UNIZO
15/3/2010 10:47

'Langer werken stimuleren, voor én na 65'

'Langer werken stimuleren, voor én na 65'


UNIZO reageert positief op de voorstellen van premier Leterme om langer werken niet langer te straffen maar te stimuleren. 'Maar ook vroeger uittreden moet (financieel) ontmoedigd worden. Enkel dan zullen voldoende  mensen langer bijdragen aan de onze sociale zekerheid', waarschuwt UNIZO.

werken na pensioen home'We leven langer; willen we dus onze pensioenen in de toekomst veiligstellen, dan moeten we langer aan de slag blijven', vat UNIZO-topman Karel Van Eetvelt de grote uitdaging samen. UNIZO verwijst ook naar de andere kant van de medaille: 'Ook vroeger uittreden moet (financieel) ontmoedigd worden. Enkel dan zullen voldoende mensen langer bijdragen aan de onze sociale zekerheid om die veilig te stellen de komene jaren en decennia', waarschuwt UNIZO.

De ondernemersorganisatie dringt ook aan op een rationalisering van de mogelijkheden tot vervroegde uittreding. 'De excessen daaruit snoeien zou al veel helpen maar vergt moedige maatregelen.'

UNIZO verwijst onder meer naar de recent besliste verhoging van de werkgeversbijdrage voor brugpensioenen. Die houdt in dat werkgevers meer moeten betalen. Werknemers die het brugpensioen aanvragen, blijven echter ongemoeid. 'Dat soort halfslachtige maatregelen zullen het probleem niet oplossen', besluit UNIZO.

7Opmerking
15 apr 2010 08:55
avatar

Dat de "HEREN" in Brussel maar eens beginnen. Een normaal loon, een volledige loopbaan 45 jaar, niet aanwezig in het halfrond= geen loon. Alle voordelen belasten gelijk de gewone werknemers en zo zijn er vele mogelijkheden om die geldwolven aan banden te leggen.

13 apr 2010 20:01
avatar

En werkloosheid wat gaat daarmee gebeuren als oudere mensen langer zullen werken.

Bedoeling was toch dat ouderen op pensioen gingen en jongeren hun plaats innamem.

Dat hebben ze ons toch zo verteld om een deel van onze maandsalaris aftenemen.

Waarom willen ze nu de spelregels breken?

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Er zijn in de eerste zes maanden van dit jaar al ruim 900.000 toeristen uit België naar Spanje gereisd. Dat is liefst 21 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Spaanse ministerie van Toerisme. Het volledige buitenlandse toerisme in Spanje groeide met 7,3 procent.

 • Eurolanden hebben schuld van meer dan 9.000 miljard euro

  De staatsschuld van de eurolanden is op het einde van het eerste kwartaal boven de 9.000 miljard euro gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Uitgedrukt in procent van het bruto binnenlands product gaat het om 93,9 procent. De Belgische schuld steeg naar 105,1 procent van het bbp oftewel 404,25 miljard euro.

 • China strooit met kredieten in Zuid-Amerika

  China bouwt zijn invloed in Zuid-Amerika uit. Tijdens een rondreis in het continent heeft president Xi Jinping voor miljarden aan leningen toegezegd. Peking verzekert zich op die manier van een blijvende bevoorrading met grondstoffen.

 • Beurswaarde Russische bedrijven verdampt

  De inmenging van president Vladimir Poetin in Oekraïne heeft Rusland een stevige strop op de financiële markten bezorgd. Sinds de annexatie van de Krim eind februari is de beursgraadmeter Micex in Moskou ruim 4 procent gedaald, waarbij omgerekend circa 21 miljard euro aan beurswaarde in rook op ging.

 • Mooie winst voor Nikkei

  In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, boekte de effectenbeurs vandaag een mooie winst. Beleggers schoven de zorgen over de gespannen verhoudingen tussen Rusland en het Westen even van zich af. Ook werd uitgekeken naar het cijferseizoen, dat deze week in Japan begint. De Nikkei eindigde 0,8 procent in de plus op 15.343,28 punten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.