09/3/2008 07:13 | Door Belga

Grote opkomst voor Franse gemeenteraadsverkiezingen

Omstreeks 16.00 uur heeft in Frankrijk al 56,25 procent van de kiezers gestemd voor de eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen. In 2001 was dat omstreeks hetzelfde uur ongeveer 53,28 procent. Dat laat het ministerie van Binnenlandse Zaken weten. Meer dan 44 miljoen Fransen en EU-burgers trekken zondag naar de stembus.


Skype
0Opmerking
Grote opkomst voor Franse gemeenteraadsverkiezingenOmstreeks 16.00 uur heeft in Frankrijk al 56,25 procent van de kiezers gestemd voor de eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen. In 2001 was dat omstreeks hetzelfde uur ongeveer 53,28 procent. Dat laat het ministerie van Binnenlandse Zaken weten. Meer dan 44 miljoen Fransen en EU-burgers trekken zondag naar de stembus.Belga2008-03-09T06:13:00

meer artikels

 • Ebola: Bourgeois kent 250.000 euro Vlaamse noodhulp toe

  Vlaams minister-president en minister voor Buitenlands Beleid Geert Bourgeois maakt een noodhulpsubsidie van 250.000 euro vrij voor Artsen zonder Grenzen voor de bestrijding van de ebola-epidemie in Liberia. Dat heeft Bourgeois vandaag bekendgemaakt.

 • PS: "Toekomstige coalitie begraaft kernuitstap"

  De centrumrechtse partijen willen ons doen geloven dat ze een antwoord bieden op het risico op een stroomtekort deze en volgende winter, maar eigenlijk gaat het om een ideologische keuze om de kernuitstap te begraven. Zo reageren PS-Kamerleden Karine Lalieux en Eric Thiébaut op de beslissing van de onderhandelaars voor een volgende regering om de levensduur van de kerncentrales Doel I en II mogelijk met tien jaar te verlengen.

 • Niet Bourgeois maar Mozart geeft aftrap voor parlementaire jaar

  In het Vlaams Parlement start het parlementaire jaar traditiegetrouw met de Septemberverklaring van de minister-president. Maar dit jaar wordt de politieke aftrap voorafgegaan door een muzikale ouverture. Het parlement heeft namelijk Opera Vlaanderen uitgenodigd om een concert te geven onder de noemer "Politieke macht en onmacht in de opera".

 • Waals parlementsvoorzitter André Antoine "vastbesloten tot samenwerking"

  André Antoine (cdH), de nieuwe voorzitter van het Waals Parlement, is vastbesloten om samen te werken met de andere deelentiteiten van het land en met het federale niveau. "Het heeft geen zin om tegen elkaar de wapens op te nemen", zei hij op een vormingsdag voor nieuw verkozen parlementsleden.

 • Kraainem en Wezembeek-Oppem vechten gedeeltelijke vernietiging plan-Wathelet aan

  Wezembeek-Oppem en Kraainem, twee gemeenten aan de oostrand van Brussel, gaan in beroep tegen de recente uitspraak van de rechtbank die een deel van het plan met nieuwe vliegroutes van en naar Zaventem vernietigde. De betrokken gemeenten vrezen dat zij nu opnieuw meer last zullen hebben van vliegtuiglawaai.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

.