http://www.co2logic.be/
09/3/2012 08:45 | Door climate team, http://www.co2logic.be/

Doe mee aan Earth Hour op 31 maart 2012

Op 31 maart 2012 is het weer Earth Hour, de grootste actie voor het klimaat ter wereld. Met Earth Hour wil WWF de wereld aanzetten tot actie in de strijd tegen de klimaatverandering. Dit jaar roept WWF iedereen op om over te schakelen naar groene energie. Dat kan door je in te schrijven op www.wwf.be/earthhour .


Earth Hour

Earth Hour

Dit jaar staat Earth Hour in het teken van hernieuwbare energie. Eén van de belangrijkste manieren om onze CO2-uitstoot te verlagen is immers massaal overschakelen naar hernieuwbare energievormen. Een keuze die, dankzij de vrijmaking van de energiemarkt, iedereen vandaag zelf kan maken. WWF wil u helpen bij het overstappen naar groene energie. Hoe we dat doen, kan je vanaf 17 februari lezen op www.wwf.be/earthhour .

's Werelds grootste actie

Earth Hour is de grootste actie voor het klimaat ter wereld. Meer nog: het is de grootste wereldwijde actie tout court. Net zoals vorig jaar zullen weer honderdduizenden Belgen hun lichten doven gedurende een uur. WWF vraagt dat ze meer doen. Zoals overschakelen naar een energieleverancier van groene energie. Want de gevolgen van de klimaatverandering worden elk jaar zichtbaarder.

Een beetje geschiedenis. Alles is begonnen in 2006 in Sydney. WWF Australië had toen het lumineuze idee om te mensen te vragen gedurende één uur alle lichten te doven en daarmee aan te tonen dat iedereen zijn steentje kan bijdragen in de strijd tegen de klimaatverandering. Een jaar later deden reeds 2,2 miljoen mensen en meer dan 2 000 bedrijven mee aan de actie in Sydney. In 2008 waren dat al 500 miljoen mensen, verspreid over 400 steden in 35 landen. In 2011 zagen we dankzij Earth Hour hoe honderden miljoenen mensen in meer dan 135 landen gedurende een uur het licht uit deden. In België alleen namen 750.000 families deel aan de actie. 324 steden en gemeenten en 671 bedrijven.

Een leefbare planeet nalaten

Earth Hour wordt georganiseerd door WWF, met vijf miljoen leden en kantoren in meer dan 100 landen één van de grootste en meest ervaren onafhankelijke natuurbehoud organisaties ter wereld. De missie van WWF is het nalaten van een leefbare planeet aan de toekomstige generaties waar mens en natuur in harmonie kunnen samenleven.  Om dat doel te realiseren kan iedereen zijn steentje bijdragen. Earth Hour is het ene moment op het jaar wanneer heel de wereld samenspant voor hetzelfde doel. Niet te missen dus. 

Meer informatie op www.wwf.be/earthhour.

Skype
0Opmerking

meer artikels

  • Bartel Van Riet

    Bartel zal door zijn tocht langs de zeven natuurwonderen een bepaalde hoeveelheid CO2 uitstoten, niet in het minst door het transport van het ene continent naar het andere. Daarom schakelt hij de hulp in van een klimaatadviesbureau, dat hem zal vertellen hoeveel zijn CO2-uitstoot bedroeg. Achteraf zal Bartel die uitstoot helemaal compenseren.

  • Op 8 September vertrekken avonturiers Bert Poffé en Dirk Michiels, na eens intense voorbereiding van meer dan 6 maanden, naar Finland voor hun INARI CANOEING & HIKING EXPEDITION 2012. Gedurende3 weken zullen zij met hun ALLY kano Het grootste meer van Lapland omcirkelen en hun lange kano-dagen afwisselen met exploratietochten.

  • Bij de organisatie van beurzen en events zijn het transport en de verplaatsingen van bezoekers van de beurzen de belangrijkste bron van CO2-uitstoot. Daarom besliste Tour & Taxis om de klimaatimpact hiervan verder onder handen te nemen. Tour & Taxis werkt samen met CO2logic om CO2-compensatie in de parkingtickets van de bezoekers te integreren.

  • Een nieuwe studie gedirigeerd door onderzoekers van de Universiteit van Washington is tot de conclusie gekomen dat de productie van melk bij melkkoeien op bepaalde plaatsen in de VS dramatisch zal dalen door de klimaatsverandering. De onderzoekers toonden aan dat koeien, zoals mensen, gevoelig zijn voor warmtestress. In bepaalde warme en onaangename toestanden moeten koeien hun lichaamsbronnen gebruiken voor het afkoelen, hierdoor kunnen ze minder energie besteden aan melkproductie.

  • In dit informatietijdperk zouden we kunnen denken dat geen enkele legende nog een kans op overleven heeft. Nochtans leiden verkeerde interpretaties ook vandaag nog tot stadslegendes die schadelijk zijn voor de gezondheid van de planeet. Laten we komaf maken met die overbodige heersende opvattingen!

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.