23/6/2012 09:23 | Door KVH, www.belga.be

VS: pedofiele ex-coach topuniversiteitsteam riskeert 156 jaar cel

In de VS is er een uitspraak gevallen in een van de meest besproken pedofiliezaken van de voorbije jaren. Jerry Sandusky, een voormalige American footballcoach, is schuldig bevonden aan 45 aanklachten van seksueel misbruik op minderjarige jongens. Hij kan hiervoor tot 156 jaar cel krijgen.


Sandusky was assistent-coach van het team van de prestigieuze Penn State University in de staat Pennsylvania. Hij zette een project op voor achtergestelde kinderen en daar selecteerde hij zijn slachtoffers. Over een periode van bijna vijftien jaar - van 1994 tot 2008- zou hij minstens tien jongens misbruikt hebben. Een van hen was zijn eigen stiefzoon. De jury in Bellefonte acht Sandusky nu schuldig aan 45 van de 48 beschuldigingen. De zaak kwam vorig jaar aan het licht een deed veel stof opwaaien in de VS. Toen Sandusky in november in beschuldiging werd gesteld, rolden heel wat koppen aan de top van de universiteit. Ook Joe Paterno, de gereputeerde hoofdcoach van het footballteam, moest opstappen. Hij had immers lucht gekregen van het misbruik, maar had nagelaten de autoriteiten op de hoogte te stellen.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Acht soldaten van het Azerbeidzjaanse leger zijn deze week omgekomen tijdens gevechten met de Armeense troepen aan de grens in de buurt van Nagorno-Karabach. Deze regio vormt al decennialang het twistpunt tussen beide landen. Dat heeft het ministerie van Defensie van Azerbeidzjan vrijdag bekendgemaakt.

 • De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag toegegeven dat de VS wel degelijk folterpraktijken heeft toegepast op vermeende terroristen om informatie los te weken na de aanslagen van 11 september 2001.

 • Onderzoekers hebben een reeks vondsten gedaan op de plek waar op 17 juli het toestel van Malaysian Airlines in het oosten van Oekraïne is neergestort. Behalve op menselijke overblijfselen stuitten onderzoekers op een grote hoeveelheid persoonlijke bezittingen van omgekomen inzittenden en delen van het vliegtuig die nog niet eerder waren gezien, in het bijzonder van het staartstuk.

 • Obama vraagt "zo snel mogelijke" vrijlating Israëlische soldaat

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft opgeroepen tot de "zo snel mogelijke" en "onvoorwaardelijke" vrijlating van de Israëlische soldaat die door de radicaalislamitische beweging Hamas is ontvoerd in de Gazastrook. Hij vroeg tijdens een persconferentie in het Witte Huis ook meer inspanningen om de Palestijnse burgers in de Gazastrook te beschermen.

 • Guinee, Sierra Leone en Liberia leggen cordon sanitaire rond epicentrum ebola-epidemie

  De drie West-Afrikaanse landen waar momenteel de ebola-epidemie woedt, gaan een cordon sanitaire leggen rond het epicentrum van de epidemie, een zone gesitueerd aan hun gemeenschappelijke grens. Dat hebben ze beslist na een regionale top in de Guineese hoofdstad Conakry, zo heeft een hoge functionaris laten weten.

 • Oscar 'Bladerunner' Pistorius verkoopt huis om advocaat te betalen

  De Zuid-Afrikaanse atleet met twee beenprothesen Oscar Pistorius - verdacht van moord op zijn vriendin - heeft zijn huis in Pretoria verkocht. Het gaat om de villa in Silverwoods Country Estate waar de dubbel geamputeerde atleet op Valentijnsdag vorig jaar zijn vriendin Reeva Steenkamp neerschoot doorheen een gesloten badkamerdeur.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.