UNIZO
16/4/2010 09:51

Werken A12 zijn begonnen

Werken A12 zijn begonnen


Automobilisten die de A12 nemen, houden best rekening met mogelijke verkeershinder. Sinds maandag 19 april zijn er werken in Wilrijk. 

Lees hier ook het volledig overzicht van alle wegenwerken vanaf april 2010.
A12 ikeaIn eerste instantie wordt een nieuwe toerit aangelegd van de zijbaan (N177) naar de A12 richting Antwerpen ter hoogte van Ikea, zodat het verkeer daar nog het viaduct kan oprijden. 

Deze ingreep moet de doorstroming van het openbaar vervoer verbeteren, alsook de doorstroming op het verderop gelegen VII Olympiadekruispunt. Deze aanleg vereist ook aanpassingen op de A12. De bestaande afrit van de A12 naar de zijbaan (N177) richting Boom ter hoogte van de nv Cardoen wordt achterwaarts (dwz. dichter richting lichten Atlas Copco/Antwerpen) verplaatst.

Tesamen met deze werken wordt het kruispunt Atomiumlaan/Terbekehofdreef heringericht. In een eerste fase wordt er gewerkt in de rijrichting Brussel, vanaan het einde van de viaduct tot aan het kruispunt Atomiumlaan. Het verkeer zal telkens gebruik kunnen maken van 2 rijbanen op de A12 en 2 rijbanen op de N177, weliswaar met de nodige verschuivingen van de rijstroken.

Vervolgens wordt dan de A12 en de toerit van de N177 naar de A12 ter hoogte van Ikea, rijrichting Antwerpen, aangelegd. In beide rijrichtingen zal het verkeer beschikken over twee rijbanen op de A12 en twee rijbanen op de N177. Deze werken zullen eind juni klaar zijn. De juiste startdatum voor de rioleringswerken is nog niet gekend, die hangt nog af van de besprekingen met de nutsmaatschappijen die momenteel volop lopen. Wat al wel zeker is, is dat deze werken ten vroegste na het bouwverlof zullen starten.
A12 alg

Alle actuele info leest u ook op www.unizo.be/antwerpen-mechelen, onder de rubriek mobiliteit in uw regio. Heeft u bijkomende vragen, dan kan u altijd terecht bij Els Cools, bereikbaarheidsadviseur van UNIZO.
mail:els.cools@unizo.be
gsm: 0488/28 65 09

0Opmerking

meer artikels

 • Apple verkoopt meer iPhones, Microsoft voelt overname Nokia

  Apple heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de verkoop van iPhones opnieuw flink zien stijgen. Ook de winst en omzet gingen omhoog. Bij collega-technologiebedrijf en historische concurrent Microsoft daalde de nettowinst in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar, onder meer als gevolg van de overname van de gsm- en smartphonetak van Nokia.

 • Barslecht rapport voor Barco

  Barco heeft in de eerste jaarhelft de bedrijfswinst (EBIT) en nettowinst met meer dan 65 procent zien dalen. De West-Vlaamse beeldvormingsspecialist behaalde van januari tot juni 498 miljoen euro omzet, of 16,7 procent minder dan in diezelfde periode een jaar eerder. Barco waarschuwde eerder deze maand al voor de slechte cijfers.

 • Kinepolis maakt intrede in Nederland

  Kinepolis neemt de groep Wolff-bioscopen over in Nederland, zo heeft de bioscoopketen dinsdag meegedeeld in een persbericht. Kinepolis doet daarmee zijn introductie op de Nederlandse markt. Met de overname is een bedrag van 16,8 miljoen euro gemoeid.

 • Brussels Airlines annuleert vier vluchten naar Tel Aviv

  Brussels Airlines heeft beslist om een vlucht naar de Israëlische hoofdstad Tel Aviv dinsdagavond niet te laten vertrekken. Ook woensdag worden drie vluchten geschrapt, zegt woordvoerder Geert Sciot. "We doen dit door de onduidelijkheid over de veiligheidssituatie ter plaatse", zegt hij. Ook Jetair annuleerde dinsdag een vlucht naar Tel Aviv, zo is vernomen van de woordvoerder.

 • Delta Airlines schort vluchten naar Tel Aviv op

  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta schort zijn vluchten naar de internationale luchthaven van Tel Aviv "tot nader order" op. Dinsdag werd een Delta-vlucht richting Israël met 290 mensen aan boord omgeleid naar Parijs na berichten over een raket of brokstukken ervan nabij de luchthaven, meldt de maatschappij.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.