23/6/2012 08:20 | Door FUL, www.belga.be

Vrouwen rukken op in bestuursraden

De vrouwen zijn in opmars in de raden van bestuur van de beursgenoteerde bedrijven. In twee jaar tijd groeide hun aantal met ruim een derde. Hun aandeel blijft wel nog beperkt tot 13 procent van het totale aantal bestuurders. Dat schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag.


De kranten onderzochten de samenstelling van de raden van bestuur van de 130 bedrijven die op Euronext Brussel noteren. Daaruit bleek dat onder de bijna duizend bestuurders er 128 vrouwen zijn. Dat is 36 procent meer dan in 2010. Vrouwen vertegenwoordigen nu 13 procent van het totale aantal bestuurders. Twee jaar geleden was dat iets minder dan 10 procent. Het aantal vrouwen zal de komende jaren nog meer moeten stijgen. Vorig jaar werd immers een wet goedgekeurd die beursgenoteerde bedrijven verplicht om tegen 2017 minstens een derde van de zitjes in hun bestuursraad aan vrouwen toe te kennen. Momenteel halen tien van de 130 onderzochte bedrijven dat aandeel, waarvan één Bel20'er: Belgacom. In 57 raden van bestuur zit daarentegen nog geen enkele vrouw. Dat is onder meer het geval bij de Bel20-bedrijven AB InBev, Ackermans & van Haaren, Befimmo, Colruyt en Nyrstar.

Skype
0Opmerking
Vrouwen rukken op in bestuursradenDe vrouwen zijn in opmars in de raden van bestuur van de beursgenoteerde bedrijven. In twee jaar tijd groeide hun aantal met ruim een derde. Hun aandeel blijft wel nog beperkt tot 13 procent van het totale aantal bestuurders. Dat schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag.FULwww.belga.be2012-06-23T07:20:092012-06-23T07:20:09De kranten onderzochten de samenstelling van de raden van bestuur van de 130 bedrijven die op Euronext Brussel noteren. Daaruit bleek dat onder de bijna duizend bestuurders er 128 vrouwen zijn. Dat is 36 procent meer dan in 2010. Vrouwen vertegenwoordigen nu 13 procent van het totale aantal bestuurders. Twee jaar geleden was dat iets minder dan 10 procent. Het aantal vrouwen zal de komende jaren nog meer moeten stijgen. Vorig jaar werd immers een wet goedgekeurd die beursgenoteerde bedrijven verplicht om tegen 2017 minstens een derde van de zitjes in hun bestuursraad aan vrouwen toe te kennen. Momenteel halen tien van de 130 onderzochte bedrijven dat aandeel, waarvan één Bel20'er: Belgacom. In 57 raden van bestuur zit daarentegen nog geen enkele vrouw. Dat is onder meer het geval bij de Bel20-bedrijven AB InBev, Ackermans & van Haaren, Befimmo, Colruyt en Nyrstar.

meer artikels

 • Base hervormt tariefplannen

  Base past een aantal van zijn tariefplannen aan, zo laat de telecomoperator maandag weten. De abonnementen vanaf 25 euro krijgen meer data en de muziekstreamingdienst Spotify Premium wordt een optie bij alle tariefplannen.

 • Apple mag Beats overnemen

  De Europese Commissie heeft maandag het licht op groen gezet voor de overname van hoofdtelefoonproducent Beats door computerreus Apple. Volgens de Commissie vormt de overname geen bedreiging voor de concurrentie op de Europese markt voor koptelefoons of het online beluisteren van muziek.

 • Emirates gaat Iraakse luchtruim vermijden uit vrees voor raketten

  Luchtvaartmaatschappij Emirates gaat vermijden om nog langer boven Irak te vliegen uit vrees voor raketten, na de ramp met een vliegtuig van Malaysia Airlines boven Oekraïne. Dat heeft Emirates-topman Tim Clark bekendgemaakt.

 • S&P verwacht lichte afname van groei Belgische huizenprijzen in 2014 en 2015

  De groei van de huizenprijzen in België zal dit en volgend jaar licht afnemen, om zich geleidelijk opnieuw te herstellen in 2016, met het verbeteren van de economische situatie. Dat voorspelt kredietbeoordelaar Standard & Poors (S&P) in zijn vandaag verschenen kwartaalrapport over de Europese huizenmarkt.

 • Interimactiviteit sterk gegroeid in juni

  Het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid is in juni met 4,20 procent gestegen tegenover mei en met 12,56 procent tegenover juni 2013. Dat blijkt uit maandelijkse cijfers van sectorfederatie Federgon.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

.