UNIZO
16/4/2010 09:51

Werken A12 zijn begonnen

Werken A12 zijn begonnen


Automobilisten die de A12 nemen, houden best rekening met mogelijke verkeershinder. Sinds maandag 19 april zijn er werken in Wilrijk. 

Lees hier ook het volledig overzicht van alle wegenwerken vanaf april 2010.
A12 ikeaIn eerste instantie wordt een nieuwe toerit aangelegd van de zijbaan (N177) naar de A12 richting Antwerpen ter hoogte van Ikea, zodat het verkeer daar nog het viaduct kan oprijden. 

Deze ingreep moet de doorstroming van het openbaar vervoer verbeteren, alsook de doorstroming op het verderop gelegen VII Olympiadekruispunt. Deze aanleg vereist ook aanpassingen op de A12. De bestaande afrit van de A12 naar de zijbaan (N177) richting Boom ter hoogte van de nv Cardoen wordt achterwaarts (dwz. dichter richting lichten Atlas Copco/Antwerpen) verplaatst.

Tesamen met deze werken wordt het kruispunt Atomiumlaan/Terbekehofdreef heringericht. In een eerste fase wordt er gewerkt in de rijrichting Brussel, vanaan het einde van de viaduct tot aan het kruispunt Atomiumlaan. Het verkeer zal telkens gebruik kunnen maken van 2 rijbanen op de A12 en 2 rijbanen op de N177, weliswaar met de nodige verschuivingen van de rijstroken.

Vervolgens wordt dan de A12 en de toerit van de N177 naar de A12 ter hoogte van Ikea, rijrichting Antwerpen, aangelegd. In beide rijrichtingen zal het verkeer beschikken over twee rijbanen op de A12 en twee rijbanen op de N177. Deze werken zullen eind juni klaar zijn. De juiste startdatum voor de rioleringswerken is nog niet gekend, die hangt nog af van de besprekingen met de nutsmaatschappijen die momenteel volop lopen. Wat al wel zeker is, is dat deze werken ten vroegste na het bouwverlof zullen starten.
A12 alg

Alle actuele info leest u ook op www.unizo.be/antwerpen-mechelen, onder de rubriek mobiliteit in uw regio. Heeft u bijkomende vragen, dan kan u altijd terecht bij Els Cools, bereikbaarheidsadviseur van UNIZO.
mail:els.cools@unizo.be
gsm: 0488/28 65 09

0Opmerking

meer artikels

  • Microsoft heeft de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar licht zien afnemen tot 20,4 miljard dollar (14,8 miljard dollar). De nettowinst nam met 6,5 procent af tot 5,7 miljard dollar. Dat maakte het software- en technologieconcern donderdag bekend.

  • De Ombudsman van de Verzekeringen heeft vorig jaar 4.364 klachten ontvangen. Het gaat om een stijging met 6 pct ten opzichte van 2012 (4.119). Dat blijkt donderdag uit het jaarverslag 2013. In 2011 ontving de Ombudsman nog 4.096 klachten.

  • De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) reikte donderdagavond de Real Estate Awards uit, "oftewel de Oscars van de vastgoedsector". De award voor Vastgoedondernemer van het Jaar ging naar Thomas Valkeniers van Pajota, laat het CIB donderdag weten in een persbericht.

  • Mobiele applicatie voor taxi's in Brussel gelanceerd

    Sinds 22 april kan in Brussel een taxi besteld worden via de mobiele applicatie eCab, die al langer bestaat in het Franse Parijs. De Brusselse taxicentrale Taxi Verts sloot zich daarvoor aan bij het initiatief van Europese marktleider Taxis G7, die eind 2012 met de ontwikkeling startte, zo klinkt het donderdag in een persbericht. De applicatie kan gratis gedownload worden via Google Play voor Android-toestellen en via de App Store van Apple.

  • Minder winterbestemmingen op Zaventem, meer op Charleroi

    De lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair gaat deze winter vanuit Charleroi twee nieuwe bestemmingen aanvliegen: Boedapest en Praag. Vanop Zaventem worden er deze winter negen bestemmingen aangevlogen - nu zijn er dat nog tien. Dat kondigde de maatschappij donderdag aan in een persbericht.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.