23/6/2012 09:23 | Door KVH, www.belga.be

VS: pedofiele ex-coach topuniversiteitsteam riskeert 156 jaar cel

In de VS is er een uitspraak gevallen in een van de meest besproken pedofiliezaken van de voorbije jaren. Jerry Sandusky, een voormalige American footballcoach, is schuldig bevonden aan 45 aanklachten van seksueel misbruik op minderjarige jongens. Hij kan hiervoor tot 156 jaar cel krijgen.


Sandusky was assistent-coach van het team van de prestigieuze Penn State University in de staat Pennsylvania. Hij zette een project op voor achtergestelde kinderen en daar selecteerde hij zijn slachtoffers. Over een periode van bijna vijftien jaar - van 1994 tot 2008- zou hij minstens tien jongens misbruikt hebben. Een van hen was zijn eigen stiefzoon. De jury in Bellefonte acht Sandusky nu schuldig aan 45 van de 48 beschuldigingen. De zaak kwam vorig jaar aan het licht een deed veel stof opwaaien in de VS. Toen Sandusky in november in beschuldiging werd gesteld, rolden heel wat koppen aan de top van de universiteit. Ook Joe Paterno, de gereputeerde hoofdcoach van het footballteam, moest opstappen. Hij had immers lucht gekregen van het misbruik, maar had nagelaten de autoriteiten op de hoogte te stellen.

Skype
0Opmerking

meer artikels

  • Ook tijdens het Paasweekeinde heeft de Italiaanse marine weer honderden vluchtelingen op de Middellandse Zee in veiligheid gebracht. Zondagnacht namen de reddingsdiensten ten zuiden van Lampedusa minstens 300 migranten van nauwelijks zeewaardige boten aan boord, aldus de marine. Gisteren brachten ze meer dan 800 geredde vluchtelingen over naar Sicilië.

  • Al-Shabaab doodt Somalische politicus met autobom

    Islamisten hebben bij een nieuwe aanslag in Somalië een parlementslid gedood. Politicus Izak Mohamed Ali kwam vandaag om toen een aan zijn auto bevestigde bom ontplofte. Hij was in de wijk Hamarwayne in de hoofdstad Mogadishu onderweg. Een andere parlementariër, die samen met het slachtoffer in het voertuig zat, werd bij de aanslag gewond.

  • Malaysia Airlines wil de nabestaanden van de passagiers van de vermiste vlucht MH370 financiële hulp aanbieden. Wie hoeveel geld krijgt, moet nog onderhandeld worden, zei de Maleisische viceminister van Buitenlandse Zaken Hamzah Zainuddin gisteren. De families moeten zelf voorstellen formuleren. De zoektocht naar het wrak in het vermoedelijke crashgebied in de Indische Oceaan wordt ondertussen voortgezet. Een onbemand duikbootje heeft volgens de crisiscel al twee derde van het gebied in kaart gebracht, maar nog steeds zonder succes.

  • Luxewoning voor kardinaal zorgt voor discussies in het Vaticaan

    Een bijna 700 vierkante meter grote luxewoning voor de vroegere kardinaal-staatssecretaris Tarcisio Bertone zorgt in het Vaticaan voor wisselende gevoelens. Bertone zal deze zomer naar zijn weelderig nieuw verblijf in de kerkstaat verhuizen, schrijft de krant La Repubblica. Het optrekje is tienmaal groter dan het eerder bescheiden appartement van 70 vierkante meter van paus Franciscus in het gastenverblijf Santa Marta.

  • Drie dagen na de moord op een vroegere rebellenleider van een splintergroep van het IRA in Noord-Ierland is een aanvankelijk verdachte man weer vrijgelaten. De 26-jarige man kon niets ten laste gelegd worden. Hij is sinds gisterenavond vrij. Dat deelde de politie vandaag mee.

  • Militante Palestijnen in de Gazastrook hebben vandaag opnieuw raketten op Israël afgevuurd. Volgens het leger belandden op de laatste dag van het joodse Pesach-feest vijf projectielen in de Negev-woestijn en in de omgeving van de grensstad Sderot. Niemand raakte gewond en er werd ook geen schade veroorzaakt.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Whoopi Goldberg schrijft column over wiet
.