09/5/2012 04:09 | Door KME, www.belga.be

Erik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia op

Voor aanvang van de aandeelhoudersvergadering van Dexia, in het cultureel centrum van Sint-Pieters-Woluwe, hitste beleggersactivist Erik Geenen de gemoederen al wat op. In de zaal voorspelde hij dat Dexia "het einde van België" betekent en noemde hij de kwijting aan de raad van bestuur "schandalig". Geenen, met het typische groene petje, kreeg applaus van verschillende aandeelhouders. De security dreigde ermee de man buiten te zetten als hij niet zweeg.


Erik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia op

Voor de aandeelhoudersvergadering daagden niet zoveel beleggers op: enkele tientallen. Daarbij ook heel wat actiegroepen, zoals een delegatie van de socialistische vakbond en een organisatie die de financiering van de Israëlische kolonies door Dexia aanklaagt. De pers is dan weer massaal opgedaagd. Toen voorzitter Jean-Luc Dehaene de zaal binnenkwam werd hij al meteen door Geenen gevraagd om vrijwillig af te zien van zijn kwijting "uit respect voor de burgers van dit land". Dehaene wees erop dat de zitting nog niet geopend was en dat het punt pas later op de agenda staat.

Skype
0Opmerking
Erik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opVoor aanvang van de aandeelhoudersvergadering van Dexia, in het cultureel centrum van Sint-Pieters-Woluwe, hitste beleggersactivist Erik Geenen de gemoederen al wat op. In de zaal voorspelde hij dat Dexia "het einde van België" betekent en noemde hij de kwijting aan de raad van bestuur "schandalig". Geenen, met het typische groene petje, kreeg applaus van verschillende aandeelhouders. De security dreigde ermee de man buiten te zetten als hij niet zweeg.KMEwww.belga.be2012-05-09T15:09:162012-05-09T15:09:16Voor de aandeelhoudersvergadering daagden niet zoveel beleggers op: enkele tientallen. Daarbij ook heel wat actiegroepen, zoals een delegatie van de socialistische vakbond en een organisatie die de financiering van de Israëlische kolonies door Dexia aanklaagt. De pers is dan weer massaal opgedaagd. Toen voorzitter Jean-Luc Dehaene de zaal binnenkwam werd hij al meteen door Geenen gevraagd om vrijwillig af te zien van zijn kwijting "uit respect voor de burgers van dit land". Dehaene wees erop dat de zitting nog niet geopend was en dat het punt pas later op de agenda staat.Erik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia opErik Geenen hitst de gemoederen rond Dexia op

meer artikels

 • Aandeel Ageas opent positief

  Het aandeel van Ageas is vandaag positief geopend op de beurs van Brussel. Na een tiental minuten handel stond er een winst van 3 procent op het bord. De voorbije dagen verloor het aandeel zo'n 17 procent.

 • Solvay presteert beter dan verwacht in tweede kwartaal, verkoopt Eco Services

  Chemiebedrijf Solvay heeft in het tweede kwartaal de recurrente kasstroom (rebitda) met 10 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 485 miljoen euro. Dat is beter dan analisten verwacht hadden. De netto-omzet van de groep kwam uit op 2,64 miljard euro, een stijging met 2 procent, zo maakte Solvay vandaag bekend. Het chemiebedrijf ondertekende op 30 juli ook een bindende overeenkomst voor de verkoop van zijn bedrijfsactiviteit Eco Services in de VS. De verkoop wordt gewaardeerd op 890 miljoen dollar (660 miljoen euro).

 • Umicore iets positiever gestemd over winstevolutie

  De Belgische materialengroep Umicore verwacht dat de recurrente bedrijfswinst (ebit) over het hele jaar aan de bovenkant van de vork van 250 à 280 miljoen euro zal liggen. Dat is nog altijd minder dan in 2013, maar wel iets optimistischer dan het winstalarm dat de groep na het eerste kwartaal uitstuurde.

 • Adidas, de op één na grootste fabrikant van sportmateriaal, voelt de crisis in Rusland en Oekraïne. Het bedrijf kwam vandaag met een forse winstwaarschuwing voor 2014 en ook voor volgend jaar is men pessimistisch gestemd. Het aandeel dook op de beurs van Frankfurt 11 procent naar beneden: de zwaarste val in vijf jaar.

 • Na KBC verlaagt ook grootbank Belfius de rente op haar spaarrekening. De nieuwe tarieven gaan in vanaf vandaag. Als verklaring wordt verwezen naar de lage rentes op de financiële markten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

.