UNIZO
05/3/2010 03:46

Aantal zelfstandigen in bijberoep fors toegenomen

Aantal zelfstandigen in bijberoep fors toegenomen


Het aantal zelfstandigen in bijberoep is op vier jaar tijd met 21% gestegen, van 163.772 in 2004 naar 199.650 in 2008. In dezelfde periode bleef de toename van het aantal zelfstandigen in hoofdberoep met 3% wel beperkt.

Uit de studie blijkt dat vele zelfstandigen in bijberoep beginnen in de hoop er op een dag van te kunnen leven, maar dat ze daar niet in slagen. Dat schrijven Le Soir en l'Echo vrijdag op basis van een studie van de Franstalige ondernemersorganisatie UCM (Union des classes moyennes).

Voor ze zelfstandig in bijberoep worden, zegt 17% zijn voornaamste bezigheid te willen stopzetten, maar eens de zelfstandige activiteit gelanceerd, heeft nog maar 10 procent die ambitie.

Er worden diverse redenen aangehaald om als zelfstandige in bijberoep te beginnen: extra inkomen (64%), een hobby verzilveren (37%), een professionele ervaring rijker worden (29%), of nog anticiperen op mogelijk jobverlies (18%).

0Opmerking

meer artikels

 • Mobiele applicatie voor taxi's in Brussel gelanceerd

  Sinds 22 april kan in Brussel een taxi besteld worden via de mobiele applicatie eCab, die al langer bestaat in het Franse Parijs. De Brusselse taxicentrale Taxi Verts sloot zich daarvoor aan bij het initiatief van Europese marktleider Taxis G7, die eind 2012 met de ontwikkeling startte, zo klinkt het donderdag in een persbericht. De applicatie kan gratis gedownload worden via Google Play voor Android-toestellen en via de App Store van Apple.

 • Minder winterbestemmingen op Zaventem, meer op Charleroi

  De lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair gaat deze winter vanuit Charleroi twee nieuwe bestemmingen aanvliegen: Boedapest en Praag. Vanop Zaventem worden er deze winter negen bestemmingen aangevlogen - nu zijn er dat nog tien. Dat kondigde de maatschappij donderdag aan in een persbericht.

 • Orange spreekt met zakenbank over verkoop meerderheidsbelang in Mobistar

  De Franse telecomgroep Orange heeft enkele weken geleden contact opgenomen met een Belgische zakenbank, om "alle opties te bestuderen" over Oranges meerderheidsaandeel in Mobistar. Orange heeft een belang van 52,9 procent in dochteronderneming Mobistar. Dat schrijft Le Soir donderdag in haar avondeditie. De rest van het kapitaal is op de beurs genoteerd.

 • Vlaamse Beleggersfederatie herlanceert voorstel tot compensatie Arco-coöperanten

  De Vlaamse Beleggersfederatie (VFB) heeft donderdag haar voorstel tot compensatie voor alle Arco- en Dexia-aandeelhouders geherlanceerd. Het Grondwettelijk Hof heeft de netelige kwestie over de staatswaarborg voor de Arco-coöperanten donderdag over de verkiezingen getild, waarmee dit dossier volgens het VFB op de tafel van de regeringsonderhandelaars zal komen. De beleggersfederatie hoopt dat die oor hebben naar haar suggesties.

 • Sanoma verkoopt Hongaarse mediatak

  Het Finse mediaconcern Sanoma verkoopt zijn Hongaarse activiteiten aan de investeerder Central Group in dat land. De transactie betekent het vertrek van Sanoma uit de Hongaarse markt. Dat meldt het bedrijf, dat in België onder meer Feeling, Flair, Libelle en Story uitgeeft en voor 33 procent eigenaar is van De Vijver Media, dat boven productiehuis Woestijnvis, weekblad Humo en SBS Belgium (televisiezenders Vier en Vijf) staat.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.