09/8/2008 09:05 | Door Belga

Plan om beroep verpleegkundige weer aantrekkelijk te maken

De minister van Sociale Zaken, Laurette Onkelinx (PS), werkt aan een plan om verpleegkunde, zowel het beroep als de opleiding, weer aantrekkelijk te maken. Onkelinx overlegt met de sector via de Nationale Raad voor Verpleegkunde (NRV). Met een budget van 200 miljoen euro moet het meerjarenplan te financieren zijn, meent Onkelinx vrijdag in De Standaard en La Dernière Heure.


Skype
0Opmerking
Plan om beroep verpleegkundige weer aantrekkelijk te makenDe minister van Sociale Zaken, Laurette Onkelinx (PS), werkt aan een plan om verpleegkunde, zowel het beroep als de opleiding, weer aantrekkelijk te maken. Onkelinx overlegt met de sector via de Nationale Raad voor Verpleegkunde (NRV). Met een budget van 200 miljoen euro moet het meerjarenplan te financieren zijn, meent Onkelinx vrijdag in De Standaard en La Dernière Heure.Belga2008-08-09T08:05:00

meer artikels

 • Deelstaatverkiezingen Duitsland - Eurosceptische partij behaalt meer dan 10 procent van stemmen in Thüringen en Brandenburg

  In Duitsland heeft de nieuwe, tegen de euro gerichte partij Alternative für Deutschland (AfD) zondag bij de deelstaatverkiezingen in zowel Thüringen als Brandenburg meer dan 10 procent van de stemmen behaald.

 • Zweedse verkiezingen - Huidig premier Reinfeldt erkent nederlaag en neemt maandag ontslag

  In Zweden heeft premier Fredrik Reinfeldt zijn nederlaag bij de parlementsverkiezingen van zondag erkend. Reinfeldt liet weten maandag het ontslag van zijn regering in te dienen. Ook wil hij in het voorjaar opstappen als leider van zijn partij Moderaterna. "Het Zweedse volk heeft een beslissing genomen. En dus zal ik morgen (maandag) mijn beslissing bekendmaken", aldus Reinfeldt op een partijbijeenkomst in Stockholm.

 • De stemlokalen voor de parlementsverkiezingen in Zweden zijn zondagavond gesloten. Volgens een online bevraging van Metro en een rondvraag aan de stemlokalen van de commerciële zender TV4 lijkt de linkse oppositie van sociaaldemocraten, Groenen en de Linksen op weg naar de overwinning met in totaal bijna 45 procent van de stemmen. Dat zou net iets meer zijn dan de centrumrechtse coalitiepartijen.

 • "Samen bekijken hoe we begroting in evenwicht gaan houden"

  In De Zevende Dag op één gaven N-VA en Open Vld toelichting bij de nieuwe Europese regels die Vlaanderen wellicht zullen verplichten om de bouw van de Oosterweelverbinding op te nemen in de begroting. "We zullen moeten besparen, ik denk dat de Vlaming dat ook goed weet", zei Vlaams Open Vld-fractieleider Bart Tommelein. "We zullen samen met Europa moeten kijken op welke manier wij de begroting in evenwicht kunnen houden."

 • De Block zegt "niet ja en niet neen" tegen premierschap

  Open Vld-kopstuk Maggie De Block zegt "niet ja en niet neen" tegen een eventueel premierschap. Dat verklaarde ze in De Zevende Dag op Eén. Uit een peiling van RTBF en La Libre Belgique kwam De Block naar voor als de populairste kandidaat voor die functie. De huisarts uit Merchtem blijkt dus in Franstalig België het populairste lid van de 'Zweedse' onderhandelaars.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

in de kijker

.