13/5/2012 10:07 | Door LRT, www.belga.be

China, Japan en Zuid-Korea beogen vrijhandelsakkoord

China, Japan en Zuid-Korea gaan dit jaar gesprekken voeren over het invoeren van een vrijhandelszone. De Chinese premier Wen Jiabao zei zondag op een bijeenkomst in Peking met zijn Japanse collega Yoshihiko Noda en de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak dat de economie in de hele regio zal profiteren van de vrijhandelsovereenkomst.


Economische integratie en nauwere samenwerking in de economisch krachtigste regio van de wereld is volgens de Chinese premier een antwoord op het trage herstel van de wereldeconomie en de opmars van het protectionisme. En het zou nieuwe kansen op groei bieden, aldus Wen Jiabao. Hij beklemtoonde dat de drie landen samen de grootste economie ter wereld vertegenwoordigen, groter dan de Europese Unie.

Skype
0Opmerking
China, Japan en Zuid-Korea beogen vrijhandelsakkoordChina, Japan en Zuid-Korea gaan dit jaar gesprekken voeren over het invoeren van een vrijhandelszone. De Chinese premier Wen Jiabao zei zondag op een bijeenkomst in Peking met zijn Japanse collega Yoshihiko Noda en de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak dat de economie in de hele regio zal profiteren van de vrijhandelsovereenkomst.LRTwww.belga.be2012-05-13T09:07:062012-05-13T09:07:06Economische integratie en nauwere samenwerking in de economisch krachtigste regio van de wereld is volgens de Chinese premier een antwoord op het trage herstel van de wereldeconomie en de opmars van het protectionisme. En het zou nieuwe kansen op groei bieden, aldus Wen Jiabao. Hij beklemtoonde dat de drie landen samen de grootste economie ter wereld vertegenwoordigen, groter dan de Europese Unie.

meer artikels

 • Stakend personeel Lanxess keurt cao-voorstel goed

  De arbeiders bij butylrubberproducent Lanxess in Zwijndrecht hebben het cao-voorstel waarover vakbonden en directie dinsdag een akkoord bereikten, vandaag goedgekeurd. Van de 213 stemmende arbeiders schaarde 67 procent zich achter het voorstel. Dat bevestigen directie en vakbond. De productie kan weer opgestart worden na een staking die zeven weken duurde.

 • BASF Antwerpen houdt operationele winst op peil in "onderhoudsjaar"

  Het chemiebedrijf BASF Antwerpen heeft goed standgehouden in een jaar dat werd gekenmerkt door tientallen onderhoudsstops. Mede door die onderhoudswerkzaamheden daalde de omzet met 4 procent, maar de operationele winst bleef stabiel op ruim 500 miljoen euro. Dat heeft Wouter De Geest, de gedelegeerd bestuurder van BASF Antwerpen, vandaag gezegd bij de voorstelling van de jaarresultaten.

 • ACOD wil op 30 april staken bij lokale besturen

  De socialistische overheidsvakbond ACOD wil op 30 april voor 24 uur het werk neerleggen bij de lokale en regionale besturen. De vakbond gaat ook betogen in Antwerpen, zo blijkt vandaag uit een persbericht.

 • Verschillende kandidaat-bouwers hebben zich al gemeld voor nieuw nationaal stadion

  Verschillende kandidaten hebben zich al aangemeld om het nationale stadion op parking C van de Heizel te bouwen en uit te baten. Dat vernam Belga vandaag van een ingewijde bij de stad Brussel. Het stadion moet een permanente club huisvesten en drieduizend parkeerplaatsen tellen. De oproep wordt midden mei afgesloten.

 • Personeel Lanxess kan tot 13.00 uur stemmen over cao-voorstel

  De stakende arbeiders bij Lanxess Rubber in Zwijndrecht stemmen vandaag over het voorstel van cao dat vakbonden en directie donderdag bereikten. Momenteel wordt nog uitleg gegeven in een personeelsvergadering. De directie verwacht omstreeks 14.00 uur te weten of de site na zeven weken staken opnieuw zal kunnen opstarten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

.