15/6/2012 04:48 | Door VKB, www.belga.be

Fabrikant BlackBerry betaalt twaalf miljoen dollar vertrekpremies voor ex-bestuurders

De Canadese fabrikant van de BlackBerry, Research in Motion (RIM), geeft een gouden handdruk van bijna twaalf miljoen Canadese dollar (9,2 miljoen euro) aan zijn twee stichters en medebestuurders, enkele maanden na hun ontslag. Dat blijkt uit een document aan de toezichthouder op de Amerikaanse beurs, de SEC.


Mike Lazaridis, die vicevoorzitter blijft van de raad van bestuur, ontvangt een vertrekpremie van in totaal 3,96 miljoen dollar. Het gaat om de vergoedingen voor een kantoor en een persoonlijke assistent gedurende twee jaar, de medische kosten van hem en zijn familie de komende tien jaar (120.000 dollar), en meer dan drie miljoen in aandelen. Lazaridis behoudt ook twee jaar een bedrijfswagen met chauffeur. Jim Balsillie, die de groep volledig verlaten heeft, krijgt in totaal 7,93 miljoen. Bovenop min of meer dezelfde voordelen krijgt hij een vertrekvergoeding van 4,8 miljoen. Het bedrijf valoriseert met de premies dat Lazaridis en Balsillie "met de BlackBerry voor een revolutie hebben gezorgd in de internationale draadloze industrie" en "de manier van communiceren in de wereld voor altijd hebben veranderd". Op 29 mei kondigde de groep aan dat het vermoedelijk verlies zal maken tijdens het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2012-2013, en dat het een moeilijke periode tegemoet gaat. Tegelijk zei RIM dat het tegen eind 2013 een miljard dollar wil besparen, en voor het einde van het jaar wil snoeien in zijn personeel.

Skype
0Opmerking
Fabrikant BlackBerry betaalt twaalf miljoen dollar vertrekpremies voor ex-bestuurdersDe Canadese fabrikant van de BlackBerry, Research in Motion (RIM), geeft een gouden handdruk van bijna twaalf miljoen Canadese dollar (9,2 miljoen euro) aan zijn twee stichters en medebestuurders, enkele maanden na hun ontslag. Dat blijkt uit een document aan de toezichthouder op de Amerikaanse beurs, de SEC.VKBwww.belga.be2012-06-15T03:48:302012-06-15T03:48:30Mike Lazaridis, die vicevoorzitter blijft van de raad van bestuur, ontvangt een vertrekpremie van in totaal 3,96 miljoen dollar. Het gaat om de vergoedingen voor een kantoor en een persoonlijke assistent gedurende twee jaar, de medische kosten van hem en zijn familie de komende tien jaar (120.000 dollar), en meer dan drie miljoen in aandelen. Lazaridis behoudt ook twee jaar een bedrijfswagen met chauffeur. Jim Balsillie, die de groep volledig verlaten heeft, krijgt in totaal 7,93 miljoen. Bovenop min of meer dezelfde voordelen krijgt hij een vertrekvergoeding van 4,8 miljoen. Het bedrijf valoriseert met de premies dat Lazaridis en Balsillie "met de BlackBerry voor een revolutie hebben gezorgd in de internationale draadloze industrie" en "de manier van communiceren in de wereld voor altijd hebben veranderd". Op 29 mei kondigde de groep aan dat het vermoedelijk verlies zal maken tijdens het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2012-2013, en dat het een moeilijke periode tegemoet gaat. Tegelijk zei RIM dat het tegen eind 2013 een miljard dollar wil besparen, en voor het einde van het jaar wil snoeien in zijn personeel.

meer artikels

 • Aandeel Ageas opent positief

  Het aandeel van Ageas is vandaag positief geopend op de beurs van Brussel. Na een tiental minuten handel stond er een winst van 3 procent op het bord. De voorbije dagen verloor het aandeel zo'n 17 procent.

 • Solvay presteert beter dan verwacht in tweede kwartaal, verkoopt Eco Services

  Chemiebedrijf Solvay heeft in het tweede kwartaal de recurrente kasstroom (rebitda) met 10 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 485 miljoen euro. Dat is beter dan analisten verwacht hadden. De netto-omzet van de groep kwam uit op 2,64 miljard euro, een stijging met 2 procent, zo maakte Solvay vandaag bekend. Het chemiebedrijf ondertekende op 30 juli ook een bindende overeenkomst voor de verkoop van zijn bedrijfsactiviteit Eco Services in de VS. De verkoop wordt gewaardeerd op 890 miljoen dollar (660 miljoen euro).

 • Umicore iets positiever gestemd over winstevolutie

  De Belgische materialengroep Umicore verwacht dat de recurrente bedrijfswinst (ebit) over het hele jaar aan de bovenkant van de vork van 250 à 280 miljoen euro zal liggen. Dat is nog altijd minder dan in 2013, maar wel iets optimistischer dan het winstalarm dat de groep na het eerste kwartaal uitstuurde.

 • Adidas, de op één na grootste fabrikant van sportmateriaal, voelt de crisis in Rusland en Oekraïne. Het bedrijf kwam vandaag met een forse winstwaarschuwing voor 2014 en ook voor volgend jaar is men pessimistisch gestemd. Het aandeel dook op de beurs van Frankfurt 11 procent naar beneden: de zwaarste val in vijf jaar.

 • Na KBC verlaagt ook grootbank Belfius de rente op haar spaarrekening. De nieuwe tarieven gaan in vanaf vandaag. Als verklaring wordt verwezen naar de lage rentes op de financiële markten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

.