10/6/2012 02:39 | Door HED, www.belga.be

"Interventie van buitenaf werd vermeden"

Volgens de Spaanse regeringsleider Mariano Rajoy heeft Spanje dankzij zijn hervormingen "een interventie van buitenaf" in de economie van het land vermeden. Hij benadrukte zondag dat het land zonder de maatregelen van de afgelopen vijf maanden meer dan alleen hulp voor de banken nodig zou hebben gehad.


"Interventie van buitenaf werd vermeden"

De eurolanden willen Spanje bij de redding van zijn banken steunen met leningen tot 100 miljard euro, zo raakte zaterdag bekend. Rajoy sprak zondag op een persconferentie van "een overwinning voor de geloofwaardigheid van de euro". De Spaanse premier zei dat de regering zal doorzetten met haar economische en financiële hervormingen. Rajoy zei ook nog dat hij het was die "druk heeft uitgeoefend" bij zijn Europese partners om hulp te krijgen voor de banken, en niet omgekeerd. "Nu de situatie opgelost is", zei Rajoy dat hij zondagavond naar Polen trekt voor de wedstrijd Spanje-Italië op het EK Voetbal in Polen.

Skype
0Opmerking
"Interventie van buitenaf werd vermeden"Volgens de Spaanse regeringsleider Mariano Rajoy heeft Spanje dankzij zijn hervormingen "een interventie van buitenaf" in de economie van het land vermeden. Hij benadrukte zondag dat het land zonder de maatregelen van de afgelopen vijf maanden meer dan alleen hulp voor de banken nodig zou hebben gehad.HEDwww.belga.be2012-06-10T13:39:092012-06-10T13:39:09De eurolanden willen Spanje bij de redding van zijn banken steunen met leningen tot 100 miljard euro, zo raakte zaterdag bekend. Rajoy sprak zondag op een persconferentie van "een overwinning voor de geloofwaardigheid van de euro". De Spaanse premier zei dat de regering zal doorzetten met haar economische en financiële hervormingen. Rajoy zei ook nog dat hij het was die "druk heeft uitgeoefend" bij zijn Europese partners om hulp te krijgen voor de banken, en niet omgekeerd. "Nu de situatie opgelost is", zei Rajoy dat hij zondagavond naar Polen trekt voor de wedstrijd Spanje-Italië op het EK Voetbal in Polen."Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden""Interventie van buitenaf werd vermeden"

meer artikels

 • Stakend personeel Lanxess keurt cao-voorstel goed

  De arbeiders bij butylrubberproducent Lanxess in Zwijndrecht hebben het cao-voorstel waarover vakbonden en directie dinsdag een akkoord bereikten, vandaag goedgekeurd. Van de 213 stemmende arbeiders schaarde 67 procent zich achter het voorstel. Dat bevestigen directie en vakbond. De productie kan weer opgestart worden na een staking die zeven weken duurde.

 • BASF Antwerpen houdt operationele winst op peil in "onderhoudsjaar"

  Het chemiebedrijf BASF Antwerpen heeft goed standgehouden in een jaar dat werd gekenmerkt door tientallen onderhoudsstops. Mede door die onderhoudswerkzaamheden daalde de omzet met 4 procent, maar de operationele winst bleef stabiel op ruim 500 miljoen euro. Dat heeft Wouter De Geest, de gedelegeerd bestuurder van BASF Antwerpen, vandaag gezegd bij de voorstelling van de jaarresultaten.

 • ACOD wil op 30 april staken bij lokale besturen

  De socialistische overheidsvakbond ACOD wil op 30 april voor 24 uur het werk neerleggen bij de lokale en regionale besturen. De vakbond gaat ook betogen in Antwerpen, zo blijkt vandaag uit een persbericht.

 • Verschillende kandidaat-bouwers hebben zich al gemeld voor nieuw nationaal stadion

  Verschillende kandidaten hebben zich al aangemeld om het nationale stadion op parking C van de Heizel te bouwen en uit te baten. Dat vernam Belga vandaag van een ingewijde bij de stad Brussel. Het stadion moet een permanente club huisvesten en drieduizend parkeerplaatsen tellen. De oproep wordt midden mei afgesloten.

 • Personeel Lanxess kan tot 13.00 uur stemmen over cao-voorstel

  De stakende arbeiders bij Lanxess Rubber in Zwijndrecht stemmen vandaag over het voorstel van cao dat vakbonden en directie donderdag bereikten. Momenteel wordt nog uitleg gegeven in een personeelsvergadering. De directie verwacht omstreeks 14.00 uur te weten of de site na zeven weken staken opnieuw zal kunnen opstarten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

.