoten het leven lieten bij de crash.

 • Crash passagiersvliegtuig - Trein met lichamen uit Donetsk vertrokken

  De trein met de stoffelijke overschotten van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 is vanochtend vertrokken uit de Oekraïense stad Donetsk. Dat meldden journalisten ter plaatse. De koelwagens met daarin de lichamen van 282 mensen en lichaamsdelen van 16 anderen rijden in de richting van Charkov, op een kleine 300 kilometer ten noordwesten van Donetsk. Het is niet duidelijk wanneer de trein er zal aankomen.

 • Een doorzeefd wrakstuk van de in Oekraïne neergestorte Boeing wijst volgens een bericht van de New York Times erop dat het toestel door een raket was getroffen. Sporen van shrapnel zijn een aanwijzing dat het vliegtuig vernield werd door een raket met hoge snelheid, zo oordelen deskundigen van defensie-analysebureau IHS Jane's op basis van fotomateriaal in het bericht.

 • Overlijden eigenaar gezonken veerboot in Zuid-Korea bevestigd

  De Zuid-Koreaanse politie heeft het overlijden bevestigd van de voortvluchtige eigenaar van de veerboot die in april dit jaar is gezonken. Daarbij kwamen toen ongeveer 300 mensen om het leven. Het lichaam van zakenman Yoo Byung Eun was al aangetroffen in juni in een veld in Suncheon, op 415 kilometer ten zuiden van Seoel, zo meldde het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap op gezag van de politie.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met snoep(©Kunst met snoep)

   Kunstenaar Jason Mecier uit San Francisco maakte voor zijn nieuwe tentoonstelling 'Candylebrity' in Los Angeles portretten van de allergrootste sterren. Maar in plaats van verf en een borstel gebruikte hij snoepgoed en een lijmpistool.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.