09/12/2008 01:49 | Door Belga

Britse pond blijft terrein verliezen tegenover euro

De pariteit tussen het Britse pond en de euro blijft dichterbij komen. Het pond zakte maandag voor de zesde dag op rij en bereikte een laagterecord van 97,38 pence voor een euro.


Skype
0Opmerking
Britse pond blijft terrein verliezen tegenover euroDe pariteit tussen het Britse pond en de euro blijft dichterbij komen. Het pond zakte maandag voor de zesde dag op rij en bereikte een laagterecord van 97,38 pence voor een euro.Belga2008-12-09T12:49:00

meer artikels

 • Winst en omzet Pfizer gedaald

  Pfizer, het grootste farmaconcern van de Verenigde Staten, is in het afgelopen kwartaal op een nettowinst uitgekomen van 2,9 miljard dollar (2,1 miljard euro). Dat maakte Pfizer, dat eerder dit jaar nog tevergeefs probeerde om zijn Britse branchegenoot AstraZeneca over te nemen, vandaag bekend. Met de vandaag gepubliceerde resultaten presteert het bedrijf toch nog beter dan verwacht.

 • Aandeel Ageas verliest zowat 4 procent bij heropening handel

  Het aandeel Ageas heeft de handel vandaag hervat om 14.45 uur en ging bij heropening zowat 4 procent in de min, tot onder de 29 euro.

 • De Britse modeketen Pepe Jeans Group staat in de etalage. De retailer die actief is in verschillende landen, waaronder België, heeft de bank Morgan Stanley ingehuurd om een verkoop van het bedrijf te verkennen. Dat meldden ingewijden rond de zaak vandaag.

 • Belgische rente blijft dalen

  De Belgische rente blijft maar dalen, net als de rentevoeten in de rest van Europa. Deze middag zakte de Belgische rente tot 1,501 procent, een nieuwe laagterecord. Dat is goed nieuws voor de begroting én voor zij die een woonkrediet aangaan.

 • Ook Belgen kunnen zich melden - ex-Fortis-bestuurders in vizier

  De uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam dreigt verstrekkende gevolgen te hebben voor Ageas, erfgenaam van Fortis. De schadevergoedingen kunnen oplopen in de miljarden euro's, zegt advocaat Adriaan De Gier van Fortiseffect.nl, dat de rechtszaak aanspande. Belgische beleggers die tussen eind september 2008 en begin oktober 2008 een belang hadden in Fortis -via aandelen, obligaties of opties- kunnen zich trouwens nog steeds aanmelden bij de belangenvereniging, om een kans te maken op een schadevergoeding.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

.