23/7/2012 05:22 | Door WDM, www.belga.be

Euro zakt onder de 95 yen

De euro is maandag onder de 95 yen gezakt. Dat is voor het eerst in meer dan elf jaar. Beleggers doen de Europese eenheidsmunt van de hand uit ongerustheid over de financiële gezondheid van Spanje.


De euro daalde maandag tot 94,94 yen, tegen 95,42 yen vrijdag. Het is al van november 2000 geleden dat de koers zo laag staat. Ook tegenover de dollar verliest de euro terrein. Een euro is 1,2119 dollar waard, tegen 1,2152 dollar vrijdag. Dat is het laagste peil in twee jaar. Beleggers zijn bezorgd over de financiële gezondheid van Spanje, waarvan de tienjaarsrente opnieuw boven de 7 pct stijgt, een op lange termijn onhoudbaar niveau. De Aziatische beurzen openen fors lager door de ongerustheid over Spanje. De beurs van Hong Kong ging bij opening 2,38 pct lager, de beurs van Tokio ging bij opening 1 pct lager.

Skype
0Opmerking
Euro zakt onder de 95 yenDe euro is maandag onder de 95 yen gezakt. Dat is voor het eerst in meer dan elf jaar. Beleggers doen de Europese eenheidsmunt van de hand uit ongerustheid over de financiële gezondheid van Spanje.WDMwww.belga.be2012-07-23T04:22:372012-07-23T04:22:37De euro daalde maandag tot 94,94 yen, tegen 95,42 yen vrijdag. Het is al van november 2000 geleden dat de koers zo laag staat. Ook tegenover de dollar verliest de euro terrein. Een euro is 1,2119 dollar waard, tegen 1,2152 dollar vrijdag. Dat is het laagste peil in twee jaar. Beleggers zijn bezorgd over de financiële gezondheid van Spanje, waarvan de tienjaarsrente opnieuw boven de 7 pct stijgt, een op lange termijn onhoudbaar niveau. De Aziatische beurzen openen fors lager door de ongerustheid over Spanje. De beurs van Hong Kong ging bij opening 2,38 pct lager, de beurs van Tokio ging bij opening 1 pct lager.

meer artikels

 • Staking bij Germanwings niet meer te vermijden

  Het lijkt er zeer sterk op dat de piloten van Germanwings, een filiaal van Lufthansa, het werk morgenvoormiddag zullen neerleggen. De "onderhandelingen van de laatste kans" die vandaag plaatsvonden, zijn afgesprongen, zo deelde de directie mee.

 • Het nieuwe Saab vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

  National Electric Vehicle Sweden (NEVS) heeft gerechtelijke bescherming aangevraagd bij het Zweedse gerecht. Het Zweedse bedrijf met Hongkongse en Chinese eigenaars werd in 2012 opgericht om op basis van de technologie van de failliete automaker Saab nieuwe elektrische Saabs te maken.

 • In juli ontvingen 439.616 werkzoekende volledig werklozen een uitkering. Dat zijn er ruim 6.000, of 1,4 procent, minder dan in juli vorig jaar. Dat heeft de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) donderdag meegedeeld.

 • Engineeringbedrijf Hamon heeft fouten in de boekhouding van de voorbije jaren ontdekt. De gecumuleerde impact van die fouten bedraagt 40,9 miljoen euro. Het bedrijf dat onder meer industriële koelingen bouwt, zegt dat er geen gevolgen zijn voor de cashflow, maar zal wel in september een kapitaalverhoging moeten doorvoeren van "minstens 20 miljoen euro". Na die mededeling in het resultatenbericht voor het eerste semester incasseert het aandeel rake klappen.

 • Het Oostendse helikopterbedrijf NHV heeft een fusieovereenkomst getekend met de Noorse sectorgenoot Blueway. Dat meldt het helikopterdienstenbedrijf donderdag. Het fusiebedrijf zal naar eigen zeggen meteen een topspeler zijn binnen de Europese sector.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

.