23/6/2012 02:10 | Door VIM, www.belga.be

VS waarschuwen voor risico op aanslag in Mombassa

De Verenigde Staten hebben opnieuw gewaarschuwd voor het risico op een aanslag in Mombassa, de erg toeristische Keniaanse kuststad. De VS vragen hun administratief personeel om de stad te verlaten. Dat werd vernomen bij de ambassade in Nairobi.


"De Amerikaanse ambassade in Kenia ontving informatie over een op handen zijnde terroristische dreiging in Mombassa", luidt het in een boodschap aan de Amerikaanse ingezetenen. "Alle Amerikaanse regeringsverplaatsingen in Mombassa worden tot 1 juli opgeschort. Al het Amerikaanse administratief personeel moet Mombassa verlaten." De dreiging komt er nadat de Keniaanse politie liet weten twee Iraniërs verdacht van "terroristische activiteiten" vast te houden. De ene werd woensdag opgepakt in Nairobi; de andere donderdag in Mombassa. Volgens de kustpolitie leidde hun verhoor ertoe dat twee kleine jutezakken met chemische producten erin "om explosieven te maken" werden gevonden. De Amerikaanse ambassade stuurde al vaker dergelijke waarschuwingen uit over Kenia sinds het Keniaanse leger het zuiden van Somalië binnenviel om er de islamistische al-Shebaab-milities te verjagen. Die laatsten dreigden er vervolgens mee zich te wreken op het land.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Bij het zwaar verkeersongeval met een passagiersbusje in Frankrijk zijn vier kinderen, een man en een begeleider om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans. Eerder was er sprake van vijf overleden kinderen en een begeleidster.

 • De Europese Commissie gaat mogelijk de voorlopige afspraken die in de aanloop naar een definitieve schikking met Google zijn gemaakt, weer herzien. Dat meldde de krant The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen.

 • Radicale islamisten heben in het oosten van Libië bij gevechten met regeringstroepen verschillende militaire steunpunten ingenomen. De terreurgroep Ansar al-Sharia nam in de stad Benghazi de controle over drie legerkampen over, meldt het Libische persagentschap al-Tadhamun dinsdag, zich beroepend op militaire bronnen. Bij de gevechten tussen soldaten van een eilte-eenheid en de radicale islamisten kwamen eerder al zeker 16 mensen om het leven.

 • Nieuwe commandant voor Navo-strijdkrachten in Europa

  De Amerikaanse admiraal Mark Ferguson is de nieuwe commandant van de Europese strijdkrachten van de Navo. Het Navo-hoofdkwartier van de zee-, lucht- en landmacht bevindt zich in de omgeving van Napels. Ferguson is de opvolger van admiraal Bruce Clingan.

 • Vijf kinderen en een vrouw zijn in Frankrijk bij een zwaar verkeersongeval met een passagiersbusje om het leven gekomen. Volgens de eerste vaststellingen van de autoriteiten botsten dinsdagnamiddag op een regionale weg in de omgeving van Troyes in de Champagne een busje, een vrachtwagen en een personenwagen op elkaar. De oorzaak is nog niet bekend. Beelden van de plaats van het ongeval op 200 kilometer ten zuidoosten van Parijs tonen een totaal verhakkeld voertuig. In het busje zaten volgens de regionale krant L'Est Eclair zeven kinderen tussen de elf en 14 jaar en twee begeleidsters. De groep uit de ruime omgeving van Parijs was op daguitstap naar een merengebied.

 • Italiaans parlement heft immuniteit ex-minister Galan op

  Het Italiaanse parlement heeft dinsdag de weg vrijgemaakt voor de aanhouding van ex-minister Giancarlo Galan op verdenking van corruptie door de immuniteit van de senator voor het rechtse Forza Italia op te heffen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met snoep(©Kunst met snoep)

   Kunstenaar Jason Mecier uit San Francisco maakte voor zijn nieuwe tentoonstelling 'Candylebrity' in Los Angeles portretten van de allergrootste sterren. Maar in plaats van verf en een borstel gebruikte hij snoepgoed en een lijmpistool.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.