13/5/2012 10:07 | Door LRT, www.belga.be

China, Japan en Zuid-Korea beogen vrijhandelsakkoord

China, Japan en Zuid-Korea gaan dit jaar gesprekken voeren over het invoeren van een vrijhandelszone. De Chinese premier Wen Jiabao zei zondag op een bijeenkomst in Peking met zijn Japanse collega Yoshihiko Noda en de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak dat de economie in de hele regio zal profiteren van de vrijhandelsovereenkomst.


Economische integratie en nauwere samenwerking in de economisch krachtigste regio van de wereld is volgens de Chinese premier een antwoord op het trage herstel van de wereldeconomie en de opmars van het protectionisme. En het zou nieuwe kansen op groei bieden, aldus Wen Jiabao. Hij beklemtoonde dat de drie landen samen de grootste economie ter wereld vertegenwoordigen, groter dan de Europese Unie.

Skype
0Opmerking
China, Japan en Zuid-Korea beogen vrijhandelsakkoordChina, Japan en Zuid-Korea gaan dit jaar gesprekken voeren over het invoeren van een vrijhandelszone. De Chinese premier Wen Jiabao zei zondag op een bijeenkomst in Peking met zijn Japanse collega Yoshihiko Noda en de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak dat de economie in de hele regio zal profiteren van de vrijhandelsovereenkomst.LRTwww.belga.be2012-05-13T09:07:062012-05-13T09:07:06Economische integratie en nauwere samenwerking in de economisch krachtigste regio van de wereld is volgens de Chinese premier een antwoord op het trage herstel van de wereldeconomie en de opmars van het protectionisme. En het zou nieuwe kansen op groei bieden, aldus Wen Jiabao. Hij beklemtoonde dat de drie landen samen de grootste economie ter wereld vertegenwoordigen, groter dan de Europese Unie.

meer artikels

 • Tessenderlo investeert "ettelijke miljoenen" in nieuwe fabriek in Ham

  Chemiebedrijf Tessenderlo Group investeert een significant bedrag, "ettelijke miljoenen" volgens een woordvoerder, in een nieuwe calciumchloridefabriek in het Limburgse Ham. Dat meldt het bedrijf dinsdag. Er is een overeenkomst met Tetra Chemicals voor de commercialisering van het product.

 • Procter & Gamble stapt volledig uit dierenvoeding

  De Amerikaanse groep Procter & Gamble verkoopt zijn Europese dierenvoedingsactiviteiten aan Spectrum Brands, zes maanden nadat de overige delen van de dierenvoedingstak al aan Mars waren verkocht. Het bedrag van de nieuwe transactie, die in 2015 rond zou moeten zijn na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, werd niet bekendgemaakt.

 • "Betere prestaties met vrouwen in bedrijfstop"

  Bedrijven mét vrouwen in de raad van bestuur of in de directieorganen presteren beter dan ondernemingen waar alleen mannen de dienst uitmaken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Zwitserse bank Credit Suisse. Al gaat het niet noodzakelijk om een oorzakelijk verband, zo geven de onderzoekers toe.

 • Esprit maakt weer winst na besparingsoperatie

  Esprit is er na forse besparingen weer in geslaagd winst te boeken. Het in Hongkong gevestigde modeconcern schrapte in het voorbije gebroken boekjaar 2013/2014 wereldwijd bijna een tiende van de vestigingen, maar haalde wel een nettowinst van 210 miljoen Hongkong Dollar (21 miljoen euro).

 • Vakbonden Philips Turnhout nog niet veel wijzer over gevolgen opsplitsing

  Tijdens een bijzondere ondernemingsraad in de vestiging van Philips in Turnhout hebben de vakbonden geen informatie gekregen over de gevolgen van de aangekondigde opsplitsing van het bedrijf. "We verwachten de concrete uitwerking pas in 2015. Op onze vele vragen verwachten we op korte termijn geen antwoorden", zegt Peggy Schuermans van LBC-NVK.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Guinness World Records 2015(©Guinness World Records 2015)

  Het Guinness Book of World Records 2015 zal vanaf 11 september in de schappen liggen, maar wij mogen alvast een aantal nieuwe binnenbomers uit deze jaarlijkse bestseller verklappen.

.