23/6/2012 08:20 | Door FUL, www.belga.be

Vrouwen rukken op in bestuursraden

De vrouwen zijn in opmars in de raden van bestuur van de beursgenoteerde bedrijven. In twee jaar tijd groeide hun aantal met ruim een derde. Hun aandeel blijft wel nog beperkt tot 13 procent van het totale aantal bestuurders. Dat schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag.


De kranten onderzochten de samenstelling van de raden van bestuur van de 130 bedrijven die op Euronext Brussel noteren. Daaruit bleek dat onder de bijna duizend bestuurders er 128 vrouwen zijn. Dat is 36 procent meer dan in 2010. Vrouwen vertegenwoordigen nu 13 procent van het totale aantal bestuurders. Twee jaar geleden was dat iets minder dan 10 procent. Het aantal vrouwen zal de komende jaren nog meer moeten stijgen. Vorig jaar werd immers een wet goedgekeurd die beursgenoteerde bedrijven verplicht om tegen 2017 minstens een derde van de zitjes in hun bestuursraad aan vrouwen toe te kennen. Momenteel halen tien van de 130 onderzochte bedrijven dat aandeel, waarvan één Bel20'er: Belgacom. In 57 raden van bestuur zit daarentegen nog geen enkele vrouw. Dat is onder meer het geval bij de Bel20-bedrijven AB InBev, Ackermans & van Haaren, Befimmo, Colruyt en Nyrstar.

Skype
0Opmerking
Vrouwen rukken op in bestuursradenDe vrouwen zijn in opmars in de raden van bestuur van de beursgenoteerde bedrijven. In twee jaar tijd groeide hun aantal met ruim een derde. Hun aandeel blijft wel nog beperkt tot 13 procent van het totale aantal bestuurders. Dat schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag.FULwww.belga.be2012-06-23T07:20:092012-06-23T07:20:09De kranten onderzochten de samenstelling van de raden van bestuur van de 130 bedrijven die op Euronext Brussel noteren. Daaruit bleek dat onder de bijna duizend bestuurders er 128 vrouwen zijn. Dat is 36 procent meer dan in 2010. Vrouwen vertegenwoordigen nu 13 procent van het totale aantal bestuurders. Twee jaar geleden was dat iets minder dan 10 procent. Het aantal vrouwen zal de komende jaren nog meer moeten stijgen. Vorig jaar werd immers een wet goedgekeurd die beursgenoteerde bedrijven verplicht om tegen 2017 minstens een derde van de zitjes in hun bestuursraad aan vrouwen toe te kennen. Momenteel halen tien van de 130 onderzochte bedrijven dat aandeel, waarvan één Bel20'er: Belgacom. In 57 raden van bestuur zit daarentegen nog geen enkele vrouw. Dat is onder meer het geval bij de Bel20-bedrijven AB InBev, Ackermans & van Haaren, Befimmo, Colruyt en Nyrstar.

meer artikels

 • De alternatieve taxidienst Uber is niet alleen in Brussel verboden, ook de regionale rechtbank van Berlijn heeft voor de gelijknamige deelstaat het licht op rood gezet, zo berichten enkele Duitse media, zoals Berliner Zeitung donderdag. Het gaat om een voorlopig besluit.

 • Komende dinsdag D-day voor Electrawinds en Tecteo

  Volgende week dinsdag beslist de rechtbank van koophandel in Oostende of ze de plannen van de intercommunale Tecteo met het groenestroombedrijf Electrawinds goedkeurt. Enige voorwaarde is wel dat de geheime stemming die donderdag plaatsvond, het licht op groen zet. De uitslag zal pas dinsdag bekendgemaakt worden.

 • Kiev verdenkt Russische bank ervan "terrorisme" te financieren

  Het Oekraïense parket heeft een onderzoek opgestart tegen Sberbank. Kiev verdenkt de grootste Russische bank ervan "terrorisme te financieren", zegt procureur-generaal Oleg Makhnintski.

 • Van de Europeanen die in ons land komen werken, zijn de Nederlanders het talrijkst. In vergelijking met 2011 steeg het aantal Nederlanders dat in België aan de slag was vorig jaar tot 41.984 (+28,8 procent), zo blijkt uit cijfers van minister van Werk Monica De Coninck (sp.a). Dat schrijft L'Avenir vandaag.

 • Sony PS4 ruim 7 miljoen keer verkocht

  De nieuwe spelcomputer van Sony, de PlayStation 4, is sinds de lancering in november wereldwijd al meer dan 7 miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat maakte de Japanse elektronicafabrikant vandaag bekend.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • NASA onthult 'Earth Photo of the Year'(©NASA onthult 'Earth Photo of the Year')

  NASA's 'Earth Photo of the Year' is een jaarlijkse wedstrijd die een selectie maakt van de mooiste foto's die in opdracht van NASA genomen werden van de Aarde.

.