09/5/2009 06:17 | Door Belga

"Magna bereikt principeakkoord met GM"

De Canadees-Oostenrijkse toeleverancier Magna heeft een principeakkoord bereikt met de Amerikaanse autoconstructeur General Motors (GM) over een overname van GM-dochter Opel. Dat melden verschillende media, waaronder Automotive News, BBC en het persagentschap Reuters, vrijdagnamiddag.


Skype
0Opmerking
"Magna bereikt principeakkoord met GM"De Canadees-Oostenrijkse toeleverancier Magna heeft een principeakkoord bereikt met de Amerikaanse autoconstructeur General Motors (GM) over een overname van GM-dochter Opel. Dat melden verschillende media, waaronder Automotive News, BBC en het persagentschap Reuters, vrijdagnamiddag.Belga2009-05-09T05:17:00

meer artikels

 • China strooit met kredieten in Zuid-Amerika

  China bouwt zijn invloed in Zuid-Amerika uit. Tijdens een rondreis in het continent heeft president Xi Jinping voor miljarden aan leningen toegezegd. Peking verzekert zich op die manier van een blijvende bevoorrading met grondstoffen.

 • Beurswaarde Russische bedrijven verdampt

  De inmenging van president Vladimir Poetin in Oekraïne heeft Rusland een stevige strop op de financiële markten bezorgd. Sinds de annexatie van de Krim eind februari is de beursgraadmeter Micex in Moskou ruim 4 procent gedaald, waarbij omgerekend circa 21 miljard euro aan beurswaarde in rook op ging.

 • Mooie winst voor Nikkei

  In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, boekte de effectenbeurs vandaag een mooie winst. Beleggers schoven de zorgen over de gespannen verhoudingen tussen Rusland en het Westen even van zich af. Ook werd uitgekeken naar het cijferseizoen, dat deze week in Japan begint. De Nikkei eindigde 0,8 procent in de plus op 15.343,28 punten.

 • Opleving Britse economie helpt Eurotunnel

  Eurotunnel, de exploitant van de tunnel onder het Kanaal, heeft de omzet in de eerste helft van 2014 met 8 procent zien toenemen tot 559 miljoen euro. Het bedrijf profiteerde onder meer van de aantrekkende Britse economie, zo maakte het vandaag bekend.

 • De schikking die Credit Suisse in mei regelde met de Amerikaanse justitie, bezorgde de op één na grootste bank van Zwitserland een verlies van 700 miljoen frank (576 miljoen euro) in het tweede kwartaal. Dat heeft de grootbank vandaag bekendgemaakt.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Kunst met snoep(©Kunst met snoep)

   Kunstenaar Jason Mecier uit San Francisco maakte voor zijn nieuwe tentoonstelling 'Candylebrity' in Los Angeles portretten van de allergrootste sterren. Maar in plaats van verf en een borstel gebruikte hij snoepgoed en een lijmpistool.

.