UNIZO
16/4/2010 09:51

Werken A12 zijn begonnen

Werken A12 zijn begonnen


Automobilisten die de A12 nemen, houden best rekening met mogelijke verkeershinder. Sinds maandag 19 april zijn er werken in Wilrijk. 

Lees hier ook het volledig overzicht van alle wegenwerken vanaf april 2010.
A12 ikeaIn eerste instantie wordt een nieuwe toerit aangelegd van de zijbaan (N177) naar de A12 richting Antwerpen ter hoogte van Ikea, zodat het verkeer daar nog het viaduct kan oprijden. 

Deze ingreep moet de doorstroming van het openbaar vervoer verbeteren, alsook de doorstroming op het verderop gelegen VII Olympiadekruispunt. Deze aanleg vereist ook aanpassingen op de A12. De bestaande afrit van de A12 naar de zijbaan (N177) richting Boom ter hoogte van de nv Cardoen wordt achterwaarts (dwz. dichter richting lichten Atlas Copco/Antwerpen) verplaatst.

Tesamen met deze werken wordt het kruispunt Atomiumlaan/Terbekehofdreef heringericht. In een eerste fase wordt er gewerkt in de rijrichting Brussel, vanaan het einde van de viaduct tot aan het kruispunt Atomiumlaan. Het verkeer zal telkens gebruik kunnen maken van 2 rijbanen op de A12 en 2 rijbanen op de N177, weliswaar met de nodige verschuivingen van de rijstroken.

Vervolgens wordt dan de A12 en de toerit van de N177 naar de A12 ter hoogte van Ikea, rijrichting Antwerpen, aangelegd. In beide rijrichtingen zal het verkeer beschikken over twee rijbanen op de A12 en twee rijbanen op de N177. Deze werken zullen eind juni klaar zijn. De juiste startdatum voor de rioleringswerken is nog niet gekend, die hangt nog af van de besprekingen met de nutsmaatschappijen die momenteel volop lopen. Wat al wel zeker is, is dat deze werken ten vroegste na het bouwverlof zullen starten.
A12 alg

Alle actuele info leest u ook op www.unizo.be/antwerpen-mechelen, onder de rubriek mobiliteit in uw regio. Heeft u bijkomende vragen, dan kan u altijd terecht bij Els Cools, bereikbaarheidsadviseur van UNIZO.
mail:els.cools@unizo.be
gsm: 0488/28 65 09

0Opmerking

meer artikels

 • De Brusselse beurs was dinsdag in de ban van Ageas. De opvolger van Fortis kreeg na een uitspraak van een Nederlandse rechter een klap van 7,58 procent. Hij zorgde er dan ook voor dat de Bel20-index 0,23 procent lager moest tot 3.155,16 punten, ondanks een vooruitgang van twaalf van de twintig waarden in de elitekorf.

 • Aandeel Ageas zakt meer dan 18 procent

  Het aandeel van Ageas kreeg dinsdag zware klappen na de uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam, die bepaalde dat de verzekeraar mogelijk een schadevergoeding zal moeten betalen aan de Fortis-aandeelhouders voor misleiding in 2008. Het aandeel stond omstreeks 15.30 uur meer dan 18 procent lager.

 • In 2001 kreeg Argentinië te maken met een van de grootste landenfaillissementen in de geschiedenis. Nu, dertien jaar later, stevent het Zuid-Amerikaanse land opnieuw af op een ingrijpend bankroet. De schuldeisers, agressieve Amerikaanse hedgefunds, hebben het land in het nauw gedreven. Dinsdag staat nieuw overleg gepland in New York. Als er geen akkoord bereikt wordt, is de kans groot dat ratingbureaus de tweede grootste economie van Zuid-Amerika donderdag als wanbetaler classificeren.

 • Amerikaans consumentenvertrouwen op hoogste peil in bijna zeven jaar

  Het vertrouwen van de Amerikaanse consument is deze maand fors toegenomen. De vertrouwensindex, die de visie op de economie de komende zes maanden weerspiegelt, bereikte met 90,9 de hoogste stand sinds oktober 2007. Dat maakt het onderzoeksbureau Conference Board dinsdag bekend.

 • Winst en omzet Pfizer gedaald

  Pfizer, het grootste farmaconcern van de Verenigde Staten, is in het afgelopen kwartaal op een nettowinst uitgekomen van 2,9 miljard dollar (2,1 miljard euro). Dat maakte Pfizer, dat eerder dit jaar nog tevergeefs probeerde om zijn Britse branchegenoot AstraZeneca over te nemen, vandaag bekend. Met de vandaag gepubliceerde resultaten presteert het bedrijf toch nog beter dan verwacht.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.