09/12/2007 10:42 | Door Belga

N-VA-top vraagt haar leden om vertrouwen

De N-VA is een koele minnaar van de interimregering en vaardigt er geen minister in af. Maar de partij neemt wel deel aan het "communautair project" van de meerderheid. Het partijbestuur zal het ledencongres donderdag het vertrouwen vragen om aan die communautaire onderhandelingen deel te nemen.


Skype
0Opmerking
N-VA-top vraagt haar leden om vertrouwenDe N-VA is een koele minnaar van de interimregering en vaardigt er geen minister in af. Maar de partij neemt wel deel aan het "communautair project" van de meerderheid. Het partijbestuur zal het ledencongres donderdag het vertrouwen vragen om aan die communautaire onderhandelingen deel te nemen.Belga2007-12-09T09:42:00

meer artikels

 • Raad van Bestuur VRT kritisch voor besparingen

  De Raad van Bestuur van de VRT stelt zich kritisch op tegenover de besparingen die worden opgelegd door de Vlaamse regering. Omdat de regering aan de beheersovereenkomst raakt, wordt de arbitragecommissie samengeroepen. Vooral de vertegenwoordigers van CD&V in de Raad van Bestuur zouden kritiek hebben op de besparingen.

 • Turkse regering steeds meer autoritair volgens Human Rights Watch

  De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) waarschuwt voor een toenemende autoritaire koers van de moslimconservatieve regering in Turkije. Die koers dreigt het land in gevaar te brengen, luidde het in een vandaag in Istanboel meegedeeld rapport van de organisatie met zetel in New York. De door de AK-partij geleide regering onderneemt verreikende stappen om de rechtsstaat af te zwakken, media en internet te controleren en critici de mond te snoeren.

 • Gatz: "Taallessen Nederlands in Brussel helemaal niet bedreigd"

  Vlaams minister bevoegd voor Brussel Sven Gatz weerlegt dat de Vlaamse regering zwaar het mes zet in de taallessen Nederlands in Brussel. Hij reageert daarmee op een artikel in Le Soir.

 • Madrid dient klacht in bij constitutioneel hof tegen referendum in Catalonië

  De Spaanse regering laat het in Catalonië geplande onafhankelijkheidsreferendum aanvechten voor het constitutioneel hof. Het kabinet besliste in een bijzondere zitting in Madrid een klacht bij het grondwettelijk hof in te dienen tegen de volksraadpleging. De Catalaanse regering wil het referendum op 9 november laten houden. "De doelstelling noch de stemmingsprocedure is verenigbaar met de grondwet", zei premier Mariano Rajoy.

 • Een meerderheid van de Amerikanen blijft hardnekkig van mening dat hun land geen grondtroepen naar Irak en Syrië moet sturen om daar de extremistische terreurmilitie Islamitische Staat te bekampen, terwijl een overweldigende meerderheid wel achter de door de VS geleide aanvallen vanuit de lucht staat, zo blijkt vandaag uit een opiniepeiling voor rekening van nieuwszender CNN.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

.