15/6/2012 03:21 | Door NAJ, www.belga.be

Lundbeck schrapt een op de twee jobs in België

In de Belgische vestiging van het Deense farmabedrijf Lundbeck gaan 30 à 35 jobs verloren. Dat bericht De Tijd vrijdag op zijn website. Vandaag werken daar 76 mensen. De druk op de prijzen van geneesmiddelen, onder meer omdat de terugbetaling via de sociale zekerheid wordt teruggeschroefd, maakt dat Lundbeck moet besparen.


Lundbeck, gespecialiseerd in geneesmiddelen die werken op de hersenen, kondigde donderdag aan dat het 600 banen zal schrappen in zijn commerciële teams. Wereldwijd werken er bij Lundbeck 6.000 mensen. Volgens de informatie waarover de zakenkrant De Tijd beschikt verliezen in België 30 à 35 medewerkers hun job, wat neerkomt op de helft van het totale personeelsbestand. Lundbeck beschikt in Elsene over een commerciële afdeling, die onder meer Sipralexa, een antidepressivum verkoopt. Daarnaast biedt Lundbeck ook medicijnen aan tegen de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Skype
0Opmerking
Lundbeck schrapt een op de twee jobs in BelgiëIn de Belgische vestiging van het Deense farmabedrijf Lundbeck gaan 30 à 35 jobs verloren. Dat bericht De Tijd vrijdag op zijn website. Vandaag werken daar 76 mensen. De druk op de prijzen van geneesmiddelen, onder meer omdat de terugbetaling via de sociale zekerheid wordt teruggeschroefd, maakt dat Lundbeck moet besparen.NAJwww.belga.be2012-06-15T14:21:062012-06-15T14:21:06Lundbeck, gespecialiseerd in geneesmiddelen die werken op de hersenen, kondigde donderdag aan dat het 600 banen zal schrappen in zijn commerciële teams. Wereldwijd werken er bij Lundbeck 6.000 mensen. Volgens de informatie waarover de zakenkrant De Tijd beschikt verliezen in België 30 à 35 medewerkers hun job, wat neerkomt op de helft van het totale personeelsbestand. Lundbeck beschikt in Elsene over een commerciële afdeling, die onder meer Sipralexa, een antidepressivum verkoopt. Daarnaast biedt Lundbeck ook medicijnen aan tegen de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

meer artikels

 • Aandeel Apple bereikt na twee jaar nieuw record

  Het aandeel van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple is gisteren op de beurs van New York gesloten op een recordhoogte van 100,53 dollar. Het was ongeveer twee jaar geleden dat het aandeel de grens van 100 dollar nog eens doorbrak.

 • Meer winst voor Heineken in eerste jaarhelft

  De Nederlandse brouwer Heineken heeft in de eerste helft van 2014 meer bier verkocht, maar door ongunstige wisselkoerseffecten leverde dat minder op. De nettowinst, gecorrigeerd voor eenmalige posten en afschrijvingen, nam wel met 14 procent toe tot 772 miljoen euro, zo meldde de onderneming vandaag.

 • Volvo verkocht bijna 10 procent meer auto's in eerste jaarhelft

  De Zweedse autobouwer Volvo Cars heeft een sterk semester achter de rug. Onder meer dankzij 9,5 procent meer verkochte wagens, kon de groep haar verliescijfers uit de eerste helft van 2013 ombuigen in winst.

 • Poetin bezorgt Carlsberg kater

  De handelsoorlog tussen Rusland en het Westen bezorgt de Deense brouwer Carlsberg een stevige kater. Het bedrijf verlaagde vandaag zijn winstverwachting in de aanname dat de Russische en Oost-Europese biermarkten in de tweede helft van dit jaar flink zullen krimpen. Carlsberg is de grootste brouwer in Rusland.

 • Verscheidene banken hebben hun wettelijke verplichtingen met betrekking tot het centraal contactpunt nog steeds niet ingelost, zo meldt de krant L'Echo vandaag. Het contactpunt bundelt informatie van klanten van Belgische banken en moet het de fiscus makkelijker maken om informatie te winnen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's (©Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's )

  De Hasseltse Manon Whetly gooit objecten en vloeistoffen in de lucht en neemt er dan kunstige foto's van. Die publiceert ze sinds enkele jaren op haar Instagram account.Vandaag rekent ze op bijna 30.000 volgers en verzamelt ze met iedere foto duizenden likes.

.