UNIZO
05/3/2010 03:46

Aantal zelfstandigen in bijberoep fors toegenomen

Aantal zelfstandigen in bijberoep fors toegenomen


Het aantal zelfstandigen in bijberoep is op vier jaar tijd met 21% gestegen, van 163.772 in 2004 naar 199.650 in 2008. In dezelfde periode bleef de toename van het aantal zelfstandigen in hoofdberoep met 3% wel beperkt.

Uit de studie blijkt dat vele zelfstandigen in bijberoep beginnen in de hoop er op een dag van te kunnen leven, maar dat ze daar niet in slagen. Dat schrijven Le Soir en l'Echo vrijdag op basis van een studie van de Franstalige ondernemersorganisatie UCM (Union des classes moyennes).

Voor ze zelfstandig in bijberoep worden, zegt 17% zijn voornaamste bezigheid te willen stopzetten, maar eens de zelfstandige activiteit gelanceerd, heeft nog maar 10 procent die ambitie.

Er worden diverse redenen aangehaald om als zelfstandige in bijberoep te beginnen: extra inkomen (64%), een hobby verzilveren (37%), een professionele ervaring rijker worden (29%), of nog anticiperen op mogelijk jobverlies (18%).

0Opmerking

meer artikels

 • Ratingbureau Moody's heeft vrijdag de kredietstatus van Groot-Brittannië gehandhaafd op Aa1. Volgens Moody's zorgt de overwinning van het nee-kamp na het referendum over de Schote onafhankelijkheid ervoor dat het institutioneel en budgettair kader van het land behouden kan worden.

 • Op de voormalige site van Alken-Maes in Waarloos (Kontich) is het nieuwe bedrijventerrein Elzenbroek officieel in gebruik genomen. Het 2,5 hectare grote terrein kan in totaal 25 kmo's huisvesten en dat moet op termijn zowat 100 arbeidsplaatsen opleveren. Op dit moment hebben 9 bedrijven al een van de loodsen aangekocht. Het hele project heeft om en bij de 5 miljoen euro gekost, zo laat ontwikkelaar Global Estate Group weten in een persbericht.

 • Termont dreigt met jurdische stappen tegen afschakelplan

  De stad Gent dreigt met juridische stappen tegen het afschakelplan opgesteld in opdracht van de regering. Dat zegt burgemeester Daniël Termont. Gent voelt zich benadeeld door het afschakelplan, vooral omdat 180 havenbedrijven zonder stroom dreigen te vallen.

 • Aandeel Alibaba schiet omhoog

  Het Chinese internetbedrijf Alibaba heeft zijn introductie aan de beurs in New York glansrijk doorstaan. De eerste aandelen werden ruim 2 uur na de openingsbel op Wall Street voor 92,70 dollar verhandeld, ruim 36 procent boven de introductiekoers.

 • "Financiële kennis vrouwen ondermaats"

  De financiële kennis van vrouwen, en van zaakvoersters in het bijzonder, is ondermaats. Dat blijkt uit bevragingen door Markant. De netwerkorganisatie voor vrouwen gaat daarom de komende twee jaar de financiële kennis van vrouwen bijspijkeren via opleidingen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.