01/5/2012 06:21 | Door MVL, www.belga.be

Bank of America plant nog eens 2.000 jobs te schrappen

Bank of America wil nog verder in het personeelsbestand snijden. Volgens de zakenkrant Wall street Journal is CEO Brian Moynihan van plan ongeveer 2.000 jobs te schrappen in de afdelingen Investment Banking en Vermogensbeheer buiten de Verenigde Staten.


Bank of America is een van de verliezers van de financiële crisis. Met de overname van investeringsbank Merrill Lynch en immobiliënfinancier Countrywide had zij haar hand overspeeld en moest zij door de overheid van de ondergang gered worden. Vorig jaar had BofA reeds een ambitieus herstructureringsplan uitgedokterd, waarbij op drie jaar tijd 30.000 jobs moesten sneuvelen. Eind maart telde de bank nog 278.700 werknemers. Volgens de Wall Street Journal komt BofA bij deze ontslagronde met een zeldzame ingreep: ook topverdieners van de bank zouden getroffen worden. Bij de Belgische vakbonden werd vernomen dat zij niet op de hoogte zijn van mogelijke gevolgen op de tewerkstelling in België.

Skype
0Opmerking
Bank of America plant nog eens 2.000 jobs te schrappenBank of America wil nog verder in het personeelsbestand snijden. Volgens de zakenkrant Wall street Journal is CEO Brian Moynihan van plan ongeveer 2.000 jobs te schrappen in de afdelingen Investment Banking en Vermogensbeheer buiten de Verenigde Staten.MVLwww.belga.be2012-05-01T17:21:112012-05-01T17:21:11Bank of America is een van de verliezers van de financiële crisis. Met de overname van investeringsbank Merrill Lynch en immobiliënfinancier Countrywide had zij haar hand overspeeld en moest zij door de overheid van de ondergang gered worden. Vorig jaar had BofA reeds een ambitieus herstructureringsplan uitgedokterd, waarbij op drie jaar tijd 30.000 jobs moesten sneuvelen. Eind maart telde de bank nog 278.700 werknemers. Volgens de Wall Street Journal komt BofA bij deze ontslagronde met een zeldzame ingreep: ook topverdieners van de bank zouden getroffen worden. Bij de Belgische vakbonden werd vernomen dat zij niet op de hoogte zijn van mogelijke gevolgen op de tewerkstelling in België.

meer artikels

 • Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen wil een studie laten maken voor een nieuwe, ondergrondse pijpleidingenroute voor verschillende stoffen op de as Antwerpen-Limburg-Ruhrgebied. Dat heeft het Havenbedrijf woensdag bekendgemaakt. De studie gebeurt omdat er met de huidige gewestplannen weinig plaats is, terwijl men met nieuwe leidingcapaciteit een economische boost wil geven aan bedrijven langs het Albertkanaal.

 • Het aantal landbouwbedrijven in Vlaanderen is in 2013 gedaald tot 24.884, tegen 25.217 in 2012. Dat blijkt uit cijfers die de FOD Economie woensdag heeft vrijgegeven.

 • Finaal groen licht voor toetreding Litouwen tot eurozone

  De toetreding van Litouwen als 19e lid van de eurozone is finaal rond. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken keurden de toetreding van de Baltische staat woensdag definitief goed. Op 1 januari 2015 vervangt de euro de litas.

 • GlaxoSmithKline tempert groeiverwachting

  Het Britse farmabedrijf GlaxoSmithKline (GSK) is voorzichtiger geworden over de winst die kan worden gehaald in 2014. Dat bleek vandaag bij de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal.

 • Boeing verhoogt opnieuw de winstprognose

  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft vandaag voor de tweede keer de winstverwachtingen voor het lopende boekjaar verhoogd. Het bedrijf presteerde in het tweede kwartaal beter dan verwacht en kan buigen op een fors uitgebouwd orderboekje, zo bleek uit de kwartaalcijfers.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Kunst met snoep(©Kunst met snoep)

   Kunstenaar Jason Mecier uit San Francisco maakte voor zijn nieuwe tentoonstelling 'Candylebrity' in Los Angeles portretten van de allergrootste sterren. Maar in plaats van verf en een borstel gebruikte hij snoepgoed en een lijmpistool.

.