Ook MSN gaat voor een groenere en duurzamere wereld

 • Groen
In de kijker
Afval verminderen op het werk
Afval verminderen op het werk

Hierbij een aantal tips om uw afval op het werk te verminderen: Verkies zowel op kantoor als thuis e-mail boven fax of de post. Druk alleen bladzijden af die u echt nodig hebt en gebruik de recto-versofunctie van uw printer.

Green
Ecosia
Ecosia

Ecosia is een eco-vriendelijke internet zoekmachine, ondersteund door Yahoo, Bing en het Wereld Natuur Fonds. Het werkt zoals elke andere zoekmachine, maar het grote verschil is dat Ecosia minimaal 80% van de inkomsten doneert aan een project van het WNF om het regenwoud te beschermen.

Het Weer

Legend

Ook interessant
 • air qualityHoe zuiver is de lucht in jouw straat?

  Ieder uur geeft Eye on Earth je een update over de luchtkwaliteit in 32 verschillende Europese landen. Probeer het zelf uit en zoek hier even je straat en huis op.

 • groenHoeveel CO2 stoot jouw wagen uit?

  Bereken de CO2-uitstoot van uw wagen in de atmosfeer en neutraliseer uw impact op het milieu door deel te nemen aan de CO2logic-projecten voor vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide.

 • ecoHoe eco-bewust ben jij?

  Ben jij een Kyoto-held? Of een milieu-analfabeet? Beantwoord twaalf vragen en MSN vertelt het jou

 • waterHou de waterkwaliteit (mee) in het oog

  Wie op mooie en vooral warme zomerdagen een frisse duik wil nemen, springt best niet zomaar overal het water in. De waterkwaliteit van waterlopen, zwemwijvers, openbare stranden, rivieren, ... is niet altijd optimaal. Dankzij de site Eye on Earth, een initiatief van Microsoft en het Europese milieu-agentschap, kan je een en ander snel en eenvoudig nagaan. Je kan bovendien ook zelf commentaren achterlaten om op die manier de database te verfijnen.

Wetenschap
 • Er was geen significant verschil tussen de groepen die met muziek studeerden en de controlegroep.Studeren lukt niet beter met muziek (maar ook niet slechter)

  Geeft klassieke muziek een boost aan je geheugen als je woordjes moet stampen? En zorgt popmuziek daarentegen voor afleiding, en dus voor mindere prestaties tijdens de examens? Geen van beide, besluiten onderzoekers van de universiteit van Zürich.

 • Tamiflu, één van de zogenaamde griepremmers.Griepremmer Tamiflu werkt niet

  De griepremmer Tamiflu beschermt niet tegen ernstige complicaties van de griep, en remt de verspreiding van het griepvirus niet af.

 • Laat invoegen heeft drie voordelen. Foto: Imageglobe Ritsen: is laat invoegen beter?

  Vanaf 1 maart moeten alle Belgen verplicht ritsen. Wie het niet doet, riskeert een boete van 55 euro, waarschuwt het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). Waarom is laat invoegen – tot aan de wegblokkade rijden en dan invoegen – beter? Netwerkingenieur Wouter Rogiest (UGent) laat er zijn licht over schijnen.

 • Malariamug. Foto: Imageglobe Nazi’s wilden muggen inzetten als biologisch wapen

  De Nazi's onderzochten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog of ze malariamuggen konden inzetten als biologisch wapen.