06/7/2012 08:20 | Door VKB, www.belga.be

Ford Genk stelt lancering Mondeo uit

Bij Ford Genk wordt de productie van de nieuwe Mondeo voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat zei Jo Declercq, woordvoerder van Ford Genk, vrijdag aan de Limburgse regionale televisiezender TVL.


Het uitstel heeft te maken met problemen bij de toeleveranciers, waardoor onderdelen voor enkele types van de nieuwe Mondeo ontbreken. Maar uitstel is zeker geen afstel, zo zei de directie aan TVL. De regionale televisiezender bericht dat er volgens de vakbonden sprake is van een vertraging van drie maanden. Maar volgens de directie is dat voorbarig. Normaal zou Ford de productie starten in het voorjaar van 2013. De voorbereidingen in de fabriek zijn volop aan de gang. De vakbonden vrezen voor meer economische werkloosheid in het najaar.

Skype
0Opmerking
Ford Genk stelt lancering Mondeo uitBij Ford Genk wordt de productie van de nieuwe Mondeo voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat zei Jo Declercq, woordvoerder van Ford Genk, vrijdag aan de Limburgse regionale televisiezender TVL.VKBwww.belga.be2012-07-06T19:20:272012-07-06T19:20:27Het uitstel heeft te maken met problemen bij de toeleveranciers, waardoor onderdelen voor enkele types van de nieuwe Mondeo ontbreken. Maar uitstel is zeker geen afstel, zo zei de directie aan TVL. De regionale televisiezender bericht dat er volgens de vakbonden sprake is van een vertraging van drie maanden. Maar volgens de directie is dat voorbarig. Normaal zou Ford de productie starten in het voorjaar van 2013. De voorbereidingen in de fabriek zijn volop aan de gang. De vakbonden vrezen voor meer economische werkloosheid in het najaar.

meer artikels

 • Indiase Mahindra wil scooterdivisie van Peugeot kopen

  De Indiase autofabrikant Mahindra & Mahindra voert vergevorderde gesprekken rond een overname van de scooterdivisie van het Franse PSA Peugeot Citroën. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg vandaag op gezag van drie ingewijden. Volgens twee van die bronnen zit een officiële aankondiging eraan te komen. De woordvoerders van beide bedrijven wilden geen commentaar kwijt.

 • De maximumprijs voor een liter stookolie daalt morgen naar het laagste peil in meer dan 16 maanden. Bij een bestelling van meer dan 2.000 liter kost brandstof maximaal 0,7892 euro per liter, een daling met 1,34 eurocent, zo meldt de federale overheidsdienst Economie vandaag.

 • Nikkei staakt winstreeks

  In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de effectenbeurs vandaag licht lager geëindigd. Beleggers op de Japanse beurs besloten wat gas terug te nemen na 5 winstdagen op rij. Ze wachten op het rentebesluit in de Verenigde Staten. De Nikkei sloot 0,2 procent in de min op 15.911,53 punten.

 • Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar ophalen bij beursgang

  De Chinese e-commercegigant Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar (19,34 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie deze week. Het zou daarmee gaan om de grootste beursintroductie uit de geschiedenis. Dat meldt de onderneming maandag in een beursdocument.

 • Melchior Wathelet probeerde topman van Fluxys te worden

  De voormalige staatssecretaris voor Energie, Melchior Wathelet (cdH), heeft zich officieus kandidaat gesteld om gedelegeerd bestuurder te worden van Fluxys. Dat hebben hooggeplaatste bronnen bij de gasnetbeheerder en in de politieke wereld bevestigd aan L'Echo. Ook De Tijd brengt het nieuws vandaag.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

.