09/8/2008 10:04 | Door Belga

Italiaanse regering plaatst Alitalia onder curatele

De Italiaanse regering heeft een buitengewone commissaris aangesteld die belast wordt met het beheer van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Alitalia. Dat heeft het Italiaanse persbureau Ansa vrijdagavond bericht.


Skype
0Opmerking
Italiaanse regering plaatst Alitalia onder curateleDe Italiaanse regering heeft een buitengewone commissaris aangesteld die belast wordt met het beheer van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Alitalia. Dat heeft het Italiaanse persbureau Ansa vrijdagavond bericht.Belga2008-08-09T09:04:00

meer artikels

 • New York Times schrapt honderd banen op redactie

  De New York Times wil honderd banen schrappen op de redactie, of 7,5 procent van het totale personeelsbestand. Dat heeft de New Yorkse krant bekendgemaakt. De krant voert ondertussen de inspanningen op om zich aan te passen aan de digitalisering.

 • Saab zet minder werknemers aan de deur dan gepland

  De zwaar noodlijdende autobouwer Saab wil na gesprekken met de vakbonden in Zweden minder werknemers ontslaan dan gepland. Gezien de huidige productiestop moeten er 155 banen sneuvelen, zo deelde de Chinese Saab-eigenaar National Electric Vehicle Sweden (Nevs) woensdag mee.

 • Ruim 4 procent meer nieuwe personenwagens ingeschreven in september

  In september zijn in België 36.383 nieuwe personenwagens ingeschreven, of 4,3 procent meer dan tijdens dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt sectorfederatie Febiac woensdag. Drie trimesters ver in het lopende jaar, blijven de samengetelde cijfers op alle gebied vergelijkbaar met die van 2013. De inschrijvingen tot op vandaag liggen immers slechts 1.376 stuks verwijderd van die van vorig jaar (-0,3 procent).

 • Nieuwe groepsvordering tegen JPMorgan voor subprimes

  Het Amerikaanse gerecht heeft een groepsvordering, een zogenaamde class action-rechtszaak, tegen JPMorgan Chase toegestaan. De klacht komt van een groep investeerders die de bank ervan beschuldigen hen bedrogen te hebben over de kwaliteit van financiële producten gelieerd aan de vastgoedsector. De zaak heeft te maken met de zogenaamde 'subprimes' of rommelkredieten. Die hypotheekkredieten toegekend aan niet-kredietwaardige personen veroorzaakten destijds de financiële crisis in de VS.

 • Roch Doliveux voorgedragen als voorzitter Vlerick

  De raad van bestuur van de Vlerick Business School heeft woensdag Roch Doliveux voorgedragen als nieuwe voorzitter. De afscheidnemende CEO van biofarmabedrijf UCB zal Frank Donck aan zijn zijde krijgen als vicevoorzitter, zo meldt Vlerick. De finale beslissing ligt bij de algemene raad, die samenkomt op 15 oktober.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

.