14/7/2012 02:28 | Door FUL, www.belga.be

Visa en MasterCard treffen miljardenschikking in VS

De kredietkaartenbedrijven Visa en MasterCard en verschillende banken hebben een schikking getroffen in een zaak die was aangespannen door zeven miljoen handelaars in de VS. De schikking heeft een totale waarde van 7,25 miljard dollar (6 miljard euro), zo is vrijdag meegedeeld.


De winkeliers waren in 2005 gezamenlijk naar de rechter gestapt omdat de bedrijven volgens hen afspraken hadden gemaakt over de tarieven die de winkeliers moeten betalen voor elektronische transacties. De kredietkaartenbedrijven bevestigen de schikking. Marktleider Visa betaalt het grootste bedrag: 4,4 miljard dollar. MasterCard betaalt 790 miljoen dollar. Enkele van de banken die bij de zaak betrokken zijn, zijn JPMorgan Chase, Bank of America, Citibank en Wells Fargo, aldus een advocatenkantoor dat de winkeliers vertegenwoordigt. In 2005 werden Visa en MasterCard nog gecontroleerd door consortia van de grootste banken, nadien werden de bedrijven naar de beurs gebracht. Het gerecht moet de schikking nog goedkeuren.

Skype
0Opmerking
Visa en MasterCard treffen miljardenschikking in VSDe kredietkaartenbedrijven Visa en MasterCard en verschillende banken hebben een schikking getroffen in een zaak die was aangespannen door zeven miljoen handelaars in de VS. De schikking heeft een totale waarde van 7,25 miljard dollar (6 miljard euro), zo is vrijdag meegedeeld.FULwww.belga.be2012-07-14T01:28:162012-07-14T01:28:16De winkeliers waren in 2005 gezamenlijk naar de rechter gestapt omdat de bedrijven volgens hen afspraken hadden gemaakt over de tarieven die de winkeliers moeten betalen voor elektronische transacties. De kredietkaartenbedrijven bevestigen de schikking. Marktleider Visa betaalt het grootste bedrag: 4,4 miljard dollar. MasterCard betaalt 790 miljoen dollar. Enkele van de banken die bij de zaak betrokken zijn, zijn JPMorgan Chase, Bank of America, Citibank en Wells Fargo, aldus een advocatenkantoor dat de winkeliers vertegenwoordigt. In 2005 werden Visa en MasterCard nog gecontroleerd door consortia van de grootste banken, nadien werden de bedrijven naar de beurs gebracht. Het gerecht moet de schikking nog goedkeuren.

meer artikels

 • Aandeel Ageas opent positief

  Het aandeel van Ageas is vandaag positief geopend op de beurs van Brussel. Na een tiental minuten handel stond er een winst van 3 procent op het bord. De voorbije dagen verloor het aandeel zo'n 17 procent.

 • Solvay presteert beter dan verwacht in tweede kwartaal, verkoopt Eco Services

  Chemiebedrijf Solvay heeft in het tweede kwartaal de recurrente kasstroom (rebitda) met 10 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 485 miljoen euro. Dat is beter dan analisten verwacht hadden. De netto-omzet van de groep kwam uit op 2,64 miljard euro, een stijging met 2 procent, zo maakte Solvay vandaag bekend. Het chemiebedrijf ondertekende op 30 juli ook een bindende overeenkomst voor de verkoop van zijn bedrijfsactiviteit Eco Services in de VS. De verkoop wordt gewaardeerd op 890 miljoen dollar (660 miljoen euro).

 • Umicore iets positiever gestemd over winstevolutie

  De Belgische materialengroep Umicore verwacht dat de recurrente bedrijfswinst (ebit) over het hele jaar aan de bovenkant van de vork van 250 à 280 miljoen euro zal liggen. Dat is nog altijd minder dan in 2013, maar wel iets optimistischer dan het winstalarm dat de groep na het eerste kwartaal uitstuurde.

 • Adidas, de op één na grootste fabrikant van sportmateriaal, voelt de crisis in Rusland en Oekraïne. Het bedrijf kwam vandaag met een forse winstwaarschuwing voor 2014 en ook voor volgend jaar is men pessimistisch gestemd. Het aandeel dook op de beurs van Frankfurt 11 procent naar beneden: de zwaarste val in vijf jaar.

 • Na KBC verlaagt ook grootbank Belfius de rente op haar spaarrekening. De nieuwe tarieven gaan in vanaf vandaag. Als verklaring wordt verwezen naar de lage rentes op de financiële markten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

.