30/6/2012 10:47 | Door VRW, www.belga.be

Vroegere Israëlische premier Shamir overleden

De vroegere Israëlische premier Yithzak Shamir is overleden. Hij werd 96. Dat heeft het kabinet van eerste minister Benjamin Netanyahu zaterdag laten weten. Shamir leed al verschillende jaren aan de ziekte van Alzheimer.


Netanyahu loofde Shamir, lid van de rechts-nationalistische partij Likoed, als een van de stichtende vaders van Israël. "Hij was een voorbeeld van loyaliteit tegenover het land Israël en de eeuwige waarden van het joodse volk", zegt de premier in een communiqué. Shamir was twee keer premier van Israël, van 1983 tot 1984 en van 1986 tot 1992. Hij was ook minister van Buitenlandse Zaken. Hij trok zich terug uit de politiek in 1996. Gedurende zijn hele carrière verzette Shamir zich tegen territoriale toegevingen aan de Palestijnen.

Skype
0Opmerking

meer artikels

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

  • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

    Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.