15/6/2012 05:47 | Door VKB, www.belga.be

Moody's verlaagt rating KBC

Moody's heeft donderdagnacht de kredietscores verlaagd van KBC Group en KBC Bank. De vooruitzichten zijn wel stabiel.


Volgens Moody's riskeert de blootstelling aan de problematische Hongaarse en Ierse markten de winst van KBC te drukken. Vanwege de ongunstige economische toestand kan KBC het ook moeilijk krijgen om een deel van de in 2008 en 2009 ontvangen overheidssteun terug te betalen tegen eind 2013, zoals de Europese Commissie eist. Ten slotte krijgt KBC het door de marktdruk mogelijk lastig om zich te financieren. De BFSR-score van KBC Bank, de score van de financiële sterkte, daalt van C- naar D+. De langetermijnrating van KBC Bank daalt twee stappen van A1 naar A3. Die van KBC Group daalt van A2 naar B. De "outlook" is wel stabiel. Moody's zegt dat alle risico's in de huidige rating vervat zitten, tenzij een exit van Griekenland uit de eurozone het meest waarschijnlijke scenario wordt.

Skype
0Opmerking
Moody's verlaagt rating KBCMoody's heeft donderdagnacht de kredietscores verlaagd van KBC Group en KBC Bank. De vooruitzichten zijn wel stabiel.VKBwww.belga.be2012-06-15T04:47:282012-06-15T04:47:28Volgens Moody's riskeert de blootstelling aan de problematische Hongaarse en Ierse markten de winst van KBC te drukken. Vanwege de ongunstige economische toestand kan KBC het ook moeilijk krijgen om een deel van de in 2008 en 2009 ontvangen overheidssteun terug te betalen tegen eind 2013, zoals de Europese Commissie eist. Ten slotte krijgt KBC het door de marktdruk mogelijk lastig om zich te financieren. De BFSR-score van KBC Bank, de score van de financiële sterkte, daalt van C- naar D+. De langetermijnrating van KBC Bank daalt twee stappen van A1 naar A3. Die van KBC Group daalt van A2 naar B. De "outlook" is wel stabiel. Moody's zegt dat alle risico's in de huidige rating vervat zitten, tenzij een exit van Griekenland uit de eurozone het meest waarschijnlijke scenario wordt.

meer artikels

 • KBC gaat Antwerpse Diamantbank ontmantelen na mislukken verkoop

  KBC heeft vandaag bevestigd dat de verkoop van de Antwerpse Diamantbank (ADB) aan de Chinese Yinren Group is mislukt. Daarom is beslist om ADB -wereldwijd de nummer twee in haar soort- "geleidelijk en op een geordende wijze" af te bouwen. "We betreuren dat daardoor een sterk merk met een lange en rijke geschiedenis en een toonaangevende speler in de diamantwereld verdwijnt", zegt KBC-topman Johan Thijs.

 • ABVV vreest banenverlies door verhuis Bekaert Waregem

  Ondanks de belofte van staaldraadproducent Bekaert dat er geen ontslagen zullen vallen door de nakende verhuis uit Waregem, vreest de socialistische vakbond toch voor banenverlies. Dat meldt ABVV Metaal vandaag, daags na de aankondiging van de verhuis.

 • Referendum Schotland - Business as usual voor bedrijven

  Verscheidene Britse bedrijven hebben met enige opluchting kennis genomen van de uitslag van het referendum over onafhankelijkheid voor Schotland. Na het 'nee' van de Schotse kiezer is het "business as usual", stelde Royal Bank of Scotland (RBS) in een verklaring.

 • Marc Goblet wordt nieuwe algemeen secretaris ABVV

  Marc Goblet wordt de nieuwe algemeen secretaris van de socialistische vakbond ABVV. De Luikenaar is de enige kandidaat om Anne Demelenne op te volgen als het nummer twee van de vakbond. Goblet kreeg de steun van het Waals ABVV.

 • Spanje bespaart miljarden door hervormingen in openbaar bestuur

  Spanje heeft op een jaar tijd meer dan 10 miljard euro uitgespaard door hervormingen door te voeren in het openbaar bestuur. Door inkoopcentralisatie bijvoorbeeld konden de uitgaven met 176 miljoen euro verminderd worden, zo zei de Spaanse premier Mariano Rajoy donderdag in Madrid. Spanje baant zich langzaam een weg uit de economische crisis en brengt zijn publieke financiën op orde.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

.