23/6/2012 02:10 | Door VIM, www.belga.be

VS waarschuwen voor risico op aanslag in Mombassa

De Verenigde Staten hebben opnieuw gewaarschuwd voor het risico op een aanslag in Mombassa, de erg toeristische Keniaanse kuststad. De VS vragen hun administratief personeel om de stad te verlaten. Dat werd vernomen bij de ambassade in Nairobi.


"De Amerikaanse ambassade in Kenia ontving informatie over een op handen zijnde terroristische dreiging in Mombassa", luidt het in een boodschap aan de Amerikaanse ingezetenen. "Alle Amerikaanse regeringsverplaatsingen in Mombassa worden tot 1 juli opgeschort. Al het Amerikaanse administratief personeel moet Mombassa verlaten." De dreiging komt er nadat de Keniaanse politie liet weten twee Iraniërs verdacht van "terroristische activiteiten" vast te houden. De ene werd woensdag opgepakt in Nairobi; de andere donderdag in Mombassa. Volgens de kustpolitie leidde hun verhoor ertoe dat twee kleine jutezakken met chemische producten erin "om explosieven te maken" werden gevonden. De Amerikaanse ambassade stuurde al vaker dergelijke waarschuwingen uit over Kenia sinds het Keniaanse leger het zuiden van Somalië binnenviel om er de islamistische al-Shebaab-milities te verjagen. Die laatsten dreigden er vervolgens mee zich te wreken op het land.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Franse heethoofd van vliegtuig Miami-Parijs gezet na irritatie over rugleuning voor hem

  Een 61 jarige Parijzenaar die woensdagavond aan boord ging van vlucht 62 van American Airlines van Miami naar Parijs, heeft ervoor gezorgd dat het vliegtuig een tussenlanding moest maken in Boston om hem van boord te zetten. De Franse heethoofd verloor alle kalmte omdat de passagier voor hem de rugleuning van haar stoel had laten zakken. De Parijzenaar zal zich voor de rechter in Boston moeten verantwoorden.

 • "Al-Nusra Front zit achter gevangenname 43 VN-blauwhelmen op Golanhoogte"

  De Verenigde Staten hebben het met al-Qaida gelieerde al-Nusra Front er donderdag van beschuldigd om samen met andere gewapende groeperingen verantwoordelijk te zijn voor de gevangenname van 43 VN-blauwhelmen op de Golanhoogte tussen Syrië en Israël.

 • Crisis Oekraïne - Geen militaire actie van VS in Oekraïne, maar Obama en Merkel dreigen met meer sancties

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdagavond gezegd dat de Verenigde Staten "geen militaire actie zullen ondernemen om het Oekraïense probleem op te lossen". Obama herhaalde wel het engagement van de NAVO aan haar leden in de regio.

 • VS hebben nog geen strategie bepaald voor IS in Syrië

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdagavond gezegd dat de VS nog geen strategie vastgelegd hebben om de militanten van Islamitische Staat (IS) aan te pakken in Syrië. "De focus van de VS blijft erin bestaan om de terroristische groepering te verslaan in Irak, maar daarvoor is ook een stabiele situatie in Syrië nodig, als deel van een regionaal antwoord op de dreiging", aldus Obama.

 • Aan de oostelijke kusten van Japan heeft zich vanavond een krachtige aardbeving voorgedaan, zo heeft het Amerikaans Geofysisch Instituut (USGS) gemeld.

 • Vertegenwoordigers van de Oekraïense en Russische generale staven hebben elkaar voor het eerst gezien, net nu het conflict in het oosten van Oekraïne verder lijkt te escaleren.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.