Ook MSN gaat voor een groenere en duurzamere wereld

 • Groen
In de kijker
Afval verminderen op het werk
Afval verminderen op het werk

Hierbij een aantal tips om uw afval op het werk te verminderen: Verkies zowel op kantoor als thuis e-mail boven fax of de post. Druk alleen bladzijden af die u echt nodig hebt en gebruik de recto-versofunctie van uw printer.

Green
Ecosia
Ecosia

Ecosia is een eco-vriendelijke internet zoekmachine, ondersteund door Yahoo, Bing en het Wereld Natuur Fonds. Het werkt zoals elke andere zoekmachine, maar het grote verschil is dat Ecosia minimaal 80% van de inkomsten doneert aan een project van het WNF om het regenwoud te beschermen.

Het Weer

Legend

Ook interessant
 • air qualityHoe zuiver is de lucht in jouw straat?

  Ieder uur geeft Eye on Earth je een update over de luchtkwaliteit in 32 verschillende Europese landen. Probeer het zelf uit en zoek hier even je straat en huis op.

 • groenHoeveel CO2 stoot jouw wagen uit?

  Bereken de CO2-uitstoot van uw wagen in de atmosfeer en neutraliseer uw impact op het milieu door deel te nemen aan de CO2logic-projecten voor vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide.

 • ecoHoe eco-bewust ben jij?

  Ben jij een Kyoto-held? Of een milieu-analfabeet? Beantwoord twaalf vragen en MSN vertelt het jou

 • waterHou de waterkwaliteit (mee) in het oog

  Wie op mooie en vooral warme zomerdagen een frisse duik wil nemen, springt best niet zomaar overal het water in. De waterkwaliteit van waterlopen, zwemwijvers, openbare stranden, rivieren, ... is niet altijd optimaal. Dankzij de site Eye on Earth, een initiatief van Microsoft en het Europese milieu-agentschap, kan je een en ander snel en eenvoudig nagaan. Je kan bovendien ook zelf commentaren achterlaten om op die manier de database te verfijnen.

Wetenschap
 • Vijf feiten en fabels over ons ‘bakje troost’.Is koffie gezond? Vijf feiten en fabels

  Een op de twee westerlingen begint z’n dag met een kop koffie. Houdt dat ons echt wakker? En wat zijn de nadelen?

 • Wie als zevenjarige moeilijk leert lezen, kampt als tiener vaak met een intelligentieachterstand.Wie goed leest, goed leert

  Wie als zevenjarige moeilijk leert lezen, kampt als tiener vaak met een intelligentieachterstand. Dat blijkt uit een grootschalige tweelingenstudie.

 • Als de stad minder vaak zwerfvuil ophaalt, gaan de bewoners nog meer dumpen.Vuil trekt vuil aan

  Als de stad minder vaak zwerfvuil ophaalt, gaan de bewoners nog meer dumpen. Dat bewijst een experiment in Rotterdam.

 • Vooral het aantal ongelukken met liquid caps neemt fors toeSteeds meer kinderen vergiftigd door vloeibaar wasmiddel

  In België nam het aantal meldingen van kinderen die per ongeluk vloeibaar wasmiddel binnen kregen de laatste jaren fors toe. In 2013 waren er dat 198, wat 32 procent meer is dan in 2012. Vooral het aantal ongelukken met liquid caps, capsules van oplosbaar folie gevuld met vloeibaar wasmiddel die rechtstreeks in de trommel van de wasmachine geplaatst worden, neemt fors toe.