13/5/2012 10:07 | Door LRT, www.belga.be

China, Japan en Zuid-Korea beogen vrijhandelsakkoord

China, Japan en Zuid-Korea gaan dit jaar gesprekken voeren over het invoeren van een vrijhandelszone. De Chinese premier Wen Jiabao zei zondag op een bijeenkomst in Peking met zijn Japanse collega Yoshihiko Noda en de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak dat de economie in de hele regio zal profiteren van de vrijhandelsovereenkomst.


Economische integratie en nauwere samenwerking in de economisch krachtigste regio van de wereld is volgens de Chinese premier een antwoord op het trage herstel van de wereldeconomie en de opmars van het protectionisme. En het zou nieuwe kansen op groei bieden, aldus Wen Jiabao. Hij beklemtoonde dat de drie landen samen de grootste economie ter wereld vertegenwoordigen, groter dan de Europese Unie.

Skype
0Opmerking
China, Japan en Zuid-Korea beogen vrijhandelsakkoordChina, Japan en Zuid-Korea gaan dit jaar gesprekken voeren over het invoeren van een vrijhandelszone. De Chinese premier Wen Jiabao zei zondag op een bijeenkomst in Peking met zijn Japanse collega Yoshihiko Noda en de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak dat de economie in de hele regio zal profiteren van de vrijhandelsovereenkomst.LRTwww.belga.be2012-05-13T09:07:062012-05-13T09:07:06Economische integratie en nauwere samenwerking in de economisch krachtigste regio van de wereld is volgens de Chinese premier een antwoord op het trage herstel van de wereldeconomie en de opmars van het protectionisme. En het zou nieuwe kansen op groei bieden, aldus Wen Jiabao. Hij beklemtoonde dat de drie landen samen de grootste economie ter wereld vertegenwoordigen, groter dan de Europese Unie.

meer artikels

 • Lufthansa herneemt vluchten op Erbil

  Lufthansa en dochtermaatschappij Austrian Airlines hernemen de vluchten naar Erbil, de hoofdstad van Iraaks-Koerdistan in het noorden van Irak. Op basis van de laatste veiligheidsrapporten acht de Lufthansa-groep de situatie voldoende veilig.

 • Ikea krijgt vergunning voor nieuwe winkel in Hasselt

  Het Zweedse woonwarenhuis Ikea heeft van het Limburgse provinciebestuur een milieuvergunning gekregen voor de nieuwe vestiging in Hasselt. De bouwwerken kunnen nu weldra van start gaan. In de tweede helft van 2015 moet de vestiging opengaan. Er zullen 300 directe banen gecreëerd worden.

 • De Belgische bedrijven kijken aan tegen zwaardere boetes indien ze de concurrentieregels schenden. De Belgische Mededingingsautoriteit gaat vanaf 1 november een andere berekeningswijze hanteren, die gebaseerd is op de richtsnoeren die de Europese Commissie gebruikt, zo staat vrijdag in een persbericht. De nieuwe tarieven zullen van toepassing zijn op alle onderzoeken waarvan de onderzoeksfase tegen die datum nog niet is afgesloten, luidt het.

 • "Hackers tapten maanden gegevens af bij JPMorgan"

  Hackers hebben maandenlang ongestoord grote hoeveelheden data, waaronder rekeninggegevens van klanten, kunnen aftappen bij de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Dat meldde Bloomberg vandaag op gezag van verschillende bronnen die betrokken zijn bij intern onderzoek van de bank. Er wordt vermoed dat Russen achter de aanval zitten.

 • BNP Paribas Fortis - "Doelstelling besparingsplan geen eenvoudige opdracht gezien lage rente"

  BNP Paribas Fortis streeft met zijn "Bank for the Future"-plan naar een cost-income-ratio van 70 procent binnen twee jaar in België. Nu staat deze ratio nog op 72,6 procent. Topman Max Jadot bevestigde vrijdag in een toelichting bij de resultaten dat hij vasthoudt aan de doelstelling, maar dat dit geen gemakkelijke klus wordt. De topman verwees naar de lage intrestvoeten en naar de stijging van de (banken)taksen. Extra besparingsmaatregelen zijn momenteel niet aan de orde, het lijkt erop dat men eerder extra inkomsten zal proberen binnenhalen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

.