UNIZO
16/4/2010 09:51

Werken A12 zijn begonnen

Werken A12 zijn begonnen


Automobilisten die de A12 nemen, houden best rekening met mogelijke verkeershinder. Sinds maandag 19 april zijn er werken in Wilrijk. 

Lees hier ook het volledig overzicht van alle wegenwerken vanaf april 2010.
A12 ikeaIn eerste instantie wordt een nieuwe toerit aangelegd van de zijbaan (N177) naar de A12 richting Antwerpen ter hoogte van Ikea, zodat het verkeer daar nog het viaduct kan oprijden. 

Deze ingreep moet de doorstroming van het openbaar vervoer verbeteren, alsook de doorstroming op het verderop gelegen VII Olympiadekruispunt. Deze aanleg vereist ook aanpassingen op de A12. De bestaande afrit van de A12 naar de zijbaan (N177) richting Boom ter hoogte van de nv Cardoen wordt achterwaarts (dwz. dichter richting lichten Atlas Copco/Antwerpen) verplaatst.

Tesamen met deze werken wordt het kruispunt Atomiumlaan/Terbekehofdreef heringericht. In een eerste fase wordt er gewerkt in de rijrichting Brussel, vanaan het einde van de viaduct tot aan het kruispunt Atomiumlaan. Het verkeer zal telkens gebruik kunnen maken van 2 rijbanen op de A12 en 2 rijbanen op de N177, weliswaar met de nodige verschuivingen van de rijstroken.

Vervolgens wordt dan de A12 en de toerit van de N177 naar de A12 ter hoogte van Ikea, rijrichting Antwerpen, aangelegd. In beide rijrichtingen zal het verkeer beschikken over twee rijbanen op de A12 en twee rijbanen op de N177. Deze werken zullen eind juni klaar zijn. De juiste startdatum voor de rioleringswerken is nog niet gekend, die hangt nog af van de besprekingen met de nutsmaatschappijen die momenteel volop lopen. Wat al wel zeker is, is dat deze werken ten vroegste na het bouwverlof zullen starten.
A12 alg

Alle actuele info leest u ook op www.unizo.be/antwerpen-mechelen, onder de rubriek mobiliteit in uw regio. Heeft u bijkomende vragen, dan kan u altijd terecht bij Els Cools, bereikbaarheidsadviseur van UNIZO.
mail:els.cools@unizo.be
gsm: 0488/28 65 09

0Opmerking

meer artikels

 • Directie Lunch Garden vindt staking onbegrijpelijk

  De directie van restaurantketen Lunch Garden heeft weinig begrip voor de 24-urenstaking van vandaag. "Er is afgesproken om opnieuw te praten, de datums hiervoor zijn geprikt", zegt algemeen directeur Annick Van Overstraeten.

 • Poetin steunt uitbreiding Shell in Rusland

  De Russische president Vladimir Poetin staat achter uitbreidingsplannen van Shell in Rusland. Dat heeft hij vrijdag gezegd tijdens een ontmoeting met topman Ben van Beurden van de Nederlands-Britse oliegigant.

 • Geen vennootschapsbelasting voor Nederlandse zeehavens

  De Nederlandse regering ziet voorlopig af van het plan om de vijf zeehavens in het land vennootschapsbelasting op te leggen. Volgens de Nederlandse staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën is daartoe besloten omdat concurrerende havens in de Europese Unie ook niet of nauwelijks winstbelasting betalen. Eerder dit jaar was er nog heisa over "overheidssteun" voor Vlaamse havens.

 • Vreg ziet nog lange weg te gaan voor Vlaamse distributienettarieven

  De Vlaamse energieregulator Vreg ontkent vrijdag dat nieuwe distributienettarieven zonder enig probleem zouden kunnen worden vastgesteld vanaf 1 juli 2014. Ze reageert daarmee op een artikel in de krant De Tijd, waar de woordvoerder van minister Freya Van Den Bossche beweert dat het 'een kwestie van weken' is opdat de Vreg tegen 1 juli klaar kan staan. "De overdracht van de bevoegdheid naar Vlaanderen is inderdaad in orde", reageert André Pictoel van de Vreg. Maar hij wijst erop dat het Vlaams parlement geen eigen regelgevend kader heeft uitgewerkt, zodat er een methodologisch vacuüm dreigt.

 • De socialistische vakbond heeft een stakingsaanzegging ingediend voor hotelketen NH Hotels. Ze protesteert daarmee tegen het uitbesteden van de schoonmaak, zo maakt de Brusselse ABVV-secretaris Christian Bouchat bekend. "De stakingsaanzegging geldt voor het hele land", luidt het. NH Hotels telt 10 vestigingen, vooral in de grootsteden. Wanneer de aanzegging afloopt, is niet bekend.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.