11/5/2012 05:23 | Door WDM, www.belga.be

Bundesbank wil inflatie niet laten stijgen

Jens Weidmann, de president van de Duitse centrale bank, ontkende vrijdag in de Süddeutsche Zeitung dat de bank bereid is de Europese schuldencrisis op te lossen door een oplopende inflatie toe te staan.


De topman van de Bundesbank zei dat in een reactie op de uitspraak van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble. Die zei donderdag dat 2 tot 3 procent inflatie acceptabel is. De Bundesbank wil de inflatie op maximaal 2 procent houden. Inflatie is een gevoelig onderwerp in Duitsland. In 1930 werd het land geteisterd door hyperinflatie.

Skype
0Opmerking
Bundesbank wil inflatie niet laten stijgenJens Weidmann, de president van de Duitse centrale bank, ontkende vrijdag in de Süddeutsche Zeitung dat de bank bereid is de Europese schuldencrisis op te lossen door een oplopende inflatie toe te staan.WDMwww.belga.be2012-05-11T04:23:572012-05-11T04:23:57De topman van de Bundesbank zei dat in een reactie op de uitspraak van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble. Die zei donderdag dat 2 tot 3 procent inflatie acceptabel is. De Bundesbank wil de inflatie op maximaal 2 procent houden. Inflatie is een gevoelig onderwerp in Duitsland. In 1930 werd het land geteisterd door hyperinflatie.

meer artikels

 • Indiase Mahindra wil scooterdivisie van Peugeot kopen

  De Indiase autofabrikant Mahindra & Mahindra voert vergevorderde gesprekken rond een overname van de scooterdivisie van het Franse PSA Peugeot Citroën. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg vandaag op gezag van drie ingewijden. Volgens twee van die bronnen zit een officiële aankondiging eraan te komen. De woordvoerders van beide bedrijven wilden geen commentaar kwijt.

 • De maximumprijs voor een liter stookolie daalt morgen naar het laagste peil in meer dan 16 maanden. Bij een bestelling van meer dan 2.000 liter kost brandstof maximaal 0,7892 euro per liter, een daling met 1,34 eurocent, zo meldt de federale overheidsdienst Economie vandaag.

 • Nikkei staakt winstreeks

  In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de effectenbeurs vandaag licht lager geëindigd. Beleggers op de Japanse beurs besloten wat gas terug te nemen na 5 winstdagen op rij. Ze wachten op het rentebesluit in de Verenigde Staten. De Nikkei sloot 0,2 procent in de min op 15.911,53 punten.

 • Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar ophalen bij beursgang

  De Chinese e-commercegigant Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar (19,34 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie deze week. Het zou daarmee gaan om de grootste beursintroductie uit de geschiedenis. Dat meldt de onderneming maandag in een beursdocument.

 • Melchior Wathelet probeerde topman van Fluxys te worden

  De voormalige staatssecretaris voor Energie, Melchior Wathelet (cdH), heeft zich officieus kandidaat gesteld om gedelegeerd bestuurder te worden van Fluxys. Dat hebben hooggeplaatste bronnen bij de gasnetbeheerder en in de politieke wereld bevestigd aan L'Echo. Ook De Tijd brengt het nieuws vandaag.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

.