UNIZO
16/4/2010 09:51

Werken A12 zijn begonnen

Werken A12 zijn begonnen


Automobilisten die de A12 nemen, houden best rekening met mogelijke verkeershinder. Sinds maandag 19 april zijn er werken in Wilrijk. 

Lees hier ook het volledig overzicht van alle wegenwerken vanaf april 2010.
A12 ikeaIn eerste instantie wordt een nieuwe toerit aangelegd van de zijbaan (N177) naar de A12 richting Antwerpen ter hoogte van Ikea, zodat het verkeer daar nog het viaduct kan oprijden. 

Deze ingreep moet de doorstroming van het openbaar vervoer verbeteren, alsook de doorstroming op het verderop gelegen VII Olympiadekruispunt. Deze aanleg vereist ook aanpassingen op de A12. De bestaande afrit van de A12 naar de zijbaan (N177) richting Boom ter hoogte van de nv Cardoen wordt achterwaarts (dwz. dichter richting lichten Atlas Copco/Antwerpen) verplaatst.

Tesamen met deze werken wordt het kruispunt Atomiumlaan/Terbekehofdreef heringericht. In een eerste fase wordt er gewerkt in de rijrichting Brussel, vanaan het einde van de viaduct tot aan het kruispunt Atomiumlaan. Het verkeer zal telkens gebruik kunnen maken van 2 rijbanen op de A12 en 2 rijbanen op de N177, weliswaar met de nodige verschuivingen van de rijstroken.

Vervolgens wordt dan de A12 en de toerit van de N177 naar de A12 ter hoogte van Ikea, rijrichting Antwerpen, aangelegd. In beide rijrichtingen zal het verkeer beschikken over twee rijbanen op de A12 en twee rijbanen op de N177. Deze werken zullen eind juni klaar zijn. De juiste startdatum voor de rioleringswerken is nog niet gekend, die hangt nog af van de besprekingen met de nutsmaatschappijen die momenteel volop lopen. Wat al wel zeker is, is dat deze werken ten vroegste na het bouwverlof zullen starten.
A12 alg

Alle actuele info leest u ook op www.unizo.be/antwerpen-mechelen, onder de rubriek mobiliteit in uw regio. Heeft u bijkomende vragen, dan kan u altijd terecht bij Els Cools, bereikbaarheidsadviseur van UNIZO.
mail:els.cools@unizo.be
gsm: 0488/28 65 09

0Opmerking

meer artikels

  • Beursgang Alibaba maakt rijken nog rijker

    De 400 rijkste mensen ter wereld hebben hun gezamenlijke vermogen deze week met 6,5 miljard dollar zien stijgen na de spectaculaire beursgang van internetgigant Alibaba. Het vermogen van Jack Ma, Alibaba's oprichter en China's rijkste persoon, steeg tot 26,5 miljard dollar. Van de Aziatische miljardairs is alleen ondernemer Li Ka-Shing uit Hongkong rijker, volgens de Bloomberg Billionaires Index.

  • De uittredende federale regering heeft een nieuwe beslissing genomen om de beloofde financiële steun aan drie Belgische luchtvaartmaatschappijen vrij te maken. Het bedrag van 19,7 miljoen euro gaat rechtstreeks naar Brussels Airlines, Jetairfly en Thomas Cook Airlines. De storting van het geld werd bevolen door staatssecretaris voor Mobiliteit Catherine Fonck (cdH) en de federale overheidsdienst Mobiliteit heeft de opdracht uitgevoerd, zo schrijft L'Echo zaterdag.

  • Ford GenkPersoneel Ford Genk zoekt zelf overnemer via Chinese krant  P - Personeel zoekt zelf overnemer via Chinese krant

    De werknemers van Ford Genk gaan geld inzamelen om een advertentie te kopen in een grote Chinese krant. Met die advertentie hopen ze zelf een Chinese overnemer te vinden voor hun fabriek. Dat schrijven het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad zaterdag.

  • Ratingbureau Moody's heeft vrijdag de kredietstatus van Groot-Brittannië gehandhaafd op Aa1. Volgens Moody's zorgt de overwinning van het nee-kamp na het referendum over de Schote onafhankelijkheid ervoor dat het institutioneel en budgettair kader van het land behouden kan worden.

  • Op de voormalige site van Alken-Maes in Waarloos (Kontich) is het nieuwe bedrijventerrein Elzenbroek officieel in gebruik genomen. Het 2,5 hectare grote terrein kan in totaal 25 kmo's huisvesten en dat moet op termijn zowat 100 arbeidsplaatsen opleveren. Op dit moment hebben 9 bedrijven al een van de loodsen aangekocht. Het hele project heeft om en bij de 5 miljoen euro gekost, zo laat ontwikkelaar Global Estate Group weten in een persbericht.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.