http://www.co2logic.be/
14/3/2011 08:40 | Door climate team, http://www.co2logic.be/

Martin’s Hotels reduceert en compenseert de CO2-emissies van residentiële seminaries

Martin’s Hotels reduceert en compenseert de CO2-emissies van de residentiële seminaries georganiseerd in zijn 11 hotels en biedt zo CO2 Neutrale seminaries aan. In het kader van zijn globale programma van duurzame ontwikkeling ‘Tomorrow needs today’ (www.tomorrow-needs-today.com) heeft Martin’s Hotels een aanbieding voor een residentieel seminarie CARBON ZERO (CO2-neutraal) ontwikkeld.


today needs tomorrow

today needs tomorrow

Op vlak van duurzame ontwikkeling bestaan er voor de hotelgroep immers 4 belangrijke princiepsassen: klanten, personeel, humanitaire & rechtvaardige acties en de planeet. Voor de planeet heeft de hotelgroep een duidelijke visie: de CO2-emissies berekenen en verminderen voor alle hotels, restaurants, de welness en de kantoren. Dit is volop bezig!

Uiteraard zijn er steeds emissies die onvermijdbaar zijn.

Martin’s Hotels heeft daarom beslist om het deel onvermijdbare CO2-emissies, die momenteel niet kunnen worden verminderd, te compenseren. Een voorbeeld hiervan is de CO2-uitstoot voor de organisatie van de residentiële seminaries in zijn 11 hotels, meer bepaald voor meer dan 700 kamers en meer dan 70 vergaderzalen van 10 tot 1000 personen.

Martin’s Hotels compenseert deze CO2-emissies voor alle residentiële seminaries in zijn hotels zonder aan de waaier van mogelijkheden te raken (team-building, kick-off, congres,..) en zonder het verhogen van zijn prijzen. Deze nieuwe benadering laat ondernemingen toe hun ecologische voetafdruk te verminderen, een krachtdadig signaal te geven en hun personeel te sensibiliseren.

Meer informatie : www.martinshotels.com

Skype
0Opmerking

meer artikels

  • Bartel Van Riet

    Bartel zal door zijn tocht langs de zeven natuurwonderen een bepaalde hoeveelheid CO2 uitstoten, niet in het minst door het transport van het ene continent naar het andere. Daarom schakelt hij de hulp in van een klimaatadviesbureau, dat hem zal vertellen hoeveel zijn CO2-uitstoot bedroeg. Achteraf zal Bartel die uitstoot helemaal compenseren.

  • Op 8 September vertrekken avonturiers Bert Poffé en Dirk Michiels, na eens intense voorbereiding van meer dan 6 maanden, naar Finland voor hun INARI CANOEING & HIKING EXPEDITION 2012. Gedurende3 weken zullen zij met hun ALLY kano Het grootste meer van Lapland omcirkelen en hun lange kano-dagen afwisselen met exploratietochten.

  • Bij de organisatie van beurzen en events zijn het transport en de verplaatsingen van bezoekers van de beurzen de belangrijkste bron van CO2-uitstoot. Daarom besliste Tour & Taxis om de klimaatimpact hiervan verder onder handen te nemen. Tour & Taxis werkt samen met CO2logic om CO2-compensatie in de parkingtickets van de bezoekers te integreren.

  • Een nieuwe studie gedirigeerd door onderzoekers van de Universiteit van Washington is tot de conclusie gekomen dat de productie van melk bij melkkoeien op bepaalde plaatsen in de VS dramatisch zal dalen door de klimaatsverandering. De onderzoekers toonden aan dat koeien, zoals mensen, gevoelig zijn voor warmtestress. In bepaalde warme en onaangename toestanden moeten koeien hun lichaamsbronnen gebruiken voor het afkoelen, hierdoor kunnen ze minder energie besteden aan melkproductie.

  • In dit informatietijdperk zouden we kunnen denken dat geen enkele legende nog een kans op overleven heeft. Nochtans leiden verkeerde interpretaties ook vandaag nog tot stadslegendes die schadelijk zijn voor de gezondheid van de planeet. Laten we komaf maken met die overbodige heersende opvattingen!

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.