28/6/2012 07:52 | Door TIP, www.belga.be

Zeven op de tien Belgen hebben weinig vertrouwen in bank

Iets meer dan zeven op de tien Belgen hebben weinig vertrouwen in hun bank. Dat blijkt uit een onderzoek van consultancybedrijf Ernst & Young. Uit de studie blijkt ook dat de Belgische klanten hun bank steeds minder trouw zijn.


Het percentage Belgen dat weinig vertrouwen heeft in zijn bank, is in een jaar tijd gestegen van 51 naar 72 procent. De drastische daling van het vertrouwen wordt door de onderzoekers vooral toegeschreven aan de bonuscultuur. De klanten zijn bovendien veel minder trouw. Zo blijkt uit het onderzoek dat het aantal Belgen dat slechts bij één bank klant is, van 41 naar 31 procent is gedaald. Het percentage klanten dat van bank wil veranderen is op een jaar tijd bijna verdubbeld tot 42 procent. Ontevredenheid over de hoge kosten wordt het vaakst als reden voor het verloop opgegeven. "Consumenten nemen zelf het heft in handen in hun relatie met de bank, zijn steeds meer bereid om van bank te veranderen en verwachten dat ze kunnen kiezen tussen verschillende niveaus van dienstverlening en kosten", luidt het in de mededeling van Ernst & Young. Uit het onderzoek blijkt voorts dat 88 procent van de klanten tevreden is over de dienstverlening van de banken. De studie van Ernst & Young werd in februari en maart uitgevoerd bij 28.560 klanten in 35 landen.

Skype
0Opmerking
Zeven op de tien Belgen hebben weinig vertrouwen in bankIets meer dan zeven op de tien Belgen hebben weinig vertrouwen in hun bank. Dat blijkt uit een onderzoek van consultancybedrijf Ernst & Young. Uit de studie blijkt ook dat de Belgische klanten hun bank steeds minder trouw zijn.TIPwww.belga.be2012-06-28T18:52:452012-06-28T18:52:45Het percentage Belgen dat weinig vertrouwen heeft in zijn bank, is in een jaar tijd gestegen van 51 naar 72 procent. De drastische daling van het vertrouwen wordt door de onderzoekers vooral toegeschreven aan de bonuscultuur. De klanten zijn bovendien veel minder trouw. Zo blijkt uit het onderzoek dat het aantal Belgen dat slechts bij één bank klant is, van 41 naar 31 procent is gedaald. Het percentage klanten dat van bank wil veranderen is op een jaar tijd bijna verdubbeld tot 42 procent. Ontevredenheid over de hoge kosten wordt het vaakst als reden voor het verloop opgegeven. "Consumenten nemen zelf het heft in handen in hun relatie met de bank, zijn steeds meer bereid om van bank te veranderen en verwachten dat ze kunnen kiezen tussen verschillende niveaus van dienstverlening en kosten", luidt het in de mededeling van Ernst & Young. Uit het onderzoek blijkt voorts dat 88 procent van de klanten tevreden is over de dienstverlening van de banken. De studie van Ernst & Young werd in februari en maart uitgevoerd bij 28.560 klanten in 35 landen.

meer artikels

 • Meeste bedrijven niet verzekerd tegen stroompanne

  Ondernemers hebben nog veel werk aan de winkel om zich in te dekken tegen stroomtekorten. Dat blijkt uit een rondvraag van Unizo bij 700 ondernemers, waarover De Standaard vandaag bericht. Ruim acht op de tien zijn niet verzekerd voor schade die voortvloeit uit stroomonderbrekingen.

 • Zeeland Seaports en Gent praten over fusie

  De Gentse haven en Zeeland Seaports, dat Terneuzen en Vlissingen overkoepelt, onderzoeken hoe ze nog meer kunnen samenwerken. De havenbesturen werken elk aan een strategisch plan waarin ze alle opties bespreken, zelfs een fusie. Dat schrijft De Tijd.

 • Personeel Belfius Bank verhuist naar Dexia-toren

  Na een doorlichting van haar operationele kosten wil staatsbank Belfius 60 miljoen euro extra besparen. De opvallendste maatregel? Het bankpersoneel moet nog dit jaar voltallig verhuizen naar de Rogier-toren, vroeger bekend als de Dexia-toren. De ex-hoofdzetel van het Gemeentekrediet aan de Pachecolaan wordt wellicht verhuurd of verkocht. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

 • Eind augustus hadden al 599 horecazaken zich geregistreerd voor een vrijwillige installatie van de witte kassa, amper 1,2 procent van de 50.000 zaken die voor de maatregel in aanmerking komen. Dat schrijft Le Soir vandaag. Vanaf 2015 wordt de zogenaamde slimme kassa, bedoeld om zwartwerk tegen te gaan, verplicht.

 • België heeft het voorbije jaar zijn concurrentievermogen licht verbeterd tegenover vorig jaar, maar het zakt toch een plaatsje in het Global Competitiveness Report, de jaarlijks competitiviteitsranglijst van het World Economic Forum (WEF). België staat nu op de 18de plaats, zo maakte het WEF in de nacht van dinsdag op woensdag bekend in het Zwitserse Genève. Bovenaan duiken de Verenigde Staten de top 3 binnen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

.