11/5/2012 05:23 | Door WDM, www.belga.be

Bundesbank wil inflatie niet laten stijgen

Jens Weidmann, de president van de Duitse centrale bank, ontkende vrijdag in de Süddeutsche Zeitung dat de bank bereid is de Europese schuldencrisis op te lossen door een oplopende inflatie toe te staan.


De topman van de Bundesbank zei dat in een reactie op de uitspraak van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble. Die zei donderdag dat 2 tot 3 procent inflatie acceptabel is. De Bundesbank wil de inflatie op maximaal 2 procent houden. Inflatie is een gevoelig onderwerp in Duitsland. In 1930 werd het land geteisterd door hyperinflatie.

Skype
0Opmerking
Bundesbank wil inflatie niet laten stijgenJens Weidmann, de president van de Duitse centrale bank, ontkende vrijdag in de Süddeutsche Zeitung dat de bank bereid is de Europese schuldencrisis op te lossen door een oplopende inflatie toe te staan.WDMwww.belga.be2012-05-11T04:23:572012-05-11T04:23:57De topman van de Bundesbank zei dat in een reactie op de uitspraak van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble. Die zei donderdag dat 2 tot 3 procent inflatie acceptabel is. De Bundesbank wil de inflatie op maximaal 2 procent houden. Inflatie is een gevoelig onderwerp in Duitsland. In 1930 werd het land geteisterd door hyperinflatie.

meer artikels

 • Staking en prijzenoorlog bederven tweede kwartaal voor Lufthansa

  De pilotenstaking en een prijzenoorlog in de sector van de passagiersluchtvaart hebben ervoor gezorgd dat de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa de winst tijdens het tweede kwartaal van dit jaar verrassend heeft zien terugvallen. Met 359 miljoen euro viel de operationele winst 17 procent lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Ze lag ook lager dan analisten gepolst door Bloomberg verwacht hadden (gemiddeld 394 miljoen euro). De omzet daalde tijdens het tweede kwartaal met 2,1 procent tot 6,3 miljard euro. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij vandaag bekend.

 • Russische oliegroep trekt zich uit Oekraïne terug

  Lukoil, de grootste private olieproducent van Rusland, trekt zich terug uit Oekraïne en verkoopt in totaal 240 tankstations en 6 opslagplaatsen in Oekraïne aan het Oostenrijkse AMIC Energy Management. Beide partijen zijn het eens geworden over de overname van dochteronderneming PII Lukoil-Ukraina, maakte Lukoil vandaag in Moskou bekend.

 • Aandeel Ageas opent positief

  Het aandeel van Ageas is vandaag positief geopend op de beurs van Brussel. Na een tiental minuten handel stond er een winst van 3 procent op het bord. De voorbije dagen verloor het aandeel zo'n 17 procent.

 • Solvay presteert beter dan verwacht in tweede kwartaal, verkoopt Eco Services

  Chemiebedrijf Solvay heeft in het tweede kwartaal de recurrente kasstroom (rebitda) met 10 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 485 miljoen euro. Dat is beter dan analisten verwacht hadden. De netto-omzet van de groep kwam uit op 2,64 miljard euro, een stijging met 2 procent, zo maakte Solvay vandaag bekend. Het chemiebedrijf ondertekende op 30 juli ook een bindende overeenkomst voor de verkoop van zijn bedrijfsactiviteit Eco Services in de VS. De verkoop wordt gewaardeerd op 890 miljoen dollar (660 miljoen euro).

 • Umicore iets positiever gestemd over winstevolutie

  De Belgische materialengroep Umicore verwacht dat de recurrente bedrijfswinst (ebit) over het hele jaar aan de bovenkant van de vork van 250 à 280 miljoen euro zal liggen. Dat is nog altijd minder dan in 2013, maar wel iets optimistischer dan het winstalarm dat de groep na het eerste kwartaal uitstuurde.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

.