UNIZO
15/3/2010 07:31

Huisgemaakte lasagne met bijsluiter

Huisgemaakte lasagne met bijsluiter


De eenmaking van Europa is een proces dat enorm veel kansen heeft geschapen voor onze KMO’s.

Nochtans bestond er bij veel van de huidige begunstigden indertijd veel koudwatervrees. Er was vrees voor concurrentieverstoring, klantenverlies, dumping, …

De realiteit is dat er zich nieuwe markten openden voor onze KMO’s, getuige daarvan de sterk gestegen internationalisering.

Toch heeft Europa nog steeds te kampen met een dwingend imago. Anonieme regels die vanuit Brussel of Straatsburg worden opgelegd. Dat maakt van Europa de favoriete pispaal van nationale politici. “Het moet van Europa”.

Dat is vaak onterecht. Af en toe schiet Europa zichzelf echter in de voet. Zoals nu. De Europese Commissie wil verplichten dat de letters op voedseletiketten minimum 3millimeter groot zijn. 

Met alle info die een voedseletiket momenteel moet bevatten, betekent dit dat het zal gaan om echte bijsluiters, zoals bij geneesmiddelen.

U gaat naar uw vertrouwde buurtwinkel een vers bereide lasagna halen: een bijsluiter met alle info die u wil of niet wil weten. Want ja, de bijsluiter zou er ook komen voor ambachtelijk bereide gerechten.

Op momenten zoals deze moeten we rekenen op het gezonde verstand van onder meer onze Belgische Europarlementsleden om deze wereldvreemde regeling naar de prullenmand te verwijzen.


0Opmerking

meer artikels

 • Gasnetbeheerder Fluxys heef zijn belang in de geplande Trans Adriatic Pipeline verhoogd van 16 tot 19 procent. Samen met de Spaanse gasnetbeheerder Enagas neemt Fluxys de participatie over van de energiebedrijven Total en E.On in de pijpleiding die van de Turks-Griekse grens door Griekenland en Albanië naar Zuid-Italië zal lopen via de Adriatische Zee.

 • Alle autobrandstoffen en stookolie woensdag beetje goedkoper

  De maximumprijs van alle autobrandstoffen en stookolie gaat morgen omlaag. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie vandaag.

 • Terwijl het Arco-dossier bij de federale onderhandelaars opnieuw op de tafel ligt, voert de belangenorganisatie ­Deminor de druk nog wat op. De Standaard schrijft dat Deminor een ­gerechts­procedure begint namens enkele duizenden Arco-coöperanten met het oog op het bekomen van een schadevergoeding. Vanmiddag zet het zijn strategie uiteen.

 • Exportmotor van Vlaanderen sputtert

  De Vlaamse export is in de eerste zes maanden van dit jaar tot 147,01 miljard euro gedaald, een daling van 0,18 procent ten opzichte van de eerste 6 maanden van 2013. Dat blijkt uit gegevens van Vlaams minister van Buitenlands Beleid Geert Bourgeois (N-VA), zo schrijft De Tijd vandaag.

 • E.on wil Limburgse steenkoolcentrale kwijt

  Het Duitse energieconcern E.on wil geen geld meer stoppen in de ombouw van de steenkoolcentrale Genk-Langerlo tot de grootste biomassacentrale van het land. Dat is niet alleen slecht nieuws voor de reductie van de CO2-uitstoot in Vlaanderen. De onzekerheid over de toekomst van de centrale is een zorg erbij voor de Belgische stroomvoorziening. Dat staat in De Standaard vandaag.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.