14/7/2012 02:28 | Door FUL, www.belga.be

Visa en MasterCard treffen miljardenschikking in VS

De kredietkaartenbedrijven Visa en MasterCard en verschillende banken hebben een schikking getroffen in een zaak die was aangespannen door zeven miljoen handelaars in de VS. De schikking heeft een totale waarde van 7,25 miljard dollar (6 miljard euro), zo is vrijdag meegedeeld.


De winkeliers waren in 2005 gezamenlijk naar de rechter gestapt omdat de bedrijven volgens hen afspraken hadden gemaakt over de tarieven die de winkeliers moeten betalen voor elektronische transacties. De kredietkaartenbedrijven bevestigen de schikking. Marktleider Visa betaalt het grootste bedrag: 4,4 miljard dollar. MasterCard betaalt 790 miljoen dollar. Enkele van de banken die bij de zaak betrokken zijn, zijn JPMorgan Chase, Bank of America, Citibank en Wells Fargo, aldus een advocatenkantoor dat de winkeliers vertegenwoordigt. In 2005 werden Visa en MasterCard nog gecontroleerd door consortia van de grootste banken, nadien werden de bedrijven naar de beurs gebracht. Het gerecht moet de schikking nog goedkeuren.

Skype
0Opmerking
Visa en MasterCard treffen miljardenschikking in VSDe kredietkaartenbedrijven Visa en MasterCard en verschillende banken hebben een schikking getroffen in een zaak die was aangespannen door zeven miljoen handelaars in de VS. De schikking heeft een totale waarde van 7,25 miljard dollar (6 miljard euro), zo is vrijdag meegedeeld.FULwww.belga.be2012-07-14T01:28:162012-07-14T01:28:16De winkeliers waren in 2005 gezamenlijk naar de rechter gestapt omdat de bedrijven volgens hen afspraken hadden gemaakt over de tarieven die de winkeliers moeten betalen voor elektronische transacties. De kredietkaartenbedrijven bevestigen de schikking. Marktleider Visa betaalt het grootste bedrag: 4,4 miljard dollar. MasterCard betaalt 790 miljoen dollar. Enkele van de banken die bij de zaak betrokken zijn, zijn JPMorgan Chase, Bank of America, Citibank en Wells Fargo, aldus een advocatenkantoor dat de winkeliers vertegenwoordigt. In 2005 werden Visa en MasterCard nog gecontroleerd door consortia van de grootste banken, nadien werden de bedrijven naar de beurs gebracht. Het gerecht moet de schikking nog goedkeuren.

meer artikels

 • Bpost: 500 tot 600 postbeambten staken in Luikse

  Tussen 500 en 600 medewerkers van bpost zijn vanochtend in het Luikse niet aan de slag gegaan, uit protest tegen nieuwe werkorganisaties die de directie voorziet. Dat is vernomen in vakbondskringen. Door de actie is de postbedeling niet verzekerd in Luik, Seraing, Flémalle, Wezet en Awans.

 • China wil loon toplui bij staatsbedrijven aanpakken

  De Chinese president Xi Jinping wil de verloning van topbestuurders bij staatsbedrijven aan banden leggen. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag. Het plan van Xi komt voort uit de belofte bij zijn aanstelling vorig jaar dat hij onder meer corruptie en misstanden in het land wil aanpakken.

 • Recticel treft schikking van 8,2 miljoen euro in Duits onderzoek naar prijsafspraken

  Het Duitse filiaal van Recticel, Recticel Schlafkomfort GmbH, gaat 8,2 miljoen euro boete betalen in een schikking met het Duitse kartelbureau (FKB), zo maakte de schuimrubberfabrikant vandaag voor beurs bekend. Met de schikking komt er einde aan een onderzoek naar mogelijke prijsafspraken. Eerder dit jaar moest Recticel ook al een Europese boete betalen wegens prijsafspraken.

 • Verzekeraars hakken in rente tak21-beleggingen

  De belangrijkste verzekeraars van het land snoeien in september opnieuw in de gewaarborgde rendementen op hun tak21-spaarverzekeringen. Dat schrijft De Tijd vandaag. Marktleider AG Insurance verlaagt op 1 september de rente op twee van die producten naar 1 procent, KBC en ING België volgen dat voorbeeld.

 • Duitsland vervolgt Zwitserse bank om DDR-miljoenen te recupereren

  Duitsland heeft de Zwitserse bank Julius Bär voor de rechter gedaagd, om miljoenen die toebehoorden aan het voormalige Oost-Duitsland (DDR) te recupereren. Concreet gaat het omgerekend om zo'n 135 miljoen euro.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

.