12/7/2012 01:29 | Door DTM, www.belga.be

Zes doden en zeven vermisten bij lawine in Mont Blancmassief

Bij een lawine op de Mont Maudit, in het Mont Blancmassief, zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Het gaat om twee Spanjaarden, twee Zwitsers en twee Duitsers. Zeven personen zijn nog vermist, zo melden de Franse autoriteiten.


Zes doden en zeven vermisten bij lawine in Mont Blancmassief

Naast de doden en vermisten zijn er ook negen gewonden. France Info meldt dat de slachtoffers deel uitmaakten van een groep van 28 alpinisten. Onder hen zouden geen Belgen zijn. De Mont Maudit is met zijn 4.465 meter de op drie na hoogste berg van het Mont Blancmassief. De beklimming van de Mont Maudit is een van toegangswegen naar de Mont Blanc. De alpinisten volgden de "weg van de drie bergen", een van de vaakst gebruikte, waarbij de Mont Maudit, de Mont Blanc du Taucul en ten slotte de Mont Blanc beklommen worden. Een van de gewonden sloeg omstreeks 5.30 uur zelf alarm. Vorige week donderdag verongelukten al twee Spaanse bergklimmers. Ze kwamen ten val bij de afdaling van de Eiger, een 3.970 meter hoge berg in de Zwitserse Alpen. Vorige week dinsdag kwamen vijf Duitse alpinisten om bij de beklimming van de 4.010 meter hoge Lagginhorn, bij de grens met Italië. De lawine van deze ochtend is een van de dodelijkste van de afgelopen jaren in Frankrijk. In augustus 2008 overleefden acht alpinisten de beklimming van de Mont Blanc du Tacul niet.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Overlijden eigenaar gezonken veerboot in Zuid-Korea bevestigd

  De Zuid-Koreaanse politie heeft het overlijden bevestigd van de voortvluchtige eigenaar van de veerboot die in april dit jaar is gezonken. Daarbij kwamen toen ongeveer 300 mensen om het leven. Het lichaam van zakenman Yoo Byung Eun was al aangetroffen in juni in een veld in Suncheon, op 415 kilometer ten zuiden van Seoel, zo meldde het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap op gezag van de politie.

 • Sinds het begin van het Israëlische offensief in de Gazastrook zijn al meer dan 100.000 Palestijnen op de vlucht geslagen voor het geweld. Dat hebben de Verenigde Naties maandag gezegd.

 • De VN-Veiligheidsraad heeft maandag ingestemd met een resolutie die het neerhalen van het toestel in Oekraïne veroordeelt . De resolutie moet er verder voor zorgen dat het onderzoek naar de toedracht van de ramp onbelemmerd kan beginnen en dat de doden snel kunnen worden gerepatrieerd. De resolutie werd unaniem aangenomen.

 • Gaza - "Geweld in Gazastrook moet onmiddellijk stoppen"

  Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon heeft maandag opgeroepen om de vijandelijkheden tussen Israël en Hamas onmiddellijk stop te zetten. Hij deed de oproep tijdens een persconferentie in de Egyptische hoofdstad Caïro, waar hij aangekomen is in een poging om een staakt-het-vuren te bewerkstelligen.

 • Gaza - Dodentol Palestijnen stijgt naar 572

  Sinds de start van het Israëlisch offensief in de Gazastrook veertien dagen geleden zijn al minstens 572 Palestijnen om het leven gekomen. Het Israëlische leger wil naar eigen zeggen installaties en militanten van Hamas uitschakelen maar het lijkt er steeds meer op dat de burgerbevolking, onder wie ook een steeds groter aandeel vrouwen en kinderen, de grootste tol moet betalen. Ook het aantal gewonden blijft stijgen: 3.350.

 • De manier waarop met de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne is omgegaan, lijkt zorgvuldiger dan vooraf werd gevreesd. Dat heeftg de Nederlandse premier Mark Rutte maandagavond tijdens een persconferentie in Den Haag gezegd.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met snoep(©Kunst met snoep)

   Kunstenaar Jason Mecier uit San Francisco maakte voor zijn nieuwe tentoonstelling 'Candylebrity' in Los Angeles portretten van de allergrootste sterren. Maar in plaats van verf en een borstel gebruikte hij snoepgoed en een lijmpistool.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.