23/7/2012 05:22 | Door WDM, www.belga.be

Euro zakt onder de 95 yen

De euro is maandag onder de 95 yen gezakt. Dat is voor het eerst in meer dan elf jaar. Beleggers doen de Europese eenheidsmunt van de hand uit ongerustheid over de financiële gezondheid van Spanje.


De euro daalde maandag tot 94,94 yen, tegen 95,42 yen vrijdag. Het is al van november 2000 geleden dat de koers zo laag staat. Ook tegenover de dollar verliest de euro terrein. Een euro is 1,2119 dollar waard, tegen 1,2152 dollar vrijdag. Dat is het laagste peil in twee jaar. Beleggers zijn bezorgd over de financiële gezondheid van Spanje, waarvan de tienjaarsrente opnieuw boven de 7 pct stijgt, een op lange termijn onhoudbaar niveau. De Aziatische beurzen openen fors lager door de ongerustheid over Spanje. De beurs van Hong Kong ging bij opening 2,38 pct lager, de beurs van Tokio ging bij opening 1 pct lager.

Skype
0Opmerking
Euro zakt onder de 95 yenDe euro is maandag onder de 95 yen gezakt. Dat is voor het eerst in meer dan elf jaar. Beleggers doen de Europese eenheidsmunt van de hand uit ongerustheid over de financiële gezondheid van Spanje.WDMwww.belga.be2012-07-23T04:22:372012-07-23T04:22:37De euro daalde maandag tot 94,94 yen, tegen 95,42 yen vrijdag. Het is al van november 2000 geleden dat de koers zo laag staat. Ook tegenover de dollar verliest de euro terrein. Een euro is 1,2119 dollar waard, tegen 1,2152 dollar vrijdag. Dat is het laagste peil in twee jaar. Beleggers zijn bezorgd over de financiële gezondheid van Spanje, waarvan de tienjaarsrente opnieuw boven de 7 pct stijgt, een op lange termijn onhoudbaar niveau. De Aziatische beurzen openen fors lager door de ongerustheid over Spanje. De beurs van Hong Kong ging bij opening 2,38 pct lager, de beurs van Tokio ging bij opening 1 pct lager.

meer artikels

 • Griekse economie doet het slechter dan gedacht

  De Griekse economie is het tweede kwartaal met 0,3 procent gekrompen. Dat is iets meer dan de eerste raming van -0,2 procent die vorige maand werd vrijgegeven. De Griekse economie gaat al zes jaar in dalende lijn, maar de regering gaat er nu toch van uit dat er vanaf het derde kwartaal opnieuw groei zou optreden.

 • Ruim 300 banen bedreigd bij Henegouwse graafmachineproducent

  Het Zuid-Koreaanse Doosan Infracore wil zijn productievestiging in Frameries, waar graafmachines voor de Europese markt worden geproduceerd, sluiten. De site is al jaren verlieslatend en de productiekosten blijven te hoog, meldt het bedrijf in een mededeling. Er staan 313 banen op de tocht.

 • De Duitse vakbond van treinbestuurders GDL heeft opgeroepen tot een nationale staking vanavond van 18 tot 21 uur. De actie zal vooral het goederenverkeer treffen, dat 's avonds begint, maar ook bij het personenverkeer kunnen treinen geschrapt worden. De staking volgt op het stuklopen van de onderhandelingen tussen de vakbond en spoorbedrijf Deutsche Bahn over een hoger loon en een kortere werkweek.

 • De maximumprijs van stookolie, die de voorbije weken op het laagste peil stond in meer dan een jaar, gaat morgen omhoog. Wie minstens 2.000 liter bestelt, betaalt vanaf dan maximaal 0,8026 euro per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie maandag.

 • Nyrstar geeft voor 600 miljoen euro aandelen en obligaties uit

  Zinksmelter Nyrstar heeft vandaag een "globaal strategisch financieringsplan" aangekondigd. Dat omvat onder meer een kapitaalverhoging door de uitgifte van voor circa 250 miljoen euro nieuwe aandelen en een obligatie-uitgifte van 350 miljoen euro. Het plan moet de financiële flexibiliteit van Nyrstar versterken en de groeimogelijkheden op de lange termijn optimaliseren, volgens een persbericht.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

.